Lukko vei pidemmän korren – ”Katkera tappio”

Lukko ja JYP kiekkoilivat keskiviikko-iltana Raumalla tasaisen kamppailun, joka tarjosi yhteensä neljä täysosumaa. Voiton vei lopulta Lukko, joka aiheutti 3-1 (1-0, 0-0, 2-1) –voitollaan JYPille jo viidennen perättäisen tappion.

Lukko oli kahdessa ensimmäisessä erässä hyökkäyspäässä aktiivisempi, onnistuen samaan aikaan myös pitämään JYPin poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Siinä missä hurrikaanilaukaukset lähtivät b-pisteiden välistä tai kauempaa, kykeni raumalaishyökkäys etenemään tehokkaammin vierasmaalille pahat mielessään.

– Tiukka ja tasainen kamppailu. Lukko tuli alussa kovaa ja sai hyvän alun peliin. Kotijoukkue puolusti ensimmäisessä erässä hyvin ja pelasi muutenkin tosi vahvasti, hurrikaaniluotsi Pekka Tirkkonen tunnusti pelin päätyttyä.

– Oli meilläkin toisessa erässä paikkoja, mutta onnistuminen vaatii kovaa työtä vastustajan puolustaessa hyvin. Maalille pitää mennä ja tehdä likaisia maaleja. Kiekkoa on myös toimitettava maalille ja päästävä irtokiekkoihin käsiksi, Tirkkonen jatkoi.

Mittelön avausmaali nähtiin jo kolmen peliminuutin jälkeen, jolloin Lukko-hyökkääjä Toni Koivisto pääsi vapaasti sipaisemaan JYP-veräjän edestä laatan ohi Eetu Laurikaisen. Hurrikaanihyökkääjä David Tomášek oli tilanteessa auttamattomasti myöhässä, eikä hän ehtinyt estämään takaiskua.

– Annettiin vastustajalle helppo maali alkuun. Päästiin sen jälkeen kuitenkin vielä peliin mukaan. Oli tasaista vääntöä ja meillä oli paikkamme kääntää peli. Toisin kuitenkin kävi ja vastustaja käänsi ottelun itselleen lopussa. Me ei onnistuttu tekemään maalia, jotta olisi saatu käännettyä pelin suunta toisin, JYP-käskijä kertasi.

Pekka Tirkkonen oli luonnollisestikin pettynyt pelin lopputulokseen (Kuva: Jiri Halttunen).

”Sen yhden he sitten väänsivät sisälle”

Päätöskolmannekselle vieraat saivat parempaa otetta hyökkäyspelistään ja lopulta ajassa 48.50 valotaululle lyötiin Oskari Kalajanniskan viimeistelemä 1-1-tasoitus. Raumalaispuolustaja Miska Kukkonen lähetti oman maalin edustalta kohtalokkaan poikittaissyötön, joka osui liigauransa avausosuman tehneen JYP-kiekkoilijan mailaan matkaten lopulta maaliin saakka.

Isännät eivät takaiskusta kuitenkaan hätkähtäneet, sillä vajaat kymmenen minuuttia myöhemmin Heikki Liedes löi maalin edestä lopulta voittomaaliksi jääneen 2-1-osuman. JYP-hyökkääjä Jarkko Immonen ei saanut pidettyä tilanteessa Liedeksen mailaa aisoissa, minkä seurauksena Lukko-sentteri pääsi survomaan pelivälineen onnistuneesti vierasverkkoon. 3-1-päätöslukemat olivat puolestaan ylivoimalla tyhjään maaliin osuneen Robin Pressin käsialaa.

– Tasoitusmaali toi ilman muuta uskoa joukkueeseen. Lukolla ei sen jälkeen enää kovinkaan montaa paikkaa ollut, mutta sen yhden he sitten väänsivät sisälle. Katkera tappio, Pekka Tirkkonen totesi pettyneesti.

JYP jatkaa kolmen ottelun kiekkoviikkoaan seuraavan kerran perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Porin Ässät.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!