IFK voittoon kotiavauksessaan – ”Me ei päästy omalle tasolle” 

Liigaviikko starttasi JYPin osalta käyntiin keskiviikkona, kun lauantaina Tampereelta käynnistynyt kolmen perättäisen koitoksen vierasturnee sai jatkoa Helsingissä. Kauden ensimmäisen kotikamppailunsa keskiviikko-iltana kiekkoillut IFK vei joukkueiden kohtaamisessa pidemmän korren 4-2 (2-0, 2-1, 0-1) -lukemin. 

Petopaitojen tahtipuikkoa heilutti kaksi maalia viimeistellyt Jere Sallinen, jonka viimeistelemät ylivoimaosumat (2-0 ja 3-0) edesauttoivat isäntien marssia kohti kauden avausvoittoa. Helsinkiläisjoukkueen kaksi muuta täysosumaa kirjattiin Otto Paajasen ja Thomas Nykoppin nimiin.

– Vastassa oli vahva ja hyvä IFK. Me ei ihan päästy omalle tasolle. Olimme huolimattomia kiekon kanssa ja meille tuli kiekonmenetyksiä. IFK pääsi pelin päälle enemmän ja oli vahvempi kamppailupelaamisessa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen tunnusti ottelun tauottua.

Anton Stråka koki kovia IFK-ottelun avausminuuteilla (Kuva: Liiga).

Mittelön avausmaalin iskeneen Nykoppin onnistuminen näki päivänvalon ottelun avaushetkillä, kun IFK kärsi Ville Varakkaalle tuomitun myöhäisen rangaistuksen aiheuttamaa viiden minuutin jäähyä. Tilanteessa vastapuolena ollut JYP-hyökkääjä Anton Stråka jouduttiin taluttamaan kaukalosta ulos taklauksen seurauksena.

– IFK teki alivoimalla tahtomaalin ja he menivät sen seurauksena ottelussa johtoon. Lamaannuttiin siitä, minkä seurauksena pelimme sekosi. Meillä olisi ollut ylivoiman myötä mahdollisuus ottaa peli haltuun, mutta ei onnistuttu siinä, hurrikaaniluotsi manasi.

– Juttelin pelin jälkeen tuomareiden esimiehen kanssa. Olkapää osui päähän, eikä Anton pystynyt enää peliä jatkamaan. Edessä on varmaan vielä tarkemmat tutkimukset, Pekka Tirkkonen lisäsi.

”Enemmän suoraviivaisuutta ja painetta maalille”

JYP viritteli takaa-ajoa toisen erän lopussa osuneen Jarkko Immosen (4-1) ja kolmannen erän päätöspuoliskolla onnistuneen Jani Tuppuraisen (4-2) maaleilla. Kotijoukkue piti kuitenkin pintansa päätösvihellykseen saakka jättäen hurrikaanimiehistön nuolemaan näppejään.

– Toisen erän lopussa saatiin pelaamisestamme hieman huolimattomuutta pois ja kiekkoa IFK:n päätyyn. Lyötiin pelivälinettä puolustajien selän taakse, minkä ansiosta saimme muutaman hyökkäystilanteen ja maalipaikkoja,

– Kolmannesta erästä saatiin erävoitto, mutta se ei enää riittänyt voittoon saakka. Pelaamisemme jäi vajaaksi.

Jarkko Immonen vastasi JYPin ottelun ensimmäisestä maalista, mutta voittotaisteluun asti sekään ei lopulta vieraita siivittänyt (Kuva: Liiga).

Jyväskyläläissikermän ylivoimatehokkuudessa on alkukauden kolmessa väännössä ollut roimasti petrattavaa. Keskiviikon koitoskaan ei vielä tuonut JYPille sen kauden ensimmäistä erikoistilanneosumaa.

– Ylivoimapelaamisesta puuttuu vielä se viimeinen terävyys. Peli menee hieman liian vaikeaksi. Meidän pitäisi saada yksinkertaisemmin painetta maalille, minkä jälkeen päästäisiin tappelemaan irtokiekoista. Erikoistilannepelaamiseen vaaditaan enemmän suoraviivaisuutta ja painetta maalille.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa perjantaina, jolloin viikon toisessa reissutaistossa asettuu vastaan KalPa Kuopiosta.

 

Antti Hokkanen