JYP tyrmäsi Ässät – ”Tämä oli meille tärkeä onnistuminen”

LähiTapiola Areenalla mitattiin perjantaina varsinaisia myrskylukemia, kun hurrikaanipyörre pauhasi pitkin iltaa jyväskyläläiskaukalossa. JYPin ja Ässien kohtaamisessa ei voittajasta jäänyt epäselvyyttä, kun kotijoukkue palasi raiteilleen komealla 6-1 (2-0, 3-1, 1-0) –voitolla.

– Olemme pelanneet hyviä pelejä, mutta emme ole saaneet oikein maaleja tehtyä. Johdossakin ollaan oltu, mutta välillä on tullut huonoja hetkiä. Nyt pystyttiin tekemään maalit ja lopettamaan peli. Jämäkkää ja fiksua pelaamista, kypärätempun paukuttanut JYP-sentteri Jarkko Immonen totesi tyytyväisenä pelin tauottua.

Jarkko Immonen (toinen vas.) yllätti Ässät-vahti Daniil Tarasovin kolmeen otteeseen (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantaiväännön avausjakso antoi esimakua mitä tuleman pitää, joskin vielä ensiminuutit mentiin tunnustelevissa merkeissä. Erän vanhetessa JYP sai otteen kenttätapahtumista ja isännät loivatkin hyviä tilanteita porilaisveräjälle, jossa pelivuorossa ollut Daniil Tarasov joutui kahdesti myös antautumaan. JYP liikkui pirteästi ja oli aktiivinen, minkä seurauksena Jerry Turkulainen (1-0) ja Julius Nättinen (2-0) takasivat maaleillaan kotijoukkueelle kahden maalin taukojohdon.

– Tultiin peliin hyvin ja oltiin sillä teemalla liikkeellä, että nyt jos koskaan otetaan ne pisteet. Tämä oli iso voitto tähän saumaan. Ollaan kärsitty muutamia katkeria tappioita (Lukko, Kärpät), joissa ollaan itse hölmöilty pisteet vastustajalle. Pelattiin ehjä peli, joka toivottavasti vapauttaa joukkueen pelaamista jatkossa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertasi kamppailun ratkettua.

”Hyvä ja tasapainoinen esitys”

Hurrikaanipaine sai jatkoa toisella kolmanneksella, jossa lyötiin lopulta pöytään pelin ratkaisuhetket. JYPin otteissa jatkunut aktiivisuus ja 400. liigapelinsä jyväskyläläisnutussa kiekkoilleen Jarkko Immosenhattutemppu olivat osaltaan vauhdittamassa isäntien paluuta voittojen tielle. Ässille laihaa lohtua kavennusmaalillaan toi Peter Tiivola.

– Muutaman karvaan tappion jälkeen tämä oli meille tärkeä onnistuminen. Pelattiin ehjä peli ja saatiin tärkeitä onnistumisia erikoistilanteissa. Kamppailussa ja liikkeessä oltiin hyviä. Olimme todella nälkäinen joukkue, JYP-luotsi summasi.

Hurrikaaniriemulla ei ollut rajaa perjantain onnistumisten lomassa (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä neljän tehopisteen (2+2) iltaa viettänyt Jerry Turkulainen kaunisteli vielä ylivoimalla 6-1-loppulukemat. JYP-laiturin ohella isäntien pistenikkareina kunnostautuivat Immonen (3+0), Nättinen (1+2), sekä David Tomášek ja Jani Tuppurainen (0+2). Hurrikaaniveräjällä torjuntavuorossa jatkanut Eetu Laurikainen koppasi taiston tuoksinassa tililleen 24 porilaislaukausta.

– Meillä on ollut hyviä hetkiä aiemminkin, mutta ehjää 60-minuuttista emme ole vielä pelanneet. Totta kai se auttaisi, jos saataisiin ylivoimalla jokunen maali tehtyä. Tiedostamme sen, että meiltä löytyy hyvä peli pohjilta ja että ollaan hyvässä kunnossa. Tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys, Jarkko Immonen paalutti lopuksi.

JYPin liigaviikko saa päätöksensä lauantaina, kun Vaasassa vastaan asettuu Sport.

 

Antti Hokkanen