KalPa voittoon Jyväskylässä – “Iso työsarka miten saadaan tunne säilymään”

JYP ja KalPa kiekkoilivat perjantaina LähiTapiola Areenalla tämän kauden perinteitä noudattaen tasaväkisen kohtaamisen, jonka voitto kirjattiin jatkoajan jälkeen lopulta kuopiolaisvieraille maalein 2-3 (1-0, 1-2, 0-0, 0-1).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kauden kuudennen Järvi-Suomen derbyn avauserä pelattiin läpi JYP-merkeissä. Kotijoukkue onnistui vyöryttämään läpi jakson hyökkäyksiä Denis Godlan vartioimalle KalPa-maalille. Samaan aikaan toisessa päässä hurrikaanipuolustus ei päästänyt savolaisvieraita lähentelemään Eetu Laurikaisen isännöimää veräjää. Kiekko löysi erän aikana kertaalleen tiensä maaliverkkoihin ja se tapahtui ensimmäisen erän päätösminuuteilla. David Tomášek ja Anton Stråka alustivat tilanteen, joka päättyi maalin edustalta Éric Perrinin viimeistelemään 1-0-osumaan. Maali oli kanadalaishyökkääjälle kauden 15.

Éric Perrin (toinen oik.) nousi maalillaan JYPin kautta aikain pistepörssissä neljänneksi ohi Antti Virtasen (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin toinen jakso käynnistyi JYPin osalta pirteästi, kun Janne Kolehmainen niittasi kuopiolaisveräjän tuntumasta lukemat 2-0:an ajassa 22.57. Kokonaisuutena keskimmäinen kolmannes reissattiin kuitenkin läpi savolaiskomennossa, minkä seurauksena KalPa sai toteutettua hyökkäyspeliään JYPiä kokonaisvaltaisemmin. Kilpipaidat nousivat erässä lopulta myös mukaan voittotaisteluun, kun Mikko Nuutinen ja Alexandre Texier osuivat kumpainenkin tolppien väliin jakson jälkipuoliskolla.

– Meidän peli hajosi 2-0-maaliin. Joukkueessa on ollut läpi kauden sama ongelma. Missään tapauksessa ei voi olla tyytyväinen suorittamiseen 2-0-maalin jälkeen, JYPin päävalmentaja Risto Dufva manasi pelin päätyttyä.

– Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä, mutta peli lähti huonoon suuntaan oikeastaan jo heti toisen erän alusta. Saatiin tehtyä maali, mutta tunne vaan hukkui. Meillä on iso työsarka siinä, miten me saadaan tunne säilymään puserossa, hurrikaanikäskijä jatkoi.

JYP ja KalPa väänsivät kolmatta kertaa tällä kaudella ylitöitä (Kuva: Jiri Halttunen).

Ottelun kolmas erä miteltiin sekin läpi kuopiolaistahdeissa. KalPa oli kiekollisesti hallitsevampi osapuoli ja playoff-paikasta edelleen taisteleva vierasmiehistö jopa haki pelin päätöshetkillä voittomaalia ilman maalivahtia. Paikallisväännön ratkaisu koettiin kuitenkin lopulta jatkoajalla ajassa 62.49, jolloin Eetu Luostarinen napautti ylivoimalla KalPalle 3-2-jatkoaikavoiton.

– Pelaamiseemme vaikuttaa tietenkin aina myös vastustaja. Hyökkäyspelaamisemme ei missään tapauksessa ollut tarkoitus lopahtaa, vaan päinvastoin meillä oli oikeasti tarkoitus hyökätä, JYP-luotsi päätti.

JYP pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu sarjajohtaja Oulun Kärpät.

 

Teksti: Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!