JYP veivasi Lukon selälleen – ”Vedettiin ruuvia vähän tiukemmalle”

JYPillä oli sunnuntai-iltana kotiyleisönsä edessä tosi kyseessä. Vastassa ollut Rauman Lukko oli kaadettava, tai muutoin Pekka Virta miehistöineen olisi jatkanut kahdeksan parhaan joukkoon lähettäen vastustajansa aikaiselle kesälomalle. Isännät huomasivat tilaisuutensa tulleen ja käyttivät sen onnistuneesti hyväkseen. Päätöslukemat kirjattiin JYPille 4-1 (1-0, 1-0, 2-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Lauantaista otettiin selvästi opiksi. Sen ottelun alku oli suunnitelman mukainen, mutta se murentui toisessa erässä. Nyt vedettiin ruuvia vähän tiukemmalle ja pystyttiin pelaamaan erittäin hyvä kiekkoilta. Ansaittiin voitto, JYPin päävalmentaja Risto Dufva totesi taiston tauottua.

Mittelön avausjakso väännettiin läpi kohtuullisen tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue pääsi muutamaan otteeseen yrittämään pelaavien maalivahtien (Eetu Laurikainen, JYP ja Lassi Lehtinen, Lukko) kestävyyttä, minkä seurauksena JYP onnistui kertaalleen kuittaamaan laatan Lukko-verkkoon. Erä oli jo taipumassa kohti taukovihellystä, kun Ossi Louhivaara päätti pitkän hyökkäyspäässä jatkuneen kiekonkuljetuksensa lopulta maaliin johtaneeseen laukaukseen. Osuma oli hurrikaanihyökkääjän 23. playoff-maali JYP-nutussa.

Toisella kolmanneksella Lukko oli painostavampi osapuoli ja loi tilanteita hyökkäyspäähän. JYP-maalilla pelivuorossa jatkanut Eetu Laurikainen piti kuitenkin loistotorjunnoillaan kotijoukkueen voiton syrjässä kiinni. Kertaalleen kiekko löysi tiensä tolppien väliin, mutta tälläkin kertaa onnistumisesta vastasi JYP. Jerry Turkulainen antoi syötön raumalaisveräjän takaa vasemman puolen b-pisteelle, josta Jani Tuppurainen lähetti niin ikään JYP-uransa 23. pudotuspeliosumansa ohi Lassi Lehtisen.

Jani Tuppuraisen JYP-uran 23. pudotuspelimaali on juuri nähnyt päivänvalon. (Kuva: Jiri Halttunen).

Tuppurainen ja aiemmin osunut Louhivaara nousivat maaleillaan jaetulle piikkipaikalle JYPin kaikkien aikojen tehtyjen playoff-maalien tilastossa. Ennen tätä iltaa hurrikaaniduon kanssa 22:n playoff-maalin kerhosta löytyi myös uransa jo päättänyt Tuomas Pihlman.

”Oltiin selvästi aktiivisempi joukkue”

Päätöserässä JYP ei sortunut pelkästään puolustamaan, vaan kotijoukkue jatkoi vankan itseluottamuksen kera päättäväisesti hyökkäyspelaamistaan. Tämä myös toi tulosta jakson alkupuoliskolla, kun Markus Jokinen ohjasi vasemman b-pisteen alakaaren tuntumasta Roni Allénin vedon verkon perukoille.

Hurrikaanijohto kasvoi vielä neljään maaliin reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria, jolloin Éric Perrin läväytti pelivälineen tyhjään häkkiin Lukon hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Vierassikermä onnistui kuin onnistuikin kertaalleen maalinteossa, kun Toni Koivisto iski 6-3-ylivoiman päätteeksi maalin edestä pikkumustan mainion pelin pelanneen Eetu Laurikaisen selän taakse.

Markus Jokinen osui pitkästä aikaa tolppien väliin ja sekös miestä nauratti (Kuva: Jiri Halttunen).

– Lähtökohta oli se, että aloitteellinen pitää olla niin hyökkäys-, kuin puolustuspelaamisessa. Nyt pystyttiin siihen ja oltiin selvästi aktiivisempi joukkue, JYP-käskijä Risto Dufva mainitsi.

JYP oli liikkeessä vastustajaansa aktiivisempi ja sitä kautta ero lauantain esitykseen oli merkittävä. Oman piristysruiskeen pelaamiseen varmasti toivat myös kokoonpanoon palanneet Julius Nättinen ja David Tomášek. Hivenen kummastusta aiheutti kuitenkin tuomarilinja, joka ei tällä kertaa viheltänyt isännille  kuin yhden ylivoiman.

– Kun ollaan noin paljon vastustajaa aktiivisempia ja paremmalla jalalla liikkeellä, niin onhan se erikoista, että me saadaan vain yksi ylivoima. Se oli aika ihmeellinen jakautuminen siinä suhteessa, hurrikaaniluotsi kummasteli lopuksi.

Eetu Laurikainen nappasi 22 koppia ja oli JYP-voiton takuumies (Kuva: Jiri Halttunen).

Otteluparin ratkaiseva kolmas koitos kiekkoillaan tiistaina Raumalla, jolloin voittaja etenee kahdeksan parhaan joukkoon ja häviäjä puolestaan suuntaa kesäloman viettoon.

 

Teksti: Antti Hokkanen