JYP löi TPS:n – ”Joukkue luisteli, kamppaili ja voitti irtokiekkoja”

JYP jatkoi voitokkaita otteitaan uuden vuoden avausviikon päätteeksi, kun lauantaina LähiTapiola Areenalla kukistui Turun Palloseura 3-1 (0-0, 3-1, 0-0) –lukemin. Kyseessä oli jyväskyläläismiehistön kolmas peräkkäinen voitto.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Maalittomissa merkeissä kiekkoiltu avauserä tarjosi kiekkoväelle erikoistilanteita molemmissa kenttäpäädyissä, joista kumpainenkaan osapuoli ei kuitenkaan onnistunut vielä pelin tässä vaiheessa iskemään kiekkoa verkkoon.

Ottelun alku oli meidän osalta vähän haastava, eikä me päästy hyvään kiekolliseen rytmiin heti alussa. Kuten tiedettiin, niin TPS oli saanut viime pelin tappion jälkeen kurinpalautusta peliinsä ja he saivatkin hiukan paremman startin otteluun, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi avauserän antia.

TPS käynnisti keskimmäisen kolmanneksen tehokkaasti, kun Otto Nieminen kuittasi ylivoimalla turkulaissikermän 1-0-vierasjohtoon. JYPin vastausta saatiin odotella vajaat seitsemisen minuuttia, kunnes Ossi Louhivaara kuittasi vasemman puolen b-pisteeltä lähteneellä kudilla taululle isäntien 1-1-tasoituksen.

– Neloskentällä oli iso rooli pelissä. He voittivat kamppailuita ja murtautuivat onnistuneesti hyökkäysalueelle. Tasoitusmaalissa Miika Lahti pystyi antamaan paineen alla laadukkaan syötön Louhivaaralle, joka pystyi laittamaan one timerin sisään. Se oli herättävä hetki joukkueelle.

Hurrikaaniriemu valtasi kaukalon Ossi Louhivaaran 1-1-tasoituksen myötä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tästä laitetaan varmasti sisään”

JYP siirtyi kamppailussa ensimmäistä kertaa kuskin paikalle pelin puolivälissä, jolloin keskisuomalaisyleisöä hemmoteltiin ylivoimalla syntyneellä 2-1-johtomaalilla. Hurrikaanipaidat pyörittivät erikoistilannepeliään hyökkäyspäässä, minkä seurauksena Juha-Pekka Hytönen pääsi kuittaamaan TPS-maalin kulmalta kiekon ohi turkulaishäkkäri Rasmus Tirrosen.

– Ylivoimassa oli sellainen meininki, että tästä laitetaan kiekko varmasti sisään. Toinen erä oli muutenkin meidän momentum koko pelissä. Joukkue luisteli, kamppaili ja voitti irtokiekkoja. Se oli iso asia. Toisen erän viimeiseen 12 minuuttiin kulminoitui koko meidän pelaaminen.

Hurrikaaninutut onnistuivat toisessa erässä vielä kertaalleen maalinteossa, kun ajassa 37.01 valotaululle lyötiin isäntien 3-1-johtolukemat. Osuman viimeistelijänä kunnostautui liigauransa neljännen maalinsa viimeistellyt Samuli Ratinen, jolle onnistuminen oli ensimmäinen kotikaukalossa tehty täysosuma.

– Puolustettiin ja paineistettiin tiiviisti keskialuetta, joiden ansiosta TPS:llä oli energiat vähissä. Me jaksettiin painaa ja saatiin sen seurauksena hyvä keskialueen riisto, mistä saatiin nopeasti käännettyä peli puolittaiseen 3-2-hyökkäyseen. JP (Hytönen) teki loistavan blokin hyökkäyssiniviivan päällä, josta aukesi 2-1-ylivoimahyökkäys Joonas Nättiselle ja Samuli Ratiselle. Tilanteen seurauksena 3-1-maali ja Ratiselta aika kliininen viimeistely.

Juha-Pekka Hytönen ja Samuli Ratinen onnistuivat molemmat maalinteossa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pysyttiin hyvässä pelirohkeudessa”

Päätöserässä TPS loi paremmat tekopaikat, mutta maaliin saakka turkulaiskudit eivät lopulta kuitenkaan enää kantaneet. Tehokkaan toisen erän ansiosta JYPille näin kuluvan vuoden toinen kolmeen pisteen voitto 3-1-lukemin.

– Aivan kuten kahdessa edellisessäkin pelissä, niin myös tällä kertaa joukkue piti työmäärän tapissa. Vaikka pelin alussa oli tiukkoja hetkiä, niin ei maratoniakaan voiteta heti alussa. Tehtiin kärsivällisesti omia, yksinkertaisia asioita. Haluttiin voittaa irtokiekkoja ja nostaa luistelun tasoa koko ajan. Sitä kautta peli pikkuhiljaa kääntyi meille.

– Kolmannen erän johtoasemassa pelaamisessa mentiin jälleen askel eteenpäin. Varsinaisesti meidän ei tarvinnut muuttaa mitään. Pysyttiin hyvässä pelirohkeudessa. Luisteltiin koko ajan, mentiin kamppailemaan tilanteisiin ja oltiin kiekon kanssa huolellisia.

Summerin soitua JYP juhli kolmatta peräkkäistä voittoaan (Kuva: Jiri Halttunen).

”Yhdessä asioita yhteisen asian eteen”

Uuden vuoden avausviikko piti JYPin osalta sisällään kaksi mittelöä sarjan kärkijoukkueita (TPS, Lukko) vastaan, joista molemmista jyväskyläläisryhmittymälle kirjattiin kaksi kolmen pisteen voittoa.

– Joukkue on ottanut ison askeleen eteenpäin viisikkopelin osalta. Täytyy nostaa hattua myös raatajille, jotka pelaavat paljon alivoimaminuutteja. Eetu Laurikainen puolestaan on pelannut maalissa huippupelit ja pitänyt viimeisenä lukkona joukkuetta pystyssä.

– Haluan korostaa, että olemme pystyneet pelaamaan hyvin kaikilla neljällä kentällä. Kaikkia ukkoja tarvitaan, eikä meillä ole vapaamatkustajia. Me tehdään yhdessä asioita yhteisen asian eteen.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran ensi perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu sarjataulukossa pisteen päässä vaaniva Mikkelin Jukurit.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!