Lukko päätti JYPin kauden – ”Kaaduttiin saappaat jalassa”

Lukko ja JYP pelasivat Rauman tiistai-illassa pudotuspelien 1. kierroksen ratkaisevan kolmannen osaottelun, joka päättyi lopulta kotijoukkueen voitonjuhliin. Lukko eteni puolivälieriin 4-1 (1-0, 2-0, 1-1) –voitolla lähettäen samalla JYPin totuttua aikaisemmin kesälomalle.

Otteluraportin tarjoaa Administer.

– Saatiin joukkueelta se mitä haluttiin. Oltiin latautuneita tähän otteluun ja valmiita antamaan kaikkemme, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi taiston tauottua.

– Kaaduttiin saappaat jalassa. Sitä ei tarvitse kenenkään jälkeenpäin murehtia. Vastassa oli kova joukkue, joka ansaitsi voiton, Ahvenjärvi jatkoi.

Risto Dufva (kesk.) miehistöineen ei löytänyt avaimia Lukon kaatoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Joukkueiden kolmannen kohtaamisen avausjaksosta muodostui lukuisten jäähyjen vuoksi todella rikkonainen. Erässä nähtiin peräti yhdeksän kaksiminuuttista, joiden seurauksena kumpikin osapuoli sai riittävästi mahdollisuuksia maalintekoon. Jyväskyläläisvieraiden erikoistilannepelaaminen jätti paljon toivomisen varaa, sillä tarjolla olleista mahdollisuuksista kiekko olisi ainakin kertaalleen pitänyt saada verkkoon.

Kotijoukkue loi ensimmäisen kolmanneksen paremmat tilanteet, joista lopulta yksi konkretisoitui myös onnistumisen muodossa. Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen lähetti siniviivalta JYP-veräjää kohti kiekon, jonka Janne Keränen lopulta ohjasi Eetu Laurikaisen taakse ajassa 14:15. Ylivoimalla syntynyt maali oli raumalaishyökkääjän kolmas täysosuma tässä ottelusarjassa.

”Jokainen pelaaja jätti kaiken kentälle”

JYP tuli toiseen erään pirteästi ja loi avausjaksolla muutamia hyviä tilanteita Lassi Lehtisen vartioimalle Lukko-veräjälle. Hurrikaaniryhmittymä ei kuitenkaan saanut omista paikoistaan pelivälinettä maaliin saakka, mikä lopulta satoi kotijoukkueen laariin. Peli oli juuri ehtinyt ylittää puolivälin, kun isännät latoivat kiekon 24 sekunnin sisään kahdesti vierashäkkiin. Ville Heinola 2-0 ja lähes heti perään Rony Ahonen 3-0. Näiden takaiskujen myötä hurrikaanimiehistön selkäranka murtui lopullisesti, eikä Risto Dufva saanut miehistöään enää taistelemaan kamppailun voitosta.

Päätöserässä JYP ei saanut takaa-ajoaan käyntiin raivolla, jolla olisi kammettu kolmen maalin takaa voittotaisteluun mukaan. Todellisuudessa Lukko loi kolmannella jaksolla paremmat tilanteet, kun samaan aikaan vierasmiehistön hyökkäyspelaaminen ei ollut toivotulla tasolla. Mittelön lopussa hurrikaanivieraat hakivat kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta tämä yritys päättyi lopulta Brandon DeFazion tekemään 4-0-osumaan. JYP onnistui vielä pelin päätöshetkillä kavennusmaalin teossa, kun Éric Perrin passasi ja David Tomášek viimeisteli jyväskyläläissikermän kauden 2018-2019 viimeisen osuman ajassa 59:47.

– Sunnuntain kotiottelussa oli kova lataus ja niin tälläkin kertaa. Joukkue on todella pettynyt tulokseen ja siihen, että kausi päättyi tähän kaikkine vaiheineen. Jokainen pelaaja jätti kaiken kentälle, mutta tulosta pitää kunnioittaa ja ottaa se pystypäin vastaan.

Hurrikaanijoukkueen sarjasijoitus kaudella 2018-2019 oli lopulta kymmenes (Kuva: Jiri Halttunen).

”Ystävyys, rehellisyys ja johtajuus ovat arvoja, joita ei voi ostaa”

JYPin kauden loppumisen ohella päättyi myös seuralegenda Éric Perrinin sanoinkuvaamattoman hieno tarina ammattilaisjääkiekon parissa. Tämä luonnollisesti sai myös JYP-valmennuksen tunteikkaalle mielelle.

– Hänellä on huikea ura takana. On hienoa, että Éric edustanut JYPiä ja muut pelaajat ovat saaneet pelata hänen kanssaan. Tämä on iso asia myös suomalaisen jääkiekon historiassa, kun ottaa huomioon millaisen tuloksen hän on tehnyt tässä sarjassa.

– Voi vaan olla ylpeä siitä kaikesta mitä Éric on tuonut joukkueeseen. Se ystävyys, rehellisyys ja johtajuus ovat sellaisia arvoja, joita ei voi ostaa. Lämminhenkinen ihminen, joka on näyttänyt hyvää esimerkkiä nuorille pelaajille.

Kauden päätyttyä ”Lavalin Leijona” kävi vielä kiittämässä Raumalle matkanneita JYP-kannattajia (Kuva: Jiri Halttunen).

Teksti: Antti Hokkanen