Jukurit kaatui jatkoajalla – ”Alivoimapelaaminen ansaitsee ison hatunnoston”

Jukureiden ja JYPin kauden kuudes kamppailu oli jälleen pienten marginaalien mittelö. Mikkelissä kiekkoiltu koitos ratkesi vasta jatkoajalla JYP-hyökkääjäDavid Tomášekin maaliin, jolla hurrikaanivieraat veivät yhteenoton nimiinsä 0-1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1) –päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Koitoksen ensimmäinen kolmannes luisteltiin läpi vieraskomennossa, joskin erätauolle joukkueet lähtivät jo ajassa 10.45 pleksin rikkoutumisen vuoksi. Hurrikaanimiehistö hallitsi tätä ennen kenttätapahtumia ja toimitti pelivälinettä mikkeliläismaalille tasaiseen tahtiin. Isäntien maalilla torjuntavuorossa ollut Sami Rajaniemi piti kuitenkin tonttinsa koskemattomana.

– Joukkue oli valmistautunut peliin hyvin ja se näkyi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Päästiin selkeästi pelin päälle ja pystyttiin tuottamaan koko ajan paikkoja. Hallittiin hyökkäysalueen hyökkäyspeliä, eikä Jukureilla ollut siinä hetkessä paljon mahdollisuuksia, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi niputti pelin päätyttyä.

Eetu Laurikaisen kauden toinen nollapeli syntyi 30 kopin myötä (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

Tauon jälkeen joukkueet kiekkoilivat ensin alta pois avauserän jälkimmäisen puolikkaan, minkä aikana Jukurit sai paremmin otetta pelitapahtumista. Toiseen erään edettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

– Taukoa tuli yli 20 minuuttia, minkä jälkeen lähdettiin uuteen hetkeen. Jukurit pääsi rytmiin ja sai omia eväitään vähän ryhdikkäämpään järjestykseen. Olennaisinta oli kuitenkin se, että meidän kamppailupelaaminen ja tunne oli periksiantamaton koko ajan. Löysää ei annettu missään vaiheessa.

Ylityöt tuovat toivotun lopputuloksen

Keskimmäisellä jaksolla pelitapahtumat pyörivät vieraspäädyssä Jukureiden ollessa painostavampi osapuoli. JYP-kassari Eetu Laurikainen piti torjunnoillaan jyväskyläläisvieraat pelissä mukana, kun samaan aikaan toisessa päässä kaukaloa ei kovinkaan montaa vierastilannetta nähty. Hurrikaanisikermä kulutti toisessa erässä jäähypenkkiä kolmesti, minkä ansiota isäntien pelitapahtumien hallinta myös osaltaan oli. Kolmas erä oli puolestaan tasaista taistoa, joskin Jukurit oli siinäkin hivenen niskan päällä kolmen ylivoiman ansiosta.

– Alivoimapelaaminen ansaitsee ison hatunnoston. Sieltä löytyi taistelua ja kamppailuhalua. Se antoi joukkueelle energiaa. Viimeisenä lukkona ”Edi” piti maalissa joukkueen elossa koko ajan, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi kehaisi lopuksi.

David Tomášekin sesongin yhdeksäs täysosuma siivitti JYPin voittoon (Kuva: Photomotion / Liiga).

Ottelun ratkaisu nähtiin lopulta siis jatkoajan alkuhetkillä, kun JYP-hyökkääjä David Tomášek päätti 17:n ottelun maalittoman kautensa ratkaisemalla voiton JYPille. Tsekkihyökkääjä nousi oikeaa kaistaa mikkeliläismaalille, harhautti Jukurit-vahti Sami Rajaniemen ja tuikkasi kiekon pienestä kulmasta verkon perukoille.

JYP päättää viikkonsa lauantaina kotiyleisön edessä, kun LähiTapiola Areenalle saapuu vieraaksi Hämeenlinnan Pallokerho.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!