JYP tylsytti Tapparan – ”Loppuun asti kovaa taistelua”

JYP pelasi liigaviikon toisen mittelönsä lauantaina Tampereella, jossa luisteli vastaan kuuden pelin voittoputkessa seilannut Tappara. 60 minuutin päätteeksi voittoa kaukalossa juhlivat lopulta hurrikaaninutut, jotka saalistivat tililleen viikon toisen voittonsa 2-4 (0-3, 1-0, 0-1) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Hakametsän kiekko-ilta sai jyväskyläläisittäin alun, jota ei JYPin toimesta ole hetkeen nähty. Kamppailua oli nimittäin tahkottu vain reilut kuusi minuuttia, minkä aikana hurrikaaninutut olivat sysänneet laatan peräti kolmesti Tapparan verkkoon.

– Joukkue oli valmistanut itsensä otteluun viimeisen päälle. Se myös näkyi ensimmäisen viisiminuuttisen aikana. Olimme selkeästi parempi joukkue ja paremmin valmistautuneet pelin alkuun, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi naulasi pelin päätyttyä.

Alkutahdit mittelölle iski vain 12 pelisekunnin jälkeen pienestä kulmasta osunut Jarkko Immonen. Tästä ehti kulua vajaat puolitoista minuuttia, jolloin Éric Perrin ohjasi maalin edestä Robert Rooban syötön tamperelaishäkkiin. Ajassa 6.15 syntynyt 3-0-vierasmaali oli puolestaan Julius Nättisen käsialaa. Tapparallakin oli avauserässä omat hetkensä, mutta JYP-maalilla pelivuorossa jatkanut Eetu Laurikainen piti maalinsa vielä tässä vaiheessa koskemattomana.

– Tehtiin selkeästi hyvää kiekollista ja suoraviivaista pelaamista. Haluttiin mennä vahvasti maalille ja toimittaa kiekkoa vahvasti eteenpäin.

Julius Nättinen vastasi Tampereen lauantai-illassa JYPin voittomaalista (Kuva: Mikko Pylkkö / Liiga).

Laadukasta puolustamista ja rohkeaa hyökkäämistä

Pelin keskimmäinen kolmannes oli puolestaan kiekollisesti kotijoukkueen heiniä. Kertaalleen porkkanapöksyt myös onnistuivat maalinteossa, kun Ben Blood iski ylivoiman seurauksena isäntien 1-3-kavennuksen aikaan 24.58. Jukka Rautakorven suojatit pääsivät erässä pelaamaan vielä kahdesti ylivoimaa, mutta JYP pystyi pitämään kahden maalin johtonsa toisen kolmanneksen loppuun saakka.

Kirvesrinnat pyöräyttivät kolmannen erän käyntiin väkevästi ja olivat hyökkäysalueella painostavampi osapuoli. Tamperelaisyleisö sai tovi ennen erän puoliväliä aihetta riemuun, kun Sami Moilanen ohjasi maalilta Ben Bloodin viivavedon hurrikaanirysään.

Tästä eteenpäin Tappara hallitsi kiekollisia pelitapahtumia ja piti väkevää otetta hyökkäysalueella. Vierassikermän ansiokas puolustus ja 38 koppia keränneen Eetu Laurikaisen mainiot torjunnat olivat kuitenkin jälleen sillä tasolla, etteivät isännät päässeet enää tämän lähemmäksi onnistumisia. JYPin 4-2-voittolukemat tyhjään maaliin kuittasi Jani Tuppurainen.

– Peli oli loppuun asti kovaa taistelua. Pystyttiin puolustamaan hyvin ja samaan aikaan hyökättiin hyvin kiekon kanssa. Haluttiin pysyä kiekossa ja olla vahvoja. Totta kai välillä on niitä hetkiä, että toinen pääsee hallinnan päälle. Saimme kuitenkin niitä hetkiä, kun pystyimme puolustamaan laadukkaasti ja hyökkäämään rohkeasti.

Eetu Laurikainen koppasi taiston tuoksinassa hanskaansa 38 tamperelaiskutia (Kuva: Photomotion / Liiga).

”Mustelmat pitää oikeasti ottaa”

Eräs JYPin voiton tae – perjantain HIFK-ottelun tapaan – oli uhrautuva alivoimapelaaminen. Hurrikaanipelaajat söivät kiekkoa toista iltaa putkeen ansiokkaalla tavalla.

– Alivoimapelaajat tekivät ison työn ja heille täytyy nostaa hattua. Tietenkin Eetu (Laurikainen) oli viimeisenä lukkona maalilla. Jos 5 vs. 5 –pelissä tai alivoimalla hyökkääjät blokkaavat kiekkoja tuolla tavalla, niin silloin myös maalivahdin on helpompi pelata. Mustelmat pitää oikeasti ottaa. Se antaa hyvän signaalin joukkueelle siitä, että me ollaan valmiita kamppailemaan joka ilta voitosta.

Risto Dufvan aikakauteen maanantaina siirtynyt JYP pelasi tällä viikolla kaksi ottelua, joista se saalisti molemmista kolmeen pisteen voitot (HIFK, Tappara). Viimeisestä seitsemästä pelistään jyväskyläläissikermä on voittanut kuusi kamppailua.

– Me uskotaan omaan peliin sillä tavalla, että ollaan rohkeita pelin kanssa. Halutaan tehdä ratkaisuja, mutta ollaan myös viisaita. Ne asiat konkretisoituivat hyvin vahvasti tämän viikon peleissä. Fiksu pelaaminen oikeilla hetkillä korostui viikonlopun molemmissa otteluissa.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla vastaan asettuu Tampereen Ilves.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!