JYP niittasi Lukon – ”Joukkueesta huokui usko ja energia”

JYP avasi vuoden 2019 parhaalla mahdollisella tavalla, kun torstai-iltana vieraskaukalossa kukistui vahvavireinen Rauman Lukko 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) –lukemin. Vierasvoitto oli hurrikaanimiehistölle kolmen sarjapisteen muodossa tämän kauden neljäs onnistunut ryöstöretki.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Nyt nähtiin joukkueelta yhdessä sitä pelaamista, jota me toivommekin näkevämme. Olemme pystyneet ottamaan askeleen eteenpäin peliaktiivisuudessa ja tällä kertaa kaikki neljä ketjua tekivät töitä. Viimeisenä lukkona Laurikainen (Eetu) piti homman kasassa, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi painotti pelin päätyttyä.

– Kokonaisuutena pelasimme hyvää alivoimaa ja niissä nähtiin isoja tappoja. Pystyimme rullaamaan neljällä kentällä suhteellisen tasaisesti ja jokainen ketju otti isoa vastuuta siitä, että pystyttiin pitämään iso tempo ottelussa päällä. Tuotiin lyhyillä vaihdoilla energiaa joukkueelle, Ahvenjärvi lisäsi.

JYP sai Lukkoa paremman startin vuoden ensimmäiseen liigavääntöön, minkä seurauksena hurrikaanipaidat pääsivät myös vastustajaansa paremmille maalipaikoille avauserän tuoksinassa. Kertaalleen peliväline myös löysi tiensä tolppien väliin, kun Ossi Louhivaara onnistui maalinteossa toisessa peräkkäisessä ottelussaan erän loppupuolella. Lukko-puolustaja Mark Auk menetti puolustuskulmassa kiekon JYP-hyökkääjälle, joka napautti vasemman puolen b-pisteeltä laatan ohi Lukko-kassari Oskari Setäsen.

– Joukkueesta huokui usko ja energia. Kaikki ketjut olivat koko ajan tekemässä samaa yhteistyötä. Saimme peliin aktiivisen ja hyvän otteen heti alusta asti. Ensimmäinen erä antoi meille energiaa lisää siihen, että ollaan oikeassa rytmissä koko pelin ajan.

Ossi Louhivaara avasi JYPin maalihanat (Kuva: Photomotion / Liiga).

Työntekoa täydet 60 minuuttia

Lukko petrasi liikettään toiseen erään ja tuli ensiminuuteille hyvällä sykkeellä. Kotijoukkueen aktiivisuudesta huolimatta seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen jyväskyläläisvieraat. Viiden ottelun pisteettömän putkensa katkaissut David Tomášek passasi kiekon hyökkäyskulmasta Juuso Vainiolle, joka nousi b-pisteeltä maalintekosektorin tuntumaan vieden JYPin 2-0-vierasjohtoon.

Raumalaissikermä sai kauan kaivatun tasoituksensa toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, jolloin Toni Koivisto ohjasi maalin edestä Justin Danforthin viivavedon ohi JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen. Vierasjoukkueella oli vielä toisen kolmanneksen loppuhetkillä mahdollisuus kasvattaa johtonsa takaisin kahteen maaliin, mutta maalipaikassa ollut Mikko Kalteva ei kuitenkaan onnistunut viemään Jerry Turkulaisen hyvää alustusta raumalaismaaliin saakka.

Eetu Laurikainen torjui JYP-maalilla kaikkiaan 28 raumalaislaukausta (Kuva: Photomotion / Liiga).

Isännät onnistuivat nousemaan pelissä 2-2-tasalukemiin lopulta hieman ennen kolmannen erän puoliväliä. JYP-puolustaja Nolan Yonkmanin jäähy oli juuri ehtinyt loppua, kun hyvässä maalivireessä oleva Arttu Ilomäki sivalsi maalintekosektorilta pikkumustan verkon perukoille.

Hurrikaaniryhmittymä ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan jatkoi uskomista omaan tekemiseensä. Se toi lopulta myös tulosta ajassa 54.56, jolloin Robert Rooba iski taululle voittomaaliksi jääneen 2-3-vierasosuman. Jyväskyläläispuolustaja Mikko Kuukka antoi hyökkäyskulmasta vippisyötön maalille nousseelle Rooballe, joka nappasi kiekon haltuunsa lopulta onnistunein seurauksin.

– Kun joukkue uskoo tuolla tavalla tekemiseensä ja työmäärä on noin kova, niin silloin peli näyttää tuolta. Se vaatii sen, että teemme töitä tuolla tavalla koko 60 minuuttia ja saumattomasti kaikki yhdessä. Joukkueesta huokuu tällä hetkellä keskittyminen näihin asioihin, hurrikaaniluotsi Jukka Ahvenjärvi totesi lopuksi.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Turun Palloseura.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!