JYP kukisti Tapparan voittolaukauksilla – ”Löytyi se voittaja tästäkin pelistä”

JYP ja Tappara taistelivat LähiTapiola Areenan perjantai-illassa odotetusti tasaisen kiekkotaiston, jossa marginaalit muodostuivat ryhmittymien aiempien kohtaamisten tapaan pieniksi. Hurrikaanileirin sankariksi nousi lopulta Samuli Ratinen, joka ratkaisi voittolaukauskilpailun jälkeen lisäpisteen JYPille 3-2 (0-1, 1-0, 1-1, 0-0, 1-0) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Otteluun lähtö oli meiltä hyvä. Haettiin edellispelin jäljiltä energiaa, että sitä riittäisi koko pelin ajan. Mielestäni onnistuttiin siinä, JYPin päävalmentaja Risto Dufva linjasi pelin päätyttyä.

David Tomášek (kolmas oik.) oli jälleen tehokkaalla pelipäällä Tapparaa vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

Tappara tuli kamppailuun ahnaasti ja sai hyvän startin illalle, kun Jere Karjalainen purjehti JYP-puolustuksen edestä aina maalintekoon saakka ajassa 2.50. Ylivoimalla syntyneessä osumassa hurrikaanipakki Nolan Yonkman ei täysin onnistunut pelaamaan tamperelaishyökkääjän mailaa irti kiekosta. Molemmille joukkueille aukesi avauserän aikana muutama hyvä hyökkäyspään tilanne, mutta lisämaaleja ei vielä tässä vaiheessa loppuunmyydylle hallille tarjoiltu.

Keskimmäisellä jaksolla JYP onnistui pitämään vastustajansa tehokkaasti poissa Eetu Laurikaisen vartioimalta hurrikaaniveräjältä, kun samaan aikaan isännät saivat muutamia hyviä tilanteita Tappara-kassari Christian Heljangon maalille. Kertaalleen peliväline myös löysi tiensä tamperelaisrysään. Parin pelin tauon jälkeen takaisin tositoimissa ollut David Tomášek iski maalin edestä Éric Perrinin nappisyötön verkon perukoille ajassa 35.53.

”Minä näytän junan missä voi syödä halvalla”

JYP siirtyi kolmannen erän alkajaisiksi 2-1-johtoon Janne Kolehmaisen osumalla, joka suuntautui vierasveräjään b-pisteiden välistä lähteneen napakan kudin seurauksena. Perrinille maalista illan toinen syöttömerkintä. Hurrikaaniyhdistelmän onnistumisesta huolimatta Tappara oli erässä kiekollisesti painostavampi osapuoli. Porkkanapöksyjen onnekas väkertäminen saikin lopulta myös palkintonsa aikaan 52.41, jolloin Joona Luoto pääsi vapaasti viimeistelemään maalin edestä 2-2-tasoituksen.

– Jos joku näyttää sen joukkueen joka johtaa maalilla päätöserässä ja hallitsee peliä, niin minä näytän junan missä voi syödä halvalla. Mahdottomia yhtälöitä molemmat, Risto Dufva sanaili.

Samuli Ratisen vuoro voittolaukauskilpailussa piti sisällään pientä jännitystä (Kuva: Jiri Halttunen).

Jatkoajalla molemmat joukkueet hakivat ratkaisua, mutta mittelön voittaja saatiin selville vasta voittolaukauskilpailun kahdeksannessa parissa. JYP-hyökkääjä Samuli Ratinen oli lopulta ainoa maalinteossa onnistunut kiekkoilija, joten kotijoukkueelle sen myötä kauden neljäs voitto Tapparasta.

– Olimme sitkeitä, vaikka oltiin välillä vähän vaikeassa asennossa. Itsekin hieman tuhnattiin sitä asentoa hankalaksi, mutta löytyi se voittaja tästäkin pelistä, hurrikaanikäskijä totesi lopuksi.

Lopputuloksena kauden kolmas voittolaukauskilpailusta otettu Tappara-päänahka (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigaviikko päättyy JYPin osalta lauantaina, kun ohjelmassa on vieraskamppailu Lahden Pelicansia vastaan.

 

Teksti: Antti Hokkanen