Kärpät punnersi jatkoaikavoittoon – ”Kovaa oppia saatiin”

JYPin kolmen liigakoitoksen viikko päättyi lauantai-iltana LähiTapiola Areenalla, jossa vieraili sarjajohtaja Oulun Kärpät. Kiekkonippujen kauden ensimmäisestä yhteenotosta kehkeytyi varsinainen kiekkonäytös, joka tarjoili käänteitä puolin ja toisin. Jatkoajalle venynyt taisto lyötiin aikakirjoihin lopulta Kärppien 3-4 (1-0, 1-2, 1-1, 0-1) –vierasvoiton merkiksi.

Ensimmäiset puolitoista erää JYP pelasi mainiota kiekkoa ja isännät olivatkin kenttätapahtumissa selvästi hallitsevampi osapuoli. Kärppien rooliksi jäi puolustaa omaa aluettaan, minkä seurauksena oululaishyökkäys ei päässyt vielä tässä vaiheessa käytännössä kertaakaan vaarallisille maalipaikoille.

– Pelattiin hyvin ja otettiin askel eteenpäin viikon aiemmista peleistä (KalPa, IFK). KalPa-peliin parannettiin kamppailupelaamistamme ja tähän otteluun olimme kiekollisena huolellisempia. Sen suhteen pelattiin hyvä peli, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen kertasi pelin päätyttyä.

– Muutama virhe tuli puolin ja toisin. Joukkueen taisteluilme oli hyvä, mutta valitettavasti sitä ei palkittu kuin yhdellä pisteellä, Tirkkonen jatkoi.

Miska Siikonen siipaisi tästä tilanteesta JYPin 2-0-johtoon (Kuva: Jiri Halttunen).

Isännät saivat tukevan otteen pelitapahtumista Julius Nättisen avauserän ja Miska Siikosen toisen kolmanneksen onnistumisilla. Kärpät heräsi otteluun toisen jakson päätösminuuteilla, jolloin esiin nousi Otto Karvinen kahdella pikamaalillaan. Ajassa 38.20 ja 39.51 syntyneet osumat toivat vierasmiehistön mukaan voittokamppailuun ja nostivat luonnollisesti yhteishenkeä oululaisaitiossa.

– Kaksi pientä nukahdusta toiseen erään ja niistä vastustaja teki maalit. Kärpät on juuri sellainen joukkue, joka odottaa tuollaisia tilanteita, JYP-hyökkääjä Ossi Louhivaara manasi.

”Ylivoimaa työstetään edelleen joka viikko”

JYP punnersi kolmannen erän alkupuoliskolla jälleen johtoon (3-2) Louhivaaran osumalla, minkä jälkeen peli iskettiin uudelleen käyntiin. Jakson ylitettyä puolivälin Kärppien Jussi Jokinen oli pääsemässä läpiajoon, jonka Julius Nättinen kuitenkin esti mainiolla kiekonkarvauksellaan. Tämä rikkoi kasetin kokeneelta oululaishyökkääjältä, joka taklasi Nättistä päähän ulosajon arvoisesti.

Kotijoukkueelle tarjottiin tämän jälkeen mahdollisuutta lyödä viimeinen naula oululaisarkkuun, mutta isännät eivät saaneet käytännössä kertaakaan kunnon pakkopeliä hyökkäysalueelle.

– Ylivoimaa on työstetty ja työstetään edelleen joka viikko. Melkein jopa joka päivä. Ei tässä auta kuin mennä eteenpäin ja uskoa, että sekin loksahtaa kohdilleen työn kautta. Ylivoimamme kaipaa lisää laukauksia, maskia ja voitettuja irtokiekkoja, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen selvensi.

Ossi Louhivaaran 3-2-osuman myötä JYP oli jo hyvin lähellä voittoa (Kuva: Jiri Halttunen).

Kärpät otti varsinaisen peliajan päätöshetkillä Justus Annusen pois veräjältään, joka lopulta toi vierasmiehistölle kaivatun 3-3-tasoituksen. Pelikello pysähtyi aikaan 59.46, kun Mikko Niemelä löi laatan JYP-verkkoon ohi torjuntavuorossa olleen Eetu Laurikaisen.

– Oli hyvä peli, mutta vastustaja teki ärsyttävän maalin loppuun ja tasoittivat. Sylettää, Ossi Louhivaara puuskahti taiston tauottua.

”Lopussa pomput pomppivat vastustajalle”

Mittelön ratkaisu nähtiin ajassa 64.22, jolloin kärppähyökkääjä Juho Lammikko iski maalintekosektorilta vierassikermän 4-3-voittomaalin.

– Meidän täytyy jatkossa löytää pelaamiseen lisää nöyryyttä. Olimme nyt paljon nöyrempiä kuin eilen ja lähellä voittoa, mutta valitettavasti se ei riittänyt. Pelissä oli kuitenkin paljon hyviä juttuja, joista täytyy pitää kiinni, Ossi Louhivaara kiteytti.

Lopussa oli kuitenkin Kärppien vuoro hymyillä voiton merkiksi (Kuva: Jiri Halttunen).

– Kolmannessa erässä päästiin vielä johtoasemaan, mutta lopussa pomput pomppivat vastustajalle. Kovaa oppia taas saatiin, mutta matka jatkuu eteenpäin. Perjantain peliin nähden otettiin askel eteenpäin kurinalaisuudessa ja joukkuepelaamisessa, Pekka Tirkkonen puolestaan mainitsi lopuksi.

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi keskiviikkona, jolloin pelit jatkuvat Rauman Lukon vieraana.

 

Antti Hokkanen