Kärpät voittoon Perrinin illassa – ”Oli syy miksi palasin tänne vielä vuodeksi”

JYP ja Oulun Kärpät kiekkoilivat LähiTapiola Areenan perjantai-illassa viihdyttävän kiekkonäytelmän, jonka pääosassa oli uransa viimeisen runkosarjaottelun kotiyleisön edessä pelannut Éric Perrin. Itse ottelu kirjattiin oululaisvieraille 1-4 (1-0, 0-3, 0-1) –lukemin.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Isossa kuvassa me kaikki haluamme päättää uramme haluamallamme tavalla. Kaikki eivät saa siihen kuitenkaan mahdollisuutta, mutta minä koen olevani onnekas saadessani päättää urani haluamallani tavalla ja haluamassani paikassa, Éric Perrin totesi tunteikkaasti pelin päätyttyä.

– Oli syy miksi palasin JYPiin 2010 ja oli syy miksi palasin tänne vielä vuodeksi. Tämä ilta osoitti sen. Olen kiitollinen kaikesta siitä tuesta, mitä olen saanut Jyväskylässä kaikkien näiden vuosien saatossa, hurrikaanikiekkoilija jatkoi.

Loppuunmyyty LähiTapiola Areena (4437 katsojaa) oli todistamassa Éric Perrinin uran viimeistä runkosarjan kotiottelua (Kuva: Jiri Halttunen).

Perrinin perheen ohella myös kanadalaiskiekkoilijan vanhemmat olivat todistamassa poikansa uran viimeistä runkosarjan kotiottelua. ”Lavalin Leijonan” mukaan tämä suunnitelma on ollut mielessä jo pidemmän aikaa.

– Ajatus vanhempieni läsnäolosta viimeisessä runkosarjan kotipelissäni on ollut vireillä jo viimeisen 2-3 vuoden ajan. He ovat odottaneet tätä hetkeä. Mielestäni oli tärkeää heille nähdä tarkka syy sille, miksi halusin pelata vielä yhden vuoden.

– Lapseni ovat jo varttuneempia ja toivottavasti tämä merkitsee myös heidän elämässään jotain. Toivottavasti voin olla heille jonkinlainen inspiraation lähde tai roolimalli. Vaimoni on puolestaan ollut mukanani tässä touhussa jo lähes 22 vuoden ajan. Ilman häntä en olisi pystynyt tähän.

”Uljaasti yritettiin loppuun asti”

Ottelun avauserä kamppailtiin läpi JYPin otteessa ja kertaalleen kiekko löysi myös tiensä Veini Vehviläisen vartioimaan vierasveräjään, kun Anton Stråka sivalsi ajassa 2.18 pelivälineen b-pisteeltä verkon perukoille. Toisella kolmanneksella pelin virtaus kääntyi Kärppien suuntaan, minkä seurauksena oululaismiehistö sai aiempaa paremmin hyökkäyspainetta JYP-alueelle. Mikko Mannerin suojatit myös löysivät kahdesti tien hurrikaanirysään, kun Jussi Jokinen (1-1) ja Michal Kristof (1-2) ohittivat kumpainenkin minuutin sisään JYP-kassari Eetu Laurikaisen pelin puolivälissä.

– Erittäin hyvin pystyttiin vastaamaan sarjajohtajan haasteeseen. Sitten he kuitenkin antoivat mattopiiskaa pyllylle ihan reilusti pelivirheistä, joita tehtiin toisessa erässä. Kaikkihan ne olivat vastahyökkäysmaaleja, jotka taas olivat seurausta meidän kiekollisesta rakentelusta, JYPin päävalmentaja Risto Dufva tiivisti taiston tauottua.

Tarina jatkuu JYPin ja Perrinin osalta vielä, mutta tältä erää Merci Éric! (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä JYP haki ahnaasti vielä kavennusta, mutta jakson ainoasta osumasta vastasi vierailija Kärpät. Oululaispuolustaja Atte Ohtamaa viimeisteli maalin edestä vierasjoukkueen 4-1-voittolukemat ajassa 51.48.

– Vaikka siitä puhuttiin, niin kiekollinen pelimme ei ollut siinä suhteessa huippupelin tasolla. Uljaasti yritettiin loppuun asti, kuten librettoon kuuluu, mutta ei ansaittu maalia enempää, hurrikaanikäskijä päätti

Viimeisessä playoff-paikassa viiden pisteen etumatkan turvin kiinnioleva JYP päättää kolmen ottelun kiekkoviikkonsa lauantaina. Lappeenrannassa pelattavassa kauden toiseksi viimeisessä runkosarjapelissä luistelee vastaan SaiPa.

 

Teksti: Antti Hokkanen