Kaksi pistettä Kouvolasta – ”Pitää ottaa vastaan se mitä tulee”

KooKoo ja JYP väänsivät Kouvolan tiistai-illassa runsasmaalisen kiekkonäytelmän, joka kirjattiin lopulta voittolaukauskilpailun jälkeen jyväskyläläisvieraiden nimiin maalein 4-5 (1-2, 1-2, 2-0, 0-0, 0-1). Tuloksen myötä pudotuspelipaikassa edelleen kiinni olevalla JYPillä riittää jännitettävää vielä torstain päätöskierroksella.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Voittoahan täältä haettiin ja tietenkin sitä kolmen pisteen voittoa. Tällä kertaa se meni, kuten nähtiin, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi summasi pelin päätyttyä.

Ottelun avauskolmannes kamppailtiin läpi JYP-tahdeissa, minkä seurauksena hurrikaanivieraat saivat vyörytettyä hyviä hyökkäyksiä KooKoo-alueelle. Jyväskyläläisjoukkue sai pirteän pelaamisen seurauksena kiekon kahteen otteeseen kouvolalaiskassari Oskari Salmisen selän taakse. Hurrikaaniosumista vastasivat Robert Rooba ja Jake Newton. Kotijoukkueen 1-1-tasoituksestä erän puolivälissä vastasi Mikko Partanen.

– Peli oli meiltä sillä tavalla hyvärytminen, että vaikka oli iso kaukalo, niin luistelutyömme oli kokonaisuutena hyvää. Me ei jääty luistelussa vastustajasta jälkeen.

Jani Tuppurainen kirjautti ottelussa tililleen kolme syöttöpistettä, joista ensimmäinen (Rooban 0-1-osuma) nosti ”Allun” JYPin liigahistorian kaikkien aikojen pistepörssin kärkinimeksi. 512 ottelua JYP-nutussa pelanneella hurrikaanihyökkääjällä on nyt koossa tehot 136+239.

Jani Tuppurainen tehoili 0+3 ja nousi JYPin kautta aikain pistepörssin ykkösnimeksi ohi Juha-Pekka Hytösen (Kuva: Jiri Halttunen).

Ensin iskee JYP, sitten KooKoo

JYP sai keskimmäiselle jaksolle myös hyvän startin, kun Jake Newton ja Mikko Mäenpää lisäsivät vierasjohdon jo 1-4:än reilun viiden peliminuutin jälkeen. Isännät saivat kuitenkin pelin puolivälin jälkeen paremmin otetta pelistä, minkä seurauksena laatta liikkui aiempaa vaarallisemmin myös hurrikaanialueella. Oranssipaidat onnistuivat iskemään aivan toisen erän loppuhetkillä vielä 2-4-kavennuksen, kun Joonas Oden kuittasi ylivoimalla pelivälineen ohi Eetu Laurikaisen.

Kolmas erä taisteltiin läpi kohtuullisen tasaisissa merkeissä, joskin maalinteossa Mikko Heiskasen suojatit onnistuivat tällä kertaa jyväskyläläisvastustajiaan paremmin. Sami Mutanen alivoimalla 3-4 ja Malte Strömwall maalin edestä 4-4 reiluun kolmeen minuuttiin. Käsissä oli jälleen täysin uusi taistelu, jolle ei löytynyt voittajaa vielä varsinaisella peliajalla.

– Maalit, jotka vastustajalle tulivat, olivat seurausta pienistä virheistä. Toisaalta ei myöskään pidä ottaa mitään vastustajalta pois. Siellä oli hyvää toiseen aaltoon pelaamista ja ylivoimamaalia.

Jake Newton (22) osui kahdesti vanhaa seuraansa vastaan (Kuva: Jiri Halttunen).

”Jännitettävää jäi vielä”

Jatkoajalla JYP sai kiekon maaliin Jani Tuppuraisen toimesta, mutta osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirintänä. Voittomaalikilpailuun saakka venyneen väännön ratkaisu nähtiin lopulta neljännessä parissa, jossa vierasvoiton JYPille kuittasi uransa viimeisen runkosarjapelinsä pelannut Éric Perrin.

Huikeita ylivoima-onnistumia ja Éric Perrinin rankkarit olivat hienoja juttuja. Täytyy myös muistaa, että kun joku tekee rankkareilla maalit, niin joku aina myös ottaa niitä vetoja kiinni. Eetu Laurikainen oli tärkeissä hetkissä tärkeä mies hoitamaan meille voiton. Hänelle täytyy antaa propsit.

Éric Perrin upotti kiekon kahdesti voittolaukauskilpailussa KooKoo-verkkoon (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP nousi kahden pisteen voiton myötä 82 pisteeseen, joka on tällä hetkellä pisteen verran enemmän kuin 11. sijalla vaanivalla Vaasan Sportilla (81). Torstain päätöskierroksella Sport kohtaa vierasjäällä vielä Lahden Pelicansin, joka kahden tai kolmeen pisteen voitolla varmistaisi JYPin pääsyn pudotuspeleihin. Jyväskyläläisittäin jännitettävää riittää siis vielä loppuun saakka, vaikka pelit runkosarjassa päättyivätkin jo tiistai-iltaan.

– Jännitettävää jäi vielä ja nyt täytyy vaan elää tämän tilanteen kanssa. Me olemme itse pelaamalla asettaneet itsemme tähän tilanteeseen ja me kannamme koko joukkueena tästä vastuun. Pitää ottaa vastaan se mitä tulee ja olla valmis jatkamaan hommaa eteenpäin, Jukka Ahvenjärvi totesi lopuksi.

 

Teksti: Antti Hokkanen