Lukolle ensimmäinen kiinnitys

JYP avasi pudotuspelien ensimmäisen kierroksen lauantaina Rauman Lukkoa vastaan. Vieraskaukalossa käyty mittelö kirjattiin lopulta isäntien nimiin, kun raumalaissikermä nappasi avauskiinnityksen tililleen 5-1 (0-0, 2-1, 3-0).

Otteluraportin tarjoaa Administer.

Kotijoukkue oli kamppailussa hallitsevampi osapuoli. Lukko piti JYPin poissa maalipaikoilta tiiviillä keskialueen pelaamisella, kun samaan aikaan raumalaismiehistö sai hyökkäyspäässä – varsinkin toisessa erässä – aikaan ajoittain hyvin pitkiäkin hyökkäyksiä.

Maalittoman avauserän jälkeen JYP kuitenkin avasi maalihanat heti keskimmäisen jakson avausminuutilla, jolloin Jerry Turkulainen napautti jyväskyläläisvieraiden playoff-kevään avausosuman ohi Lukko-kassari Lassi Lehtisen. Maali jäi kuitenkin vierasnipun kannalta lopulta laihaksi lohduksi, sillä Heikki Liedeksen (1-1) ja Janne Keräsen (2-1) maaleilla isännät siirtyivät kuskin paikalle toiselle erätauolle lähdettäessä.

Jerry Turkulainen vastasi JYPin ottelun ainoasta maalista (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätösjaksolla peliväline ei kovinkaan montaa kertaa viihtynyt Lassi Lehtisen vartioiman Lukko-veräjän edustalla, kun samaan aikaan JYP-maalilla pelivuorossa ollut Eetu Laurikainen oli täystyöllistetty omalla tontillaan.

Pekka Virran suojatit ratkaisivat koitoksen itselleen lopulta vajaat kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Tarmo Reunanen paukutti ylivoimalla taululle Lukon 3-1-johtolukemat. Hurrikaanipoppoo haki vielä kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ottelun loppuhetkillä, mikä satoi lopulta raumalaisjoukkueen laariin. Toistamiseen illan aikana osunut Janne Keränen laittoi ensin tyhjiin 4-1-osuman ja hetkeä myöhemmin Arttu Ilomäki löi 5-1-päätöslukemat niin ikään tyhjään hurrikaaniverkkoon.

Hurrikaanimiehistölle jäi paljon petrattavaa sunnuntain kotiottelua ajatellen (Kuva: Jiri Halttunen). 

Joukkueet kohtaavat toisensa heti sunnuntaina Jyväskylässä. Voitolla Lukko etenee kahdeksan parhaan joukkoon, joten JYPillä on näin ollen pakkovoiton paikka mieliäkseen jatkaa kauttaan vielä viikonlopun jälkeen.

 

Teksti: Antti Hokkanen

 

 

Osta lippusi peliin tästä!