JYP nöyrtyi Sportille – ”Ennakkoluuloton esitys nuorelta joukkueelta”

JYPin harjoituskamppailut saivat jatkoa tiistaina Seinäjoella, jossa asettui vastaan Vaasan Sport. Kiekkonippujen treenikauden toinen yhteenotto tilastoitiin vähämaalisen koitoksen päätteeksi Sportille 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) –lukemin.

– Tasainen ja vauhdikas peli. Meidän kannalta oli tosi hyvä asia, että ottelu oli vauhdikas. Jouduttiin pelaamaan tosi nopeasti ja aika ajoin onnistuttiinkin siinä ihan hyvin, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen tiivisti illan antia.

– Ennakkoluuloton esitys nuorelta joukkueelta. Kokeneemmat pelaajat olivat tällä kertaa huilivuorossa, minkä seurauksena laitettiin hieman kenttiä uusiksi ja pelaajat saivat kokemusta vähän eri pelipaikoilta. Saatiin arvokasta pelikokemusta, Tirkkonen jatkoi.

Vaasalaispoppoon maaleista vastasivat Chris DeSousa ja Roope Talaja. Jyväskyläläissikermän ainokainen kirjattiin puolestaan Julius Nättisen tilastoihin.

– Ensimmäinen erä oli tasoltaan vaihteleva ja siinä molemmilla oli omat hetkensä. Me ei kuitenkaan saatu kuteja maalia kohti, minkä vuoksi seinätkin paukkuivat välillä, Pekka Tirkkonen kertasi.

Julius Nättinen vastasi JYPin ainoasta maalista Seinäjoen tiistai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Toisessa erässä meillä oli vaikeita hetkiä ja jouduttiin puolustuskannalle. Kärsimme muutamista jäähyistä, minkä aikana Sport sai otetta pelistä. Kolmannessa erässä saimme jo hyvää painetta vastustajan päähän, hurrikaaniluotsi lisäsi.

Joukkueet kohtasivat toisensa harjoituskauden avauksessa vajaat kolme viikkoa sitten, jolloin Sport venyi voittoon Jyväskylässä käydyssä taistossa maalein 3-1. Tuolloin Sport oli kaukalossa JYPiä valmiimpi osapuoli, mutta tällä kertaa hurrikaanimiehistö esitti valmennusjohdon mukaan pelillisesti parempia otteita.

– Kokonaisuutena pelattiin edellistä kohtaamistamme parempaa ja selkeämpää jääkiekkoa. Pelaamisessa näkyi jo niitä asioita, joita haluammekin nähdä. Joskus pelit ratkeavat pieniin asioihin. Tällä kertaa vastustaja oli maalin verran parempi.

JYP pelaa tällä viikolla vielä yhden harjoitusottelun, kun perjantaina Kuopiossa käytävässä kamppailussa luistelee vastaan KalPa. Paikallisvastustajat mittelivät voimiaan 1,5 viikkoa sitten Jyväskylässä, jolloin voittajaksi selviytyivät savolaisvieraat 3-2-lukemin.

Antti Hokkanen