SaiPa voittoon päätöserässä – “Harmittaa, kun jäätiin ilman pisteen pistettä”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin keskiviikkona tasainen sarjakamppailu JYPin ja Lappeenrannan SaiPan kesken. Vähämaalisen näytelmän päätteeksi voitto kirjattiin lopulta vierasjoukkueelle 1-2 (1-1, 0-0, 0-1) -lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Ei ollut huono peli meiltä tämäkään, mutta tietenkin pääasia tässä on kerätä pisteitä. Nyt niitä ei saatu, joten syvemmässä merkityksessä ei oikein ole väliä miten siellä seikkaillaan, JYP-käskijä Risto Dufva totesi taiston tauottua.

Ottelu oli kauttaaltaan tasaväkinen koitos, jossa nähtyjen tapahtumien perusteella lisämaalitkin olisivat olleet perusteltuja. Mittelön avauserä tarjosi illan kolmesta maalista kaksi täysosumaa. SaiPa siirtyi 1-0-vierasjohtoon 12. peliminuutin kohdalla, jolloin Cody Kunyk kuittasi ylivoimalla väännön avausmaalin. JYPin 1-1-tasoitus nähtiin kuitenkin jo hetkeä myöhemmin, kun Robert Rooba kiskaisi niin ikään ylivoimalla laatan verkkoon. Kauden 14. maalinsa iskenyt hurrikaanihyökkääjä nousi samalla JYPin sisäisen maalipörssin kärkipaikalle.

Keskimmäinen kolmannes ei maaleja tarjonnut, mutta ennenaikaisen erätauon kylläkin. JYP-hyökkääjä Janne Kolehmainen taklasi SaiPa-puolustaja Kalle Maalahtea sillä seurauksella, että pleksinkorjaustalkoot käynnistivät toisen erätauon vajaat seitsemisen minuuttia etuajassa.

Ottelun avausmaalia seurasi pienimuotoinen maalinedushässäkkä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tarina olisi ollut toinen ilman kahta peräkkäistä jäähyä”

Ottelun voittomaali nähtiin lopulta päätöserässä. Hippoksen digitaalit pysähtyivät ajassa 53.51, jolloin Tyler Morley ohjasi maalin edestä Brenden Kichtonin viivavedon ohi JYP-maalilla pelanneen Eetu Laurikaisen. SaiPa-hyökkääjä Morleya tilanteessa vartioi hurrikaanikippari Juha-Pekka Hytönen, joka ei kuitenkaan saanut pidettyä kanadalaishyökkääjän mailaa aisoissa ratkaisevalla hetkellä.

– Uskon, että tarina olisi ollut toinen ilman niitä viimeisen erä kahta peräkkäistä jäähyä. Siihen oikeastaan leikkaantui meidän peli. Sen jälkeen SaiPa sai juuri sen aavistuksen hyökkäyspelin paremmin käyntiin ja meillä ei ollut voimia säilyttää huolellisuutta. Tilanteen seurauksena he saivat kiekon maaliin, hurrikaaniluotsi näki.

Robert Rooba vastasi isäntien illan ainokaisesta täysosumasta (Kuva: Jiri Halttunen).

SaiPan ohella keskiviikon kierroksella voittoon ylsi myös Vaasan Sport. Vaasalaisryhmittymä pitää näpeissään kymmenettä sijaa ja samalla viimeistä playoff-paikkaa, joka on nyt neljän pisteen päässä  11. sijaa miehittävästä JYPistä.

– Kovasti yritettiin loppuun asti vääntää voitosta, mutta tänään näin. Harmittaa, kun jäätiin ilman pisteen pistettä. Mielestäni se on tässä nyt tärkein juttu, mutta se nyt ei paljon auta vaikka harmittaa. Ylihuomenna yritetään taas uudemman kerran. Hyvä viikonloppu, kun on kaksi peliä, Risto Dufva päätti.

JYP jatkaa kiekkoviikkoaan seuraavan kerran perjantaina, jolloin vieraskaukalossa asettuu vastaan Mikkelin Jukurit.

 

Teksti: Antti Hokkanen