JYPille karvas tappio Lappeenrannassa – ”Ajatus pitää olla jo KooKoo-ottelussa”

JYP kohtasi lauantaina vierasjäällä Lappeenrannan SaiPan, joka järjesti kotiyleisölleen varsinaisen maalikimaran. Kolme sarjapistettä kirjattiin ottelun päätteeksi lopulta kotijoukkueen tilastoihin tylyin 6-0 (1-0, 2-0, 3-0) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Peliä itsessään ei tarvitse hirveästi käydä läpi. Tulos ei kuitenkaan kerro pelistä koko kuvaa. Kun peliä seurasi kaukalon viereltä, niin virtaus ottelussa oli lukemiin nähden hieman toisenlainen, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi summerin soitua.

Eetu Laurikaisen tilastoihin kirjattiin 16 torjuntamerkintää (Kuva: Jiri Halttunen).

Koitoksen avausjakso luisteltiin läpi vieraskomennossa, minkä aikana JYP loi hyviä tilanteita SaiPa-vahti Frans Tuohimaan veräjälle. Osaltaan tätä oli edesauttamassa SaiPalle tuomitut kaksi jäähyä. Hurrikaaniryhmittymän pirteimpänä pelaajana tässä vaiheessa hääri joukkueiden keskinäisissä mittelöissä hyvin onnistunut David Tomášek. Tsekkikiekkoilija oli hyökkäyspäässä alati aktiivinen ja sai aikaiseksi muutaman loistopaikan, mutta vielä tässä vaiheessa ilman tulosta. SaiPa ei saanut ensimmäisen kolmanneksen aikana kovinkaan montaa tilannetta hyökkäyspäähän, mutta avausmaali oli kuitenkin isäntien käsialaa. Tyler Morley nousi oikealta kaistalta JYP-veräjälle ja kuittasi maalin edustalta laatan ohi Eetu Laurikaisen ajassa 17.30.

Kamppailun ratkaisut nähtiin keskimmäisellä kolmanneksella, jossa SaiPa löi kiekon kahdesti JYP-maaliin. Ajassa 24.09 Tyler Morley iski maalin edustalta 2-0-lukemat ja kolmisen minuuttia myöhemmin oli kanadalaishyökkääjän puhtaan hattutempun kruunanneen 3-0-maalin vuoro.  Kotijoukkueella oli erässä muutamia hyviä tekopaikkoja, kun vastaavasti toisessa päässä jyväskyläläishyökkäys ei päässyt laisinkaan maalintekosektorille tekopaikkoihin.

SaiPa onnistuu vielä kolmesti

SaiPa ei päästänyt JYPiä helpolla edes kolmannessa erässä, jossa kotijoukkue latoi pelivälineen vielä kolmesti jyväskyläläisrysään. Päätösjakson alkajaisiksi nähdyn 4-0-osuman viimeistelijänä kunnostautui David Goodwin, ja kaksi jälkimmäistä maalia latasi puolestaan Jere Seppälä. SaiPa nousi voitolla Tampereen Ilveksen kantaan taistelussa Liigan 8. sijasta, kun samaan aikaan JYPille tappio tiesi sitä, että playoff-paikka ei ole enää pelkästään omissa käsissä.

– Me ei voida turhaan jäädä pähkäilemään tätä peliä ja painaa päätä alas. Ajatus pitää olla jo tiistain KooKoo-ottelussa. Tässä on turha miettiä muuta, saati jäädä liikaa perkaamaan asioita, hurrikaaniluotsi linjasi.

Tyler Morleyn hattutemppu avitti SaiPan rökälevoittoon JYPistä (Kuva: Jääkiekon SM-liiga Oy).

JYP pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa ensi tiistaina, jolloin vierasväännössä asettuu vastaan Kouvolan KooKoo. Samaan aikaan kaksi pistettä perässä oleva Vaasan Sport kohtaa kotonaan Turun Palloseuran ja vielä torstain päätöskierroksella vieraissa Lahden Pelicansin. Pelkästään kolmen pisteen voitto ei siis riitä varmistamaan JYPin pudotuspelipaikkaa, vaan nyt tarvitaan apuja myös muilta joukkueilta.

– Tiistain tavoite on selkeä. Asia on kuitenkin myös niin, että meidän ei kannata murehtia niitä asioita, mihin me ei voida itse vaikuttaa. Urheilun tärkein juttu on tehdä niitä asioita, joihin pystyt itse vaikuttamaan. Jos haluat mennä eteenpäin urheilijana, niin sinun on päätettävä niitä asioita, joilla menet itse eteenpäin ja joilla joukkue menee eteenpäin. Kaikki muu siinä ympärillä on sitten jotain muuta, Jukka Ahvenjärvi lopetti.

 

Teksti: Antti Hokkanen