JYP kepitti IFK:n – ”Alivoimahetket olivat ratkaisevia”

JYPin taival päävalmentaja Risto Dufvan alaisuudessa käynnistyi maukkaalla kotivoitolla, kun Helsingin IFK joutui nöyrtymään Jyväskylän perjantai-illassa lopulta 3-1 (1-0, 2-1, 0-0) –lukemin. LähiTapiola Areenalla voittoa todisti ensimmäistä kertaa tällä kaudella läsnä ollut loppuunmyyty kotiyleisö – 4437 katsojaa.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Tietenkin olen äärimmäisen tyytyväinen siitä, että saatiin kolme pistettä kovan taistelun jälkeen. IFK esitti meille kelpo haasteen, hurrikaanikäskijä Risto Dufva kertasi kamppailun ratkettua.

Perjantaimittelön ensimmäinen erä käynnistyi tasaisissa merkeissä, jossa molemmat osapuolet vuorollaan hakivat hyökkäysasemiaan. Illan avausmaali nähtiin vajaan kahdeksan peliminuutin kohdalla, jolloin Samuli Ratinen ampaisi vasenta kaistaa pitkin aina maalintekoon saakka.

Samuli Ratisen (kesk.) maali oli hurrikaanihyökkääjän sesongin viides täysosuma (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP sai maalista lisävirtaa peliinsä ja seuraavissa vaihdoissa kiekko näyttäytyikin useampaan otteeseen IFK-alueella. Erän vanhetessa helsinkiläisvieraat saivat kuitenkin otetta kenttätapahtumista ja kuljettivat pelivälinettä määrätietoisesti kohti hurrikaaniveräjää. Vaikka erätauolle mentiinkin isäntien maalin johdossa, niin avauskolmanneksen päätöshetkien hallitsevampi osapuoli oli vierasmiehistö.

– IFK:lla oli ensimmäisessä erä peli valmiina puserossa. Me oltiin selvästi hermostuneita ja jännittyneitä. Ensimmäinen maali oli tietenkin siinä mielessä todella tärkeä. Se antoi meille aikaa päästä pelin sisään.

”Viimeinen erä oli tyylikästä pelaamista”

Kamppailun keskimmäinen kolmannes oli erän loppua kohti mentäessä enemmän ja enemmän JYPin. IFK sai erässä ainoastaan pari potentiaalista maalipaikkaa, joista yksi – joka ei edes varsinainen paikka ollut – päätyi JYP-kassari Eetu Laurikaisen selän taakse. IFK-hyökkääjä Iikka Kangasniemi nousi hyökkäysalueelle ja latasi vasemmalta kenttäpuoliskolta pelin 1-1-tasalukemiin.

Hurrikaaninutut olivat kuitenkin toisella jaksolla kiekollisesti hallitsevampi osapuoli. Erän päätöshetkillä isäntien puurtaminen tuotti tulosta kahteen otteeseen, kun Mikko Mäenpää ja Juha-Pekka Hytönen onnistuivat kumpainenkin maalinteossa 58 sekunnin sisään. Mäenpää tykitti ylivoimalla isännät 2-1-johtoon Jarkko Immosen esityöstä. Hytönen puolestaan kuittasi Julius Nättisen takatolppapassin stadilaishäkkiin 19 sekuntia ennen taukovihellystä.

Mikko Mäenpään tulinen tykki oli liikaa Micke-Max Åstenille (Kuva: Jiri Halttunen).

– Alivoimahetket olivat erittäin ratkaisevia. Ne vaikuttivat joukkueeseen ja vapauttivat energiaa. Oli helpompi pelata ja taistella alivoimaisena. Maalivahdin lisäksi meidän alivoimamiehitykselle erityiskiitokset.

Taistelun päätöserässä IFK oli painostavampi osapuoli ja kiekollisesti hallitsevammassa roolissa, mutta JYP kesti lopulta loppuun saakka. Ari-Pekka Selinin suojatit saivat päätöserässä muutaman ylivoimasaumankin, mutta uhrautuvasti pelanneet hurrikaanisoturit blokkailivat laukauksia uhrautuvasti kerta toisensa jälkeen. Viimeisenä lenkkinä JYP-alueella hääri loistokoppeja esittänyt Eetu Laurikainen.

– Viimeinen erä oli erittäin tyylikästä pelaamista. Ennen kaikkea lämmitti joukkueen taisteluilme ja kiekon eteen uhrautumiset, JYP-luotsi Risto Dufva päätti.

Risto Dufvalla ja muulla valmennusjohdolla oli syytä tuulettaa taiston tauottua (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigaviikko jatkuu lauantaina Tampereella, jossa asettuu vastaan Lappeenrannan SaiPan perjantain kierroksella 7-4-lukemin kukistanut Tappara.

 

Teksti: Antti Hokkanen