Lukko voitokas maalijuhlissa – ”Synkät vaiheemme olivat liian synkkiä”

JYP ja Rauman Lukko tarjosivat LähiTapiola Areenan tiistai-illassa peräti yhdeksän maalin liigamittelön. Kotijoukkue oli kahden erän jälkeen tappiolla jo 1-4-lukemin ja onnistui nousemaan päätöserässä vielä maalin päähän, mutta tämän pidemmälle hurrikaanilento ei lopulta enää kantanut. Lukko vei täyden pistepotin mukaansa 3-6 (1-2, 0-2, 0-2) –päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Synkät vaiheemme olivat vähän liian synkkiä. Ottelun loppu ja viimeinen erä kaiken kaikkiaan lämmittää kuitenkin mieltä, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi taiston tauottua.

Avauskolmannes kiekkoiltiin läpi kaksijakoisissa merkeissä. JYP hallitsi ensimmäistä puoliskoa, minkä aikana Lukko-vahti Lassi Lehtinen joutui myös kertaalleen kaapimaan kiekkoa selkänsä takaa. Reilun neljän minuutin pelaamisen jälkeen isännät ehtivät pyörittää ylivoimaa 21 sekunnin ajan, kunnes Mikko Mäenpää paukautti hyökkäyssiniseltä laatan reppuun.

Mikko Mäenpää (toinen oik.) vastasi JYPin 1-0- ja 3-4- maaleista (Kuva: Jiri Halttunen).

Ensimmäisen jakson jälkimmäinen kymmenminuuttinen oli puolestaan Lukon hallintaa. Raumalaisvieraat vyöryttivät hyökkäyksiään jyväskyläläisalueelle onnistuen lopulta kahdesti maalinteossa. Peräkkäisissä vaihdoissa syntyneistä osumista vastasivat Toni Koivisto ja Ville Heinola.

– Meillä on haaste saada jalka sellaiseksi, millainen sen täytyy olla Lukon kaltaista joukkuetta vastaan. Meidän täytyy olla ihan parhaimmillamme, että pystytään vastaamaan siihen liikkeeseen. Niinä hetkinä, kun pystyttiin sitä tekemään, ei meillä ollut mitään hätää.

Lähellä, mutta silti niin kaukana

Toisessa erässä Lukko siirtyi lopulta ratkaisevasti kuskin paikalle. Vierasmiehistö oli kenttätapahtumissa painostavampi osapuoli ja onnistui jälleen kahteen otteeseen maalinteossa. 1-3-osuman ohi JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen niittasi Janne Keränen ja ylivoimalla syntynyt 1-4-vierasosuma oli puolestaan Vili Sopasen käsialaa. JYPin jakson parhaat tilanteet aukesivat hivenen jopa yllättäen Nolan Yonkmanille, joka ei kuitenkaan saanut laattaa verkkoon hyvistä paikoista huolimatta.

Risto Dufva ohjeisti miehistöään aikalisällä Lukon 1-4-johtomaalin jälkeen (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä JYP onnistui nousemaan jo maalin päähän Jani Tuppuraisen ja Mikko Mäenpään osumilla. Kolmatta erää oli tässä vaiheessa jäljellä vielä ruhtinaalliset 14 minuuttia. Raumalaisvieraat kuitenkin onnistuivat katkaisemaan isäntien tehokkaan hallintajakson muutama minuutti 3-4-kavennuksen jälkeen, kun Toni Koiviston illan toinen maali vei Lukon takaisin kahden maalin karkumatkalle. Tästä JYP ei enää toipunut ja Tapio Laakson tyhjiin viimeistelemät 3-6-loppulukemat olivat enää silkkaa kosmetiikkaa.

– Mielestäni pystyttiin jopa hyökkäämään erittäin hyvin, mutta kaiken kaikkiaan oikea joukkue voitti. Vaikka lähelle päästiin, niin jäätiin kuitenkin kauas, JYP-käskijä päätti.

JYPin liigaviikko jatkuu seuraavan kerran perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Tampereen Tappara.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!