JYP löi HPK:n jatkoajalla – ”Pysyttiin pelin sisällä”

JYPin kolmen ottelun liigaviikko päättyi lauantai-iltana voitokkaasti, kun Hämeenlinnan Pallokerho nöyrtyi kotijäällään jatkoajan jälkeen 2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1) -lukemin. Kolme ottelua neljään päivään pelannut jyväskyläläismiehistö voi pitää viikkoaan onnistuneena, sillä yhdeksästä mahdollisesta pisteestä joukkueen tilastoihin kirjattiin kahdeksan pinnaa.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Pystyttiin parantamaan otteitamme perjantain esityksestä ja saatiin kokonaisuutena alle nousujohteinen suoritus. Pysyttiin pelin sisällä, onnistuttiin parantamaan omaa kamppailupelaamista ja pitämään luistelua yllä loppuun asti, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi hykersi tyytyväisenä taiston tauottua.

HPK sai läpi avauserän hyökkäyksiään hurrikaaniveräjän tuntumaan, kun samaan aikaan JYPin todelliset maalitilanteet jäivät vielä tässä vaiheessa ottelua perin vähäisiksi. Isännät osuivat tolppien väliin kertaalleen ajassa 8.11, kun Valtteri Puustinen iski oikean puolen b-pisteen alakaaren tuntumasta laatan ohi jyväskyläläisluukulla jatkaneen Joona Voutilaisen.

Pelin kahdessa ensimmäisessä erässä HPK oli kiekollisesti niskan päällä. Ritaripaidat onnistuivat läpäisemään hurrikaanipuolustusta onnistuneesti, kun samaan aikaan toisessa kenttäpäädyssä hämeenlinnalaispakisto piti vastaavasti vierashyökkäykset jälleen hyvin aisoissa. JYP sortui toisen erän aikana jäähyilemään peräti kolmeen otteeseen, mikä luonnollisesti osaltaan rikkoi jyväskyläläismiehistön pelirytmiä.

Risto Dufva miehistöineen saalisti Hämeenlinnasta viikon kolmannen voittonsa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Tuollaisia jäähyjä ei ole vara ottaa”

Kolmas jakso starttasi käyntiin JYPin osalta onnistuneesti, kun vierasnippu onnistui ylivoimalla 1-1-tasoituksessa. Perjantaisessa KooKoo-pelissä pelaavaan kokoonpanoon noussut Anton Stråka sai erikoistilanteen loppupuolella kiekon maalintekosektorille, josta hurrikaanihyökkääjä sijoitti rystynostolla pelivälineen ohi kerhokassari Antti Karjalaisen. Osuma oli Stråkalle kuluvan kauden ensimmäinen täysosuma.

Hurrikaaninuttujen väkevä nousu sai jatkoa ajassa 51.06, jolloin Ritari-areenan digitaalit stoppasivat JYPin 2-1-johtomaalin merkiksi. Jarkko Immonen passasi hyökkäyspäässä kiekon siniviivan tuntumaan Ossi Ikoselle, joka latasi pikkumustan vastustamattomasti kerhohäkkiin.

JYP-puolustaja Nolan Yonkman otti reilu minuutti ennen täyttä aikaa turhan jäähyn poikittaisesta mailasta omalla puolustusalueella, minkä seurauksena HPK nousi vielä voittotaisteluun mukaan. Isäntien 2-2-tasoituslukemat vierasveräjään ajassa 59.12 niittasi Robert Leino.

– Tuollaisia jäähyjä ei ole vara ottaa, mitä tänään otettiin. Pyrittiin tappamaan alivoimaa ja tietysti se viimeinen oli jo vähän liikaa.

”Olimme kärsivällisiä”

Jyväskyläläisleirin juhlituimmaksi sankariksi nousi lopulta Ossi Louhivaara, joka ratkaisi voiton JYPille jatkoajan alkupuoliskolla. Hurrikaanihyökkääjä sai keskialueella kiekon matkaansa, nousi hyökkäysalueelle ja sivalsi laatan b-pisteen kohdilta ratkaisevasti ohi HPK-vahti Antti Karjalaisen ajassa 61.48.

– Olimme kärsivällisiä. Vaikka peli meni jatkoajalle, niin me halusimme ratkaista ottelun. Se näkyi joukkueessa. Halu voittaa oli silmiinpistävää ja se huokui pelaajista, hurrikaaniluotsi totesi.

Ossi Louhivaaran kauden kahdeksas osuma ratkaisi jatkoaikavoiton JYPille (Kuva: Jiri Halttunen).

– Jalka osui tällä viikolla lankulle. Vaikka perjantain KooKoo-pelin ensimmäinen erä olikin meiltä läpijuoksu, niin saatiin kuitenkin tukevaa ponnistusta alle. Kun perusteet on kunnossa, niin siihen päälle on hyvä rakentaa, Jukka Ahvenjärvi päätti.

Seuraavan kerran JYP luistelee jäälle liigavääntöjen merkeissä ensi tiistaina, jolloin Jyväskylässä vierailee pudotuspelien kotiedusta kamppaileva Rauman Lukko.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!