Tiukan kaavan pakkovoitto – ”Välillä aallon harjalla ja välillä purjeissa”

JYP reissasi keskiviikoksi Porin Ässien vieraaksi otteluun, josta muodostui melkoisen kaksijakoinen. Hurrikaaninutut näyttivät jo rallattelevan voittoon näytöstyyliin, kunnes patapaidat nousivat kolmen maalin takaa vielä mukaan voittotaisteluun. Jarkko Immosen kahden maalin johdattamana täysi pistepotti matkasi kuitenkin lopulta Jyväskylään 3-4 (0-2, 2-1, 1-1) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Pelissä oli melkoista aaltoliikettä. Välillä oltiin aallon harjalla ja välillä purjeissa. Tässä matkassa on kuitenkin ihan sama mikä on se tyyli tai tapa, jolla voitetaan. Kolmea pistettä tultiin hakemaan ja se on kaikkein olennaisin juttu, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi naulasi taiston tauottua.

JYP pyöräytti pelin käyntiin tehokkaasti, sillä hieman avauserän puolivälin jälkeen valotaululla komeilivat jo jyväskyläläisvieraiden 2-0-johtolukemat. Ottelun ensimmäisestä osumasta vajaan kuuden peliminuutin tienoilla vastasi David Tomášek, joka sivalsi oikean puolen b-pisteen ulkokaarelta kiekon porilaisverkkoon. Hurrikaanimiehistön 2-0-vieraslukemat syntyivät puolestaan ylivoimalla ajassa 11.01, jolloin Jarkko Immonen ohjasi maalin edestä Jake Newtonin laukauksen ohi Ässät-vahti Henri Kiviahon.

JYP onnistui pitämään Ässät takanaan tiukan taiston päätteeksi (Kuva: Tomi Vastamäki / Liiga).

Vastustaja pääsi pelaamaan paineettomassa tilassa

Hurrikaaniryhmittymä siirtyi 3-0-vierasjohtoon aikaan 27.41, jolloin Robert Rooba niittasi laatan patapesään. Henri Kiviaho oli tilanteessa menossa ottamaan kiekkoa vastaan maalinsa takaa, kunnes yhtäkkiä peliväline muuttikin suuntaansa takaisin maalin edustaa kohti. Liukkaimmin tilanteessa reagoi Rooba, jonka maalin jälkeen Ässät-veräjälle luisteli Kasperi Kotkaniemi.

Pelin ylitettyä puolivälinsä tuli kotijoukkueen momentum, joka konkretisoitui vajaassa kolmessa minuutissa nähdyillä 1-3- ja 2-3- osumilla. Ässien takaa-ajo käynnistyi Jouka Juholan ja ylivoimalla ajassa 33.22 osuneen Saku Salmelan maaleilla.

– Vastassa oli joukkue, kuka uskaltaa hyökätä. Ässille ei ollut väliä voittavatko he vai häviävätkö. Vastustaja pääsi pelaamaan paineettomassa tilassa, jolloin pystyy ottamaan välillä aika rajujakin riskejä. Peli menee sitten äkkiä tuon näköiseksi.

Immonen iskee voittomaalin

Ässät sai kolmanteen erään parhaan mahdollisen alun, kun ex-JYP Mikko Salmio iski jo avausminuutilla laatan hurrikaaniverkkoon tasoittaen lukemat 3-3:en. Vierassikermä ei porilaisrynnistyksestä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan siirtyi uudelleen johtoon Jarkko Immosen illan toisella osumalla tovia myöhemmin. David Tomášek passasi hyökkäyskulmasta kiekon vasemman puolen b-pisteen alakaarelle, josta Immonen kuittasi lopulta voittomaaliksi jääneen 3-4-osuman.

– Kokonaisuutena erikoista oli se, että meillä oli ottelussa vain yksi ylivoima ja vastustajalla aika monta (6 kappaletta). Sillä puolella meidän pitää itse tehdä vielä enemmän luistelutyötä.

Jarkko Immosen kaksi täysosumaa olivat jyväskyläläisvieraiden pakkovoiton tae (Kuva: Tomi Natri / Liiga).

JYPiläisittäin jobin postia koettiin taiston tuoksinassa muutamaan otteeseen. Kamppailun puolivälin jälkeen Eetu Laurikainen teki maalilla tilaa Joona Voutilaiselle (1-3-tilanteessa) ja päätöserän loppuhetkillä hurrikaanivahvuudesta poistui puolestaan tahattoman kulmaväännön seurauksena Éric Perrin. Myös Juuso Vainio jätti vierasrivistön ennen aikojaan.

– Vielä tässä vaiheessa näistä ei pysty sanomaan yhtään mitään. Voi olla, että kyseessä on teränvaihtoa tai joitain muita hoitotoimenpiteitä, Jukka Ahvenjärvi totesi lopuksi.

Liigaviikko jatkuu JYPin osalta seuraavan kerran perjantaina, kun LähiTapiola Areenalla asettuu vastaan Kouvolan KooKoo.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!