KalPa etevämpi kotikaukalossaan – ”Pelataan hyvin, mutta välillä tehdään virheitä”

Liigaviikon toinen mittelö pelattiin perjantai-iltana Kuopiossa, jossa JYP sai vastaansa KalPan. Kauden ensimmäinen Järvi-Suomen derby tilastoitiin 60 minuutin päätteeksi lopulta isännille maalein 5-2 (2-1, 2-0, 1-1).

Vääntö pyöräytettiin käyntiin kuopiolaismerkeissä, kun reilun viiden minuutin tahkoamisen jälkeen taululla komeilivat KalPan 2-0-johtolukemat. Maalinteossa onnistunut puolustajaduo Mikael Seppälä ja Kim Nousiainen sysäsivät kumpainenkin laatan lähes identtisestä paikasta – vasemman puolen b-pisteeltä – ohi JYP-maalilla pelanneen Riku Heleniuksen.

– Halusimme lähteä peliin paremmalla kamppailupelaamisella, kuin mitä esitimme keskiviikon IFK-ottelussa. Tultiin sisään ihan hyvin, vaikka KalPa saikin alkuun kaksi maalia. He olivat tehokkaita maalipaikoissa, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen.

JYP-hyökkääjä Patrik Siikanen pelasi Kuopiossa liigauransa avausottelun (Kuva: Jiri Halttunen).

Ensimmäisen kolmanneksen vanhetessa JYP sai pelistä paremmin otetta ja tämän seurauksena vierasmiehistön kavennusmaali nähtiin ylivoimalla ajassa 10.24. Hurrikaanipaine pyöri savolaispäädyssä, minkä jälkeen Anttoni Honka passasi kiekon vasemmalle kenttäpuoliskolle maalintekoon nousseelle David Tomášekille.

– Pelillisesti pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Meillä oli maalipaikkoja ja peli pyöri KalPa-päädyssä. Päästiin hyvin peliin sisään, hurrikaanikoutsi kertasi avauserän tapahtumia.

”Pienet asiat jäävät uupumaan”

Toisella jaksolla KalPa ei päästänyt JYPiä kunnon maalipaikoille, joskin heti erän alkajaisiksi hurrikaanisikermälle tarjottiin tasoitusmahdollisuutta rangaistuslaukauksesta. David Tomášek ei kuitenkaan tilanteen seurauksena onnistunut toistamiseen yllättämään KalPa-kassari Eero Kilpeläistä. Savolaisyleisö sai lisää aiheita riemuun toisen erän päätöspuoliskolla, jolloin Alexander Ruuttu (3-1) ja Aleksi Klemetti (4-1) iskivät ratkaisevan tuntuiset osumat jyväskyläläispömpeliin.

– Toisen erän alkukin oli meiltä tosi hyvä. Siinä oli läpiajoa ja rankkaria. KalPan 4-1-maalissa meillä oli alla pitkä vaihto. Yritettiin monimutkaista juttua ja syötettiin vastustaja läpi. Meiltä puuttui siinäkin tekemisessä nöyryys, Pekka Tirkkonen tähdensi.

Juha-Pekka Hytösen kavennusmaali ei nostanut JYPiä enää mukaan voittotaisteluun (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä JYP onnistui nousemaan vielä kahden maalin päähän, kun Juha-Pekka Hytönen pyöräytti vanhanaikaisella pelivälineen kuopiolaisrysään. Hetkeä myöhemmin nähty Janne Keräsen 5-2-maali kuitenkin lopetti vierasleirin pyristelyt lyhyeen.

– Suurimmaksi osaksi pelataan hyvin, mutta välillä tehdään virheitä. Pienet asiat jäävät uupumaan. Sen seurauksena tulee maaleja omiin ja ne maksavat pisteitä, JYP-käskijä totesi lopuksi.

JYP päättää viikkonsa lauantaina kotikaukalossa, johon vieraaksi saapuu Oulun Kärpät.

Antti Hokkanen

 

 

Osta lippusi peliin tästä!