KalPa kumosi JYPin – ”Ei tässä kukaan anna periksi”

JYP ja KalPa kiekkoilivat lauantaina Kuopiossa tiukan paikallismittelön, minkä päätteeksi voittoa juhlivat lopulta savolaissoturit. Sesongin neljäs yhteenotto tilastoitiin kuopiolaissikermälle päätöslukemin 3-1 (0-0, 2-1, 1-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Tuloksellisesti huono päätös viikolle. Me ei tietenkään olla tulokseen tyytyväisiä ja rehellisesti sanottuna tappio ketuttaa, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi manasi KalPa-kamppailun jälkimainingeissa.

– Olemme painottaneet joukkueelle, että meidän täytyy uskaltaa olla rohkeita. Pitää olla aloitteellisia ja tehdä peliä koko ajan. Meillä oli pelissä omat hetkemme, emmekä me peruutelleet, Ahvenjärvi jatkoi.

Ottelun maaliton avauskolmannes oli kohtuullisen tasaista puurtamista, jossa isännillä oli aavistuksen paremmat mahdollisuudet iskeä kiekko verkkoon. Kenties kaikista maukkain paikka aukesi KalPa-hyökkääjä Alexander Ruutulle, jonka maalin edestä lähtenyt veto kuitenkin suuntautui ohi JYP-veräjän.

– Kokonaisuutena kovavauhtinen peli, jossa ei hirveästi katkoja nähty. Mentiin koko ajan päästä päähän. Ensimmäisessä erässä taisi olla vain kahdeksan aloitusta, joka on tosi harvinaista. Joukkue oli hyvin rytmissä mukana ja pystyi tekemään hyvin jalalla töitä.

Mikko Mäenpää iski Kuopiossa kuluvan liigakauden avausosumansa (Kuva: Jiri Halttunen).

Koitoksen maalihanat avattiin toisen erän alkuhetkillä, jossa ensimmäisenä onnistui kauden avausmaalinsa viimeistellyt JYP-puolustaja Mikko Mäenpää. Hurrikaanilaituri David Tomášek syötti laatan b-pisteiden kaarien väliin nousseelle Mäenpäälle, joka pamautti sesongin kuudennessa pelissään liigakauden ensimmäisen osumansa.

Jyväskyläläisvieraat hallitsivat kiekollisesti toisen erän tapahtumia, mutta tästä huolimatta isännät onnistuivat kahdesti maalinteossa. 1-1-tasoituksesta vastasi b-pisteiden välistä osunut Eetu Luostarinen tovi ennen pelin puoliväliä ja 2-1-johtomaali oli puolestaan alivoimalla läpiajoon karanneen Tommi Jokisenkäsialaa.

– Maalit muuttivat pelin suuntaa. Vastustaja sai tehtyä riistopaikoista maalinsa ja ne olivat tällä kertaa meille liian kalliita.

Suoraviivaisuutta, laukauksia ja liikennettä

Päätöserä oli sekin vierasmiehistön hallintaa, mutta paikoista huolimatta pelivälinettä ei saatu KalPa-kassari Denis Godlan selän taakse. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla nähtiin kuitenkin vielä kaksi maalia. Kotiyleisöä jo kertaalleen aiemmin huudattanut Tommi Jokinen onnistui ottelussa vielä toistamiseen, kun kuopiolaishyökkääjä iski taululle KalPan 3-1-johtolukemat ajassa 59.02. Osuma syntyi alivoimalla tyhjään hurrikaaniveräjään.

– Peli jäi tällä kertaa kiinni viimeistelystä. Se oli isoin juttu. Ne paikat mitä meidän ylivoimapelaaminen ja 5 vs. 5 –pelaaminen tuottaa, niin niistä pitää vaan tehdä maalit. Me ei oltu riittävän hyviä kliinisessä viimeistelyssä.

Hurrikaanipuolustaja Jake Newton toi jyväskyläläisjoukkueen vielä maalin päähän seitsemän sekuntia ennen päätösvihellystä, mutta JYPille se oli lopulta laiha lohtu. Voiton myötä KalPa kipusi sarjataulukossa pisteellä JYPin ohi sijalle 11.

Jake Newtonin kauden ensimmäinen onnistuminen ei sekään enää auttanut JYPiä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Jatkossa meidän täytyy olla selkeästi suoraviivaisempia, meidän pitää tuottaa enemmän laukauksia ja meidän pitää saada liikennettä maalille. Ja silloin kun on selkeästi paikat, kuten pelin lopussa nähty Jake Newtonin kavennus, niin silloin yksinkertaisesti pitää toimittaa kiekkoa maalille.

– Tuloksellisesti viikko ei ollut riittävän hyvä. Nämä ovat niitä hetkiä, kun kaikki kamppailevat samoista sijoituksista kynsin hampain. Ei tässä kukaan anna periksi. Ei JYP, eikä kukaan muukaan. Tämä on kovaa kamppailupelaamista ja joka ukon pitää olla tapissa.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saadaan Helsingin IFK.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!