JYP avasi kauden voitolla – ”Ei se helpolla tullut”

JYP starttasi uuteen liigakauteen perjantaina LähiTapiola Areenalla, jossa vieraili torstaina sarjakautensa käynnistänyt Hämeenlinnan Pallokerho. Hallitseva Suomen mestari joutui poistumaan Jyväskylästä lopulta tyhjin käsin, kun voitto kirjattiin kotijoukkueelle maalein 3-2 (1-1, 1-1, 1-0).

Ensimmäinen erä oli meiltä todella hyvä. Tunnelataus joukkueessa oli kohdallaan. Vaikka vastustaja teki nopean maalin, niin siitä huolimatta jatkettiin hommia, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen totesi pelin päätyttyä.

– Vastustajana HPK oli odotetunlainen. Tuskin oli sattumaa, että juuri he olivat viime vuonna mestareita. Tietysti katsottiin tietyt asiat heidän pelistään ennakkoon, mutta meille tärkeintä on saada kehitettyä omaa juttuamme, illan näkyvimmäksi hurrikaanihahmoksi noussut Miska Siikonen puolestaan jatkoi.

HPK:n Janne Tavi (40) ja JYPin Jerry Turkulainen (32) pitivät huolen siitä, että katse pysyi kiekossa (Kuva: Jiri Halttunen).

HPK siirtyi kamppailussa 1-0-vierasjohtoon jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen, kun Paavo Tynin siniviivakuti yllätti JYP-maalilla pelanneen Eetu Laurikaisen. Isännät eivät kuitenkaan hätkähtäneet takaiskua, vaan löivät pökköä pesään. Ajassa 5.04 syntyneen 1-1-tasoituksen viimeistelijäksi kirjattiin isäntien kakkosketjun keskellä hyökännyt Miska Siikonen.

– Hyvältä maistuu. Saatiin tärkeä voitto heti alkuun, vaikka ei se helpolla tullut. Nyt vaan parannetaan peliä. Hieno taistelu joukkueelta, hurrikaanihyökkääjä hehkutti.

”Toisessa erässä oli vaikeita hetkiä”

Ottelun juoksua ajatellen ensimmäinen erä oli JYPiltä sen illan paras. Mitä pidemmälle kamppailu eteni 1-1-tasoituksesta, sitä vahvemmin hurrikaanipyörre pauhasi HPK:n kenttäpuoliskolla. Tässä vaiheessa ainoastaan hyvä tuuri ja hyviä otteita kerhoveräjällä esittänyt Joona Voutilainen pitivät lukemat muuttumattomina.

– Avauserässä nähty aktiivinen liike oli juuri sellaista, mitä haluan meidän pelaavan. Koko viisikko liikkuu yhdessä, pysytään kiekossa ja annetaan painetta maalin eteen. Sitä kun jaksetaan tehdä, niin se varmasti poikii myös jäähyjä vastustajalle jatkossa, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen alleviivasi.

Miska Siikonen (27) oli perjantaisilla esityksillään joukkueensa parhaimmistoa (Kuva: Jiri Halttunen).

Pelin keskimmäisellä kolmanneksella joukkueiden otteet tasoittuivat, minkä seurauksena HPK sai osaltaan otetta ottelusta. Toinen erä käynnistyi kuitenkin Mikko Kaltevan tekemällä 2-1-osumalla, joka oli seurausta Miska Siikosen johtaman – ja isäntien illan toimivimman – hyökkäystrion (laidoilla Robert Rooba ja David Tomášek) vahvasta esityöstä. 2-2-taukolukemat löi taululle ylivoimalla onnistunut HPK-puolustaja Elmeri Eronen ajassa 26.04.

– Toisessa erässä oli vähän vaikeita hetkiä. Ryhdyttiin jonkin verran menettämään kiekkoja keskialueella. HPK pääsi kääntämään muutaman kerran nopeasti, mutta Eetu Laurikainen teki muutaman hienon torjunnan, Pekka Tirkkonen myönsi.

”Olen tykännyt tästä täysin rinnoin”

Päätöserässä JYP sai peliään jälleen takaisin raiteilleen, joskin erän avaushetket mentiin vieraskomennossa. Pelin vanhetessa hurrikaaniryhmittymä sai toimitettua kiekkoa HPK-alueelle aiempaa vahvemmin, mikä lopulta päättyi Julius Nättisen iskemään 3-2-voittomaaliin ajassa 55.29.

– Kolmanteen erään saatiin vähän enemmän ryhtiä pelaamiseen. Viimeisen mainoskatkon jälkeen tultiin peliin tosi vahvasti ja saatiin voittomaali. Nämä ovat meille tärkeitä voiton kokemuksia. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Pekka Tirkkonen hykersi tyytyväisenä.

Julius Nättisen (kolmas vas.) viimeistelemä 3-2-voittomaali takasi JYPille voitokkaan liiga-avauksen (Kuva: Jiri Halttunen).

Hurrikaanimiehistön tehopakkaukseksi noussut Miska Siikonen kiekkoili perjantaina ensimmäisen liigavääntönsä uuden kotiyleisön edessä. Viimeiset seitsemän kautta Lahden Pelicansin organisaatiossa pelannut keskushyökkääjä myöntää nauttineensa olostaan uudessa seurassa.

– Hymy huulilla on saanut olla joka päivä ja kasvaa pelaajana. Olen tykännyt tästä täysin rinnoin. Omaan peliin en ole vielä tyytyväinen, mutta ei sen niin väliä, kunhan voitetaan.

JYPin avausviikonloppu liigakiekon parissa saa jatkoa heti lauantaina, kun Tampereen Hakametsässä asettuu vastaan Tappara.

 

 

Antti Hokkanen