JYP päätti harjoituskauden voittoon – ”Olemme saaneet arvokasta tietoa ja kokemusta”

JYPin liigamiehistö pelasi torstai-iltana harjoituskauden viimeisen kamppailunsa, kun vierasjäällä vastaan luisteli Rauman Lukko. Kiekkonippujen yhteenotto tarjosi peräti yksitoista täysosumaa, minkä päätteeksi voitto kirjattiin lopulta hurrikaanipaidoille jatkoajan jälkeen maalein 5-6 (2-3, 2-0, 1-2, 0-1).

– Monesti viimeiset harjoituspelit voivat olla luonteeltaan sellaisia, että niissä varotaan ja ei mennä ihan täysillä. Tällä kertaa joukkueella oli hyvä syke pelissä, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen luonnehti ottelun päätyttyä.

– Onnistuimme nousemaan pari kertaa maalin takaa tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon asti. Saimme voiton kokemusta, sekä kokemusta jatkoaikapelaamisesta, Tirkkonen jatkoi.

JYP-maaleista mittelössä vastasivat Samuli Ratinen, Jarkko Immonen, Julius Nättinen, kahdesti osunut Jani Tuppurainen, sekä voittomaalin jatkoajalla iskenyt Ossi Louhivaara. Hurrikaaniryhmittymä tehtaili illan kuudesta maalistaan peräti kolme osumaa ylivoimapelaamisen seurauksena.

Ossi Louhivaara ratkaisi voiton JYPille Rauman torstai-illassa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Ylivoimapeli toimi hienosti. Muutenkin kokonaisuutena hyvä ottelu joukkueelta. Ensimmäinen ja kolmas erä olivat täysin meidän. Se jäi hieman kaivelemaan, kun otettiin toisessa erässä kolme jäähyä hyökkäysalueella. Lukko sai sen seurauksena otetta itselleen ja teki kaksi maalia (3-3 ja 4-3) ylivoimalla, JYP-luotsi linjasi.

– Vastustajan 5-5-tasoitus jäi myös hieman harmittamaan. Siinä tilanteessa meidän puolustajan ja Eetu Laurikaisen jalat osuivat maalinedusruuhkassa hieman yhteen, minkä seurauksena Lukon tasoitusmaali syntyi. Näitä kuitenkin sattuu aina välillä, Pekka Tirkkonen lisäsi.

”Jokaisessa pelissä oli hyvät hetkensä”

Jyväskyläläisjoukkue pelasi harjoituskaudella kaikkiaan seitsemän koitosta, joista taskuun tarttui kaksi voittoa. Hurrikaanivalmennuksen mukaan kahdessa ensimmäisessä treenitaistossa (Sport, KalPa) joukkueen pelaaminen ei ollut vielä valmista, mutta niiden jälkeen ikkunassa alkoi näkyä valoa.

– Kaikissa muissa otteluissa oltiin pelissä mukana ja taisteltiin voitosta. Jokaisessa pelissä oli hyvät hetkensä. Pelaamiseen ei tullut missään vaiheessa minkäänlaista repeämistä. Tanhuvaaran leirin ja Imatran turnauksen jälkeen saatiin pelaamisen tasapainoa paremmaksi.

– Tulokset ja kokoonpanot ovat vähän vaihdelleet, mutta olemme saaneet arvokasta tietoa ja kokemusta. Samaten pelirytmistä ja pelituntumasta kiinnisaaminen sarjaa ajatellen on ollut myös tärkeää meille.

JYPin kuudesta täysosumasta kaksi syntyi Jani Tuppuraisen lavasta (Kuva: Jiri Halttunen).

Liigakausi 2019-2020 käynnistyy JYPin osalta ensi perjantaina kotiottelulla Hämeenlinnan Pallokerhoa vastaan. JYP-luotsi Pekka Tirkkonen uskoo kaikkien liigaseurojen valmistautumisen olevan tässä vaiheessa jokseenkin samalla tasolla.

– Totta kai kaikkien pelaamisen pitää parantua ja niin varmasti käykin kauden mittaan. Me olemme saaneet nyt tehtyä itsellemme pelillistä pohjaa. Seuraavaksi pyritään tekemään pieniä juttuja koko ajan paremmin. Kun saamme pelin sisällä tehtäviä valintoja, ratkaisuja ja muuta tekemistä huolellisemmaksi, niin silloin varmasti itse pelikin ottaa vielä askelia eteenpäin.

 

Antti Hokkanen