JYP voitti Ilveksen – ”Olimme vähän onnekkaita”

LähiTapiola Areenalla nähtiin perjantai-iltana JYPin ja Tampereen Ilveksen välisen back-to-back –viikonlopun ensimmäinen osa. Lätkänippujen sesongin kolmas yhteenotto kirjattiin tasaisten vaiheiden jälkeen lopulta hurrikaaniryhmittymälle maalein 3-1 (1-0, 0-0, 2-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Meillä oli tällä viikolla paljon aikaa harjoitella ja se ehkä toi vähän viivettä pelaamiseemme. Viikon harjoittelu tuo viivettä tekemiseen, kun pelaajat joutuvat miettimään, vaikka eivät haluaisikaan, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi taiston tauottua.

JYP ja Ilves tarjosivat perjantaina tasaväkisen kamppailun sarjapisteistä (Kuva: Jiri Halttunen).

Mittelön avausmaali näki päivänvalon jo minuutin pelaamisen jälkeen, jolloin JYP siirtyi 1-0-johtoon. Peliväline ajautui Ilves-alueella hurrikaanipuolustaja Ossi Ikoselle, joka pääsi tälläämään vasemman puolen b-pisteen yläkaarelta kiekon ohi Ilves-kassari Antti Lehtosen. Osuman jälkeen peliä jatkettiin kohtuullisen tasaisissa merkeissä, joskin kolmen Ilves-jäähyn seurauksena isännät olivat kiekollisesti aavistuksen painostavampi osapuoli.

Kamppailun keskimmäisellä kolmanneksella roolit kääntyivät ja tällä kertaa oli JYPin vuoro istua jäähyaitiossa. Kolme kaksiminuuttista peräjälkeen tarjosivat tamperelaisjoukkueelle oivat mahdollisuudet nousta peliin mukaan, mutta hurrikaanisikermän alivoimapelaaminen oli jälleen hyvää luokkaa. Molemmilla osapuolilla oli toisessa erässä omat hetkensä, mutta isäntien niukassa maalin johdossa edettiin kolmanteen erään.

Ilves painaa, mutta JYP kestää

Vierassikermä tuli kolmanteen erään pirteästi. Tamperelaisjalat liikkuivat vikkelästi ja ajassa 41.49 tupsukorvat saivat lopulta myös palkinnon työnteolleen. Ilves-puolustaja Nikolas Matinpalo teki hyvän esityön, minkä päätteeksi Juho Liuksiala kuittasi b-pisteiden välistä kiekon ohi JYP-vahti Eetu Laurikaisen. Päätöskolmannes mentiin Ilves-sävytteisissä merkeissä, minkä aikana Laurikainen oli maalillaan paljon vartijana. Isännät kuitenkin sinnittelivät ja pitivät onnistuneesti pintansa.

– Meitä helpotti Ilveksen vaarallinen hyökkäyspeli. Sen kanssa sai askarrella, että pysyttiin inessiivissä pelissä. Ilves ei kuitenkaan päässyt rakentamaan hirveän vaarallisia maalipaikkoja.

Ossi Ikonen ja Jani Tuppurainen olivat maaleillaan JYPin voiton takuumiehiä (Kuva: Jiri Halttunen).

Koitos oli jo ehtinyt kääntyä varsinaisen peliajan päätösminuuteille, kun Jani Tuppurainen käytti hyväkseen Ilves-puolustaja Oskari Laaksosen oman puolustusalueen harhasyötön. Hurrikaanihyökkääjä iski kotiyleisön riemuksi voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman ajassa 58.26. 3-1-loppulukemat tyhjään tamperelaisverkkoon kuittasi toistamiseen reilun minuutin sisään osunut Tuppurainen. Voiton myötä JYP nousi playoff-viivan paremmalle puolelle sijalle 10.

– Tehtiin maali käytännössä melkein ensimmäiseen ja viimeiseen vaihtoon. Tietenkin olimme vähän onnekkaita, että saatiin tuollainen paikka loppuun, JYP-käskijä totesi lopuksi.

JYP ja Ilves ottavat toisistaan mittaa toistamiseen heti lauantaina, jolloin taisteluareenana toimii Tampereen Hakametsä.

 

Teksti: Antti Hokkanen