Bauer-turnaus päättyi SaiPa-tappioon – ”Monivaiheinen ottelu”

Bauer Imatra -turnaus sai päätöksensä JYPin osalta lauantaina, kun Imatra Spa Areenalla käydyssä kamppailussa oli vastassa Lappeenrannan SaiPa. Liiganippujen harjoitusväännöstä muodostui kahdeksan maalin kiekkonäytelmä, jonka SaiPa vei lopulta nimiinsä maalein 3-5 (1-1, 0-3, 2-1).

– Monivaiheinen ottelu. Ensimmäinen erä oli meiltä tosi hyvä. Tultiin peliin tosi terävästi ja vietiin ottelua, eikä vastustajalla ollut juurikaan maalipaikkoja. Meillä oli muutama tekopaikka, mutta ei onnistuttu maalinteossa, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kertasi tapahtumia.

Hurrikaanimaaleista mittelössä vastasivat Miska Siikonen, Jarkko Immonen ja Samuli Ratinen. Jyväskyläläiskokoonpano oli lähes perjantaisen KooKoo-ottelun kaltainen, sillä valmennusjohto oli tehnyt otteluun ainoastaan kolme muutosta edellispäivään nähden. Samuli Ratinen oli ottanut Jani Tuppuraisen paikan ykkösketjun laidasta, Patrik Siikanen puolestaan hyökkäsi nelosketjun keskellä Anton Stråkan tilalla ja maalilla pelivuorossa oli Niko Parkkisen sijaan Riku Helenius.

– Toinen erä oli meiltä pelin huonoin, mutta viimeiseen erään saatiin taas kirivaihdetta päälle. Saimme hyvää painetta SaiPan puolustuspäätyyn ja erävoiton, mutta vastustaja sai liian helposti maaleja meidän päähän, hurrikaanikoutsi harmitteli.

Anttoni Honka keräsi kahdessa Bauer-turnauksen koitoksessa tililleen kolme syöttömerkintää (Kuva: Jiri Halttunen).

Kulunutta viikkoa jyväskyläläisvalmennus piti kokonaisuutena joukkueelle erittäin suotuisana. Menneet kuusi päivää pitivät sisällään Savonlinnan Tanhuvaarassa pidetyn leirijakson, sekä kaksi Imatralla miteltyä harjoitustaistoa. 

– Tanhuvaaran reissu oli meille hyvä kokemus. Saatiin keskittyä ihan rauhassa omiin juttuihimme ja käytiin joka päivä kerran tai pari jäälläkin. Imatran turnauksen ottelut puolestaan olivat meiltä parempia kuin kaksi ensimmäistä harjoituspeliämme (Sport, KalPa). 

– Kokonaisuutena menimme eteenpäin omissa jutuissamme, mutta täysin ehjää 60-minuuttista emme ole vielä saaneet alle. Siinä on haastetta ensi viikolle.

SaiPaa vastaan pelivuorossa olleelle JYP-häkkäri Riku Heleniukselle kertyi yhteensä 16 torjuntamerkintää (Kuva: Jiri Halttunen). 

Ensi viikolla JYPin ohjelmassa on niin ikään kaksi treenikoitosta, jotka nekin pelataan vierasjäällä. Tiistaina vastassa on Vaasan Sport ja perjantaina puolestaan Kuopion KalPa. 

– Viikon aikana saatiin kuormaa leirin ja kahden pelin muodossa, joten nyt on tärkeintä saada levättyä hyvin. Maanantaina varmasti vielä palautellaan jonkin verran ja tiistaina onkin sitten edessä peli Vaasassa. Sen jälkeen päästään harjoittelemaan jälleen paremmin perjantain KalPa-ottelua ajatellen. 

– Pelit ovat meille hyviä mittareita ja tietysti tällaisia peliruuhkia tulee kauden aikanakin koko ajan. Nyt on hyvä totuttautua pelirytmiin, jotta pystytään palautumaan mahdollisimman hyvin henkisellä ja fyysisellä tasolla.

 

Antti Hokkanen