Sport jälleen parempi – ”Roikuttiin pelissä mukana”

JYP ja Sport kiekkoilivat perjantaina Vaasassa vähämaalisen ottelun. Kamppailun voittoon ylsi lopulta neljättä kertaa tällä kaudella hurrikaanimiehistöä etevämpi ollut vaasalaisnippu 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Tänään peli ei lähtenyt käyntiin. Jäätiin vajaaksi kamppailun osalta, josta seurauksena myös hyökkääminen jäi tehottomaksi, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi manasi pelin päätyttyä.

Sport oli avausjaksolla kiekollisesti hallitsevampi osapuoli. Kotkamiehistö lähetti erässä tukuittain laukauksia kohti JYP-veräjää vartioinutta Eetu Laurikaista, joka kuitenkin onnistui pitämään työmaansa puhtaana. Toisessa kenttäpäädyssä JYPin todelliset tekopaikat jäivät vähäisiksi, mutta kertaalleen Sport-kassari Sami Aittokallio joutui kuitenkin kaapimaan laattaa selkänsä takaa.

JYP-sentteri Éric Perrin voitti hyökkäyspään aloituksen, minkä jälkeen Ossi Ikonen nappasi kiekon itselleen. Hurrikaanipakki antoi pelivälineen siniviivan tuntumaan laskeneelle Jerry Turkulaiselle, joka pamautti joukkueensa 1-0-vierasjohtoon aikaan 13:50. Osuman myötä Turkulainen katkaisi 34 maalittoman pelin putkensa.

Jerry Turkulaisen (kesk.) maali jäi JYPiläisittäin lopulta laihaksi lohduksi (Kuva: Photomotion / Liiga).

Sport onnistuu kerran ja toisenkin

Kotijoukkue tuli toiseen erään pirteästi ja onnistui avausminuutilla 1-1-tasoituksessa. Joel Kiviranta nousi kiekon kanssa väkevästi JYP-maalille, minkä seurauksena peliväline päätyi pelattavaksi maalinedustalle. Irtokiekkoon pääsi lopulta Brody Sutter, joka siirsi pikkumustan onnistuneesti hurrikaanirysään.

Keskimmäisen kolmanneksen avauspuolisko koluttiin läpi vieraskomennossa, joskin jyväskyläläisvieraiden todelliset maalipaikat loistivat poissaolollaan. Pelin puolivälin jälkeen isännät saivat paremmin otetta kenttätapahtumista ja kertaalleen kiekko löydettiin myös vierasverkosta, mutta osuma hylättiin lopulta maalivahdin häirinnän seurauksena.

JYP ei kyennyt päihittämään Sportia kertaakaan runkosarjassa (Kuva: Samppa Toivonen / Liiga).

Kolmas erä tahkottiin Sportin totaalihallinnassa, eikä JYP saanut käytännössä ainuttakaan kunnon tilannetta vaasalaisveräjälle. Joukkueiden kauden neljännen yhteenoton ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 48.56, jolloin Tommi Tikka iski ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. Jyväskyläläisittäin päätöserän takaa-ajo jäi lopulta perin vaisuksi, sillä viimeisellä kaksikymmenminuuttisella kotkavahti Sami Aittokalliolle kirjattiin ainoastaan kolme torjuntamerkintää.

– Roikuttiin pelissä mukana, mutta meillä ei ollut mahdollisuuksia voittoon. Huilataan nyt viikonloppu ja lähdetään sitten kohti keskiviikkoa, Jukka Ahvenjärvi totesi loppuun.

Pelit jatkuvat JYPin osalta seuraavan kerran siis ensi keskiviikkona, jolloin vierasjäällä kohdataan Turun Palloseura.

 

Teksti: Antti Hokkanen