TPS oli tyly isäntä – ”Voittoja tässä ollaan hakemassa”

Turussa kiekkoiltiin keskiviikkona tiukahko vääntö Turun Palloseuran ja JYPin välillä. 60 minuutin ja viiden maalin jälkeen voittajaksi selviytyi lopulta TPS 4-1 (0-1, 1-0, 3-0) –päätöslukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

 – Isossa kuvassa tavoite oli saada nostettua peli-ilmettä Vaasan reissusta. Siinä päästiin eteenpäin, mutta kolmea pistettä me tultiin Turusta hakemaan, JYP-luotsi Jukka Ahvenjärvi paalutti pelin päätyttyä.

– 50 minuuttia oltiin pelissä kiinni, mutta sitten tuli kaksi virhettä ja vastustaja rokotti. Tulokseen ei voi missään tapauksessa olla tyytyväinen, sillä voittoja tässä ollaan hakemassa, Ahvenjärvi jatkoi.

JYP oli valmistautunut peliin hyvin ja avauserä kiekkoiltiinkin läpi vierasjoukkueen hienoisessa komennossa. Hurrikaaniryhmittymä oli hereillä heti avaussekunneista lähtien ja esitti varsin pirteää vieraspelaamista. Jukka Ahvenjärvenpäävastuulla ollut joukkio myös sai kertaalleen laatan verkkoon asti, kun Robert Rooba iski oman irtokiekkonsa ohi TPS-vahti Henrik Haukelandin ajassa 6.36.

Robert Rooban täysosuma jäi lopulta JYPin ottelun ainokaiseksi (Kuva: Jiri Halttunen).

– Haluttiin olla heti lähdöstä aktiivisia ja ottaa TPS:ltä tila pois, jotta pystyttäisiin rikkomaan heidän kiekollista pelaamista. Onnistuttiin siinä ja saatiin luotua yksi maalipaikka, josta tehtiin 1-0-maali.

TPS hyökkäsi toiselle kolmannekselle JYPiä aktiivisemmin ja oli läpi jakson kenttätapahtumissa hallitsevampi osapuoli. Turkulaissikermä onnistui myös hyökkäyspään tilanteidensa seurauksena tasoittamaan lukemat 1-1:en kamppailun puolivälin jälkeen. Isännät pääsivät pyörittämään ylivoimaa, joka päättyi Petrus Palmun tasoitusmaaliin ajassa 33.16. TPS-hyökkääjä löysi vasemman puolen b-pisteeltä laukaisupaikan ja sijoitti kiekon tarkasti etukulmaan ohi JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen.

– Toinen erä oli vähän rikkonainen, eikä me päästy siinä kunnolla rytmiin. Tuossa vaiheessa peliä kummaltakaan joukkueelta ei nähty sellaista ratkaisevaa liikettä, jolla olisi ratkaistu ottelu.

”Astuttiin lankusta ohi”

Kolmannessa erässä kotijoukkue jatkoi nousujohteisia otteitaan ja painoi peliä väkevästi hyökkäysalueelle. Ottelun ratkaisuhetket koettiin lopulta päätöskolmanneksen alkupuoliskolla, jolloin TPS onnistui kahdesti maalinteossa. Turkulaisosumat syntyivät 37 sekunnin sisään, kun Teemu Väyrynen vastasi 2-1-voittomaalista ja hetkeä myöhemmin Aleksi Salonen 3-1-osumasta. 4-1-päätöslukemat tyhjään hurrikaanirysään kuittasi Lauri Pajuniemi.

– Meillä oli kolmannessa erässä 2vs.1 –tilanne ja Jake Newtonin läpiajo. Ne olivat meidän ratkaisun paikat. Tasapainolauta keikahti kuitenkin ihan toiseen suuntaan. Meillä oli hyvä ponnistusvaihe siinä vaiheessa, mutta me tultiin alas ja astuttiin lankusta ohi.

– TPS teki kaksi kamppailutilannemaalia, joista ensimmäinen lähti liikkeelle heti Jaken läpiajon jälkeen. Toinen syntyi puolestaan rebound-tilanteen seurauksena. Tavoitteemme pelata maalinedusta ja keskusta loppuun asti, eivät ihan täyttyneet noilla hetkillä.

TPS oli kolmannen kerran tällä kaudella JYPiä nohevampi (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin vakiomiehistöstä TPS-koitoksessa sivussa olivat muun muassa Mikko Mäenpää, Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara, Jerry Turkulainen ja Jani Tuppurainen. Tämä tilanne antoi mahdollisuuden uusille nimille, joista Turkuun joukkueen mukana reissasivat Aleksi Rutanen, Anton Stråka ja Matias Mustonen.

– Herrat hoitivat oman ruutunsa tyylikkäästi ja täyttivät heille asetetut tavoitteet. Jokainen teki sen mitä vaadittiin, Jukka Ahvenjärvi jakoi lopuksi tunnustusta tuoreille hurrikaanikasvoille.

JYP jatkaa tositoimissa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Jyväskylässä pelattavassa paikallistaistossa luistelee vastaan Kuopion KalPa. Kyseessä on samalla juhlapeli, johon vieraaksi saapuu JyP HT:n kauden 1988-89 SM-hopeajoukkue.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!