JYP pysäytti KalPan – ”Viihdearvo oli korkea”

JYP ja KalPa tarjosivat lauantai-iltana täpötäydelle (4437 katsojaa) LähiTapiola Areenalle niukkamaalisen kohtaamisen, jossa voiton vei lopulta kotijoukkue. Hurrikaaniyhdistelmä napsi kaksi sarjapistettä tililleen jatkoajalla Ossi Louhivaaran maalilla 2-1 (0-0, 1-1, 0-0, 1-0) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Tasaväkinen kamppailu, jossa oli paljon erikoistilanteita. Molemmilla joukkueilla oli paikat ratkaista peli jo aikaisemmin. Vauhdikas ilta ja hienoa, että saatiin kaivettua lisäpiste jatkoajalla, JYP-sankariksi noussut Ossi Louhivaara hehkutti kamppailun ratkettua.

Ottelun avauserää sävyttivät lukuisat jäähyt, jotka osaltaan sotkivat joukkueiden pelirytmiä. KalPa onnistui toimittamaan JYPiä useammin laattaa maalia kohti, mutta hurrikaaniveräjään nähden kuopiolaiskudit lähtivät varsin kaukaa. Tasaisehkolla jaksolla vierasjoukkue oli terävämmällä otteella liikkeellä, johtuen pääosin kolmesta hurrikaanirangaistuksesta.

– Ensimmäinen erä oli meiltä vaikea. Jouduttiin kolmen alivoiman lisäksi pelaamaan myös pari kertaa ylivoimalla. Hankalin erä meiltä, JYP-käskijä Risto Dufva myönsi pelin jälkeen.

”Nostettiin sulkaa pystyyn”

JYP oli toisella jaksolla painostavampi osapuoli. Kiekonhallinnassa niskan päällä olivat isännät, jotka myös onnistuivat ensimmäisenä maalinteossa. Digitaalit stoppasivat ajassa 27.07, jolloin Jerry Turkulainen siirsi ylivoimalla JYPin 1-0-johtoon. Hurrikaanipuolustaja Juuso Vainio lähetti kiekon hyökkäyssiniseltä savolaismaalille, johon noussut Turkulainen sysäsi irtokiekon ohi kuopiolaiskassari Denis Godlan.

Jerry Turkulaisen viimeistelemä ottelun avausmaali syntyi tähän tapaan  (Kuva: Valtteri Vainio).

KalPalla oli erässä muutama hyvä hyökkäyspään tilanne, joista yksi konkretisoitui maalin muodossa. Kuopiolaishyökkäys pelasi kiekon Eetu Laurikaisen vartioimalle jyväskyläläismaalille, josta Ilkka Pikkarainen kuittasi pelin tasoihin ajassa 31.39. Hurrikaanipakki Jake Newton menetti omassa päässä kiekon KalPan Joni Ikoselle, joka passasi laatan maalin eteen nousseelle Pikkaraiselle onnistunein seurauksin.

– Toiseen erään nostettiin niin sanotusti sulkaa pystyyn ja otettiin ottelu hallintaan, Risto Dufva kertasi taiston keskimmäisen jakson antia.

Kolmannen erän alkupuoliskoa hallitsivat kuopiolaisvieraat, jotka eivät kuitenkaan enää kyenneet ohittamaan 27 koppia kerännyttä Laurikaista. Kotijoukkue sai pelin edetessä paremmin tunnetta otteisiinsa ja loi hyökkäyspään tilanteita, mutta varsinaisella peliajalla laatta ei enää löytänyt tietään verkkoon saakka.

”Olimme jatkoajalla onnekkaimpia”

Mittelön ratkaisu nähtiin lopulta jatkoajalla ajassa 64.05, jolloin Ossi Louhivaara räväytti täpötäyden LähiTapiola Areenan liitoksistaan 2-1-voittomaalilla. JYP-puolustaja Mikko Kalteva avasi kiekon omalla puolustusalueella Louhivaaralle, joka nousi aina hyökkäyspään b-pisteelle saakka maalintekoon.

– ”Kaltsi” pelasi omissa kiekon hyvin minulle. Ajattelin, että saisin kiekon nopeasti, kun vastustaja oli edessä seisovilla jaloilla. Päästiin ”Ekin” (Perrin) kanssa 2-1-hyökkäykseen. Oli niin kova vauhti ja huono jää, että oli vaikea yrittää mitään lättyä. Sain sitten aikaiseksi hyvän laukauksen etukulmaan, ”Opa” kertasi ratkaisumaaliin johtanutta tilannetta.

– Ottelussa oli selkeä panos ja se näkyi molemmissa joukkueissa. Kumpikaan ei suostunut antamaan periksi. Viihdearvo oli mielestäni korkea, vaikka maaleja nähtiin vähemmän. KalPa asetti meille kovan haasteen. Peli ei ollut missään muotoa helppo, mutta me olimme jatkoajalla onnekkaimpia, hurrikaaniluotsi Risto Dufva totesi.

Ennen ottelun alkua kaukalossa koettiin historiallisia hetkiä, kun jäällä vieraili JyP Hockey Teamin kauden 1988-89 SM-hopeajoukkue. Taiston tauottua myös Ossi Louhivaaralla oli sanansa sanottavanaan illan juhlavieraista.

JyPHT:n kauden 1988-89 SM-hopeajoukkue seurasi tiiviisti kauden viidettä paikallisvääntöä (Kuva: Valtteri Vainio).

– Olihan se hieno fiilis, kun ennen peliä jätkiä tuli yksitellen jäälle. Se nosti tunnelmaa ja oli hienoa, että heitä muistettiin. Siellä oli nippu hienoja nimiä, jyväskyläläiskiekkoilija totesi lopuksi.

JYP jatkaa liigapelejään seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin vierastantereella tulee vastaan Porin Ässät.

 

Teksti: Antti Hokkanen