JYP lyttäsi Pelicansin – ”Jos matka on pitkä, niin mene yhdessä”

LähiTapiola Areenan keskiviikko-illassa nähtiin JYPin maalijuhlat, jossa hassuteltiin Lahden Pelicansin kustannuksella. Hattutempun viimeistellyt Jake Newton hääri kapellimestarina, kun sarjapisteet jäivät Jyväskylään väkevän kotiesityksen päätteeksi lukemin 6-2 (3-0, 1-1, 2-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki muutama päivä sitten edesmenneen mäkihyppääjälegenda Matti Nykäsen muistoksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Jos matka on lyhyt, niin mene yksin. Jos matka on pitkä, niin mene yhdessä. Tänään mentiin yhdessä, JYP-käskijä Risto Dufvan kuumeilun vuoksi vastaavan päävalmentajan virkaa ottelussa toimittanut Jukka Ahvenjärvi kiteytti taiston tauottua.

Ottelun avausminuutit mentiin lahtelaisvieraiden painostuksessa, mutta tämän jälkeen tahtipuikkoa erässä heilutti jyväskyläläismiehistö. JYP pelasi kauttaaltaan hyvää jääkiekkoa molempiin suuntiin, mikä näkyi kaukalossa tehokkaana hyökkäyspelaamisena ja terävänä puolustuspelinä. Isäntien ahnas hyökkäystehokkuus konkretisoitui ensimmäisessä erässä kaikkiaan kolmen maalin muodossa. JYP-osumista vastasivat kahdesti osunut Jake Newton, sekä kertaalleen maalannut Éric Perrin.

– Hyvä valmistautuminen näkyi ensimmäisessä erässä. Iso kiitos siitä joukkueelle. Aamusta asti tunne oli rakennettu siten oikein, että ollaan valmiita pelin alussa, ensimmäistä kertaa urallaan pääkäskijänä liigatasolla kunnostautunut Ahvenjärvi mainitsi.

Keskimmäisen kolmanneksen avauskymmenminuuttinen tahkottiin läpi Pelicans-merkeissä. Lahtelaisvieraat onnistuivat myös kavennusmaalin teossa erän alkajaisiksi, jolloin Artturi Toivola nosti joukkueensa kahden maalin päähän ajassa 22.18. Pelin ylitettyä puolivälin JYP pääsi niskan päälle ja loi jälkimmäisen jakson aikana hyviä tilanteita lahtelaisveräjälle. Kertaalleen peliväline myös löysi tiensä vierasrysään, kun hurrikaanipuolustaja Jake Newton viimeisteli ylivoimalla ottelun kolmannen täysosumansa aikaan 33.40.

JYP juhli Pelicansin kustannuksella koko rahan edestä (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jokainen pelaaja hoiti oman roolinsa”

Päätöserässä JYP jaksoi puolustaa omaa maaliaan vielä sen verran tiiviisti, ettei lahtelaissikermä juurikaan paikoille päässyt. Kolme osumaa erässä kuitenkin vielä nähtiin ja niistä kahdesta vastasi kotijoukkue. 5-1-lukemat kahden miehen ylivoimalla latoi verkkoon Jani Tuppurainen ja 6-1-maali oli puolestaan Jarkko Immosen käsialaa. Pelicansin 6-2-kavennusosumasta vajaat seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa vastasi puolestaan Jesse Ylönen.

– Iso viesti tänään oli ensimmäisen erän pelaaminen ja viimeisen erän viimeisten minuuttien alivoimapelaaminen. Se tunne näkyi pelitilanteessa. Jokainen pelaaja hoiti oman roolinsa ja otti kiekot kroppaansa, Jukka Ahvenjärvi totesi.

– Meillä oli kova kamppailu- ja luistelujoukkue vastassa. Vaikka siellä oli pelaajia poissa, niin heillä on niin kova identiteetti, että sieltä tulee aina uusia pelaajia tilalle. He laittavat jokaisen joukkueen tekemään töitä joka päivä, JYP-luotsi päätti.

”Happy Jaken” kolme täysosumaa olivat JYPin kotivoiton tae (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP jatkaa viikkoaan seuraavan kerran perjantaina, jolloin ohjelmassa on vieraskamppailu Vaasan Sportia vastaan.

 

Teksti: Antti Hokkanen