Tappara vahvempi jatkoajalla – ”Kova taistelupeli”

JYP päätti ensimmäisen liigaviikkonsa lauantaina Tampereen Tapparan vieraana. Lätkänippujen kohtaaminen tarjosi kaikkiaan seitsemän maalia, kun koitos päättyi lopulta isäntien 4-3 (1-2, 0-1, 2-0, 1-0) -jatkoaikavoittoon. 

– Kova taistelupeli. Molemmat joukkueet oli liikkeellä kovalla taisteluhengellä. Vauhdikas ja hyvä ottelu, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen summasi pelin päätyttyä.

– Kummallakin joukkueella oli omat hetkensä. Isossa kuvassa meillä oli hyvää tekemistä. Uhrauduttiin joukkueen eteen ja taisteltiin, Tirkkonen jatkoi.

Tasaisessa ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet löysivät onnistuneesti maalijyvän. Niko Ojamäki vei ensin vanhanaikaisella Tapparan 1-0-johtoon avausjakson alkupuolella, kun taas JYP osui myöhemmin erässä tolppien väliin Juuso Vainion ja Julius Nättisen toimesta.

Juuso Vainion liigakauden avausmaali näki päivänvalon Tampereella (Kuva: Jiri Halttunen).

Keskimmäisellä kolmanneksella hurrikaanijengi onnistui pitämään vastustajansa tehokkaasti pois hyviltä maalipaikoilta. Samaan aikaan JYP oli hyökkäyspäässä ahnaampi ja loi tilanteita Tappara-kassari Christian Heljangon veräjälle. Ajassa 34.25 osuneen Ossi Louhivaaran 3-1-vierasmaalin myötä edettiin lopulta toiseen erään.

– Tultiin jälleen hyvin pelin alkuun ja ensimmäinen erä olikin meiltä hyvä. Toisessakin erässä meillä oli tolppaa ja muutama muu tilanne. Jos meille tuli vaikeita hetkiä, niin pystyttiin puolustamaan keskustaa hyvin. Tappara ei päässyt sieltä paljon laukomaan. Pelaamisessa oli samanlaista taisteluilmettä ja joukkuepelaamista kuin perjantaina HPK:ta vastaan, hurrikaanikäskijä näki.

”Olisi kaivattu otteisiin lisää tylyyttä”

Kamppailun kolmas erä edettiin vastaavasti Tapparan komennossa. Hyökkäyspäässä aktiivisemmat isännät onnistuivat tällä kertaa pitämään JYPin poissa maalintekosektorilta. Kirvesrintojen rynnistys oli lopulta onnistunut, kun Charles Bertrand (2-3) ja Valtteri Kemiläinen (3-3) nostivat onnistumisillaan isännät takaisin voittotaisteluun vielä varsinaisen peliajan puitteissa.

– Viimeinen kypsyys kolmannessa erässä ja kolmen pisteen ottaminen jäivät uupumaan. Olisi kaivattu otteisiin lisää tylyyttä, jotta oltaisi pystytty voittamaan. Vahvana joukkueena Tappara kampesi tasoihin ja lopulta jatkoaikavoittoon, Pekka Tirkkonen myönsi.

Julius Nättisen viikonvaihteen toinen täysosuma ei sekään kantanut JYPiä voittoon saakka (Kuva: Jiri Halttunen).

Hakametsän kiekkoilta sai päätöksensä ajassa 62.35, jolloin Jere Karjalainen upotti ylivoimalla 4-3-voittomaalin ohi JYP-veräjällä jatkaneen Eetu Laurikaisen.

– Toki pelissä oli hyviäkin asioita. Ensimmäinen viikonloppu ja neljä pistettä. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin, JYP-valmentaja linjasi.

JYPin kausi saa jatkoa ensi viikolla kolmella kamppailulla. Ohjelmassa on vierasväännöt Helsingin IFK:ta (ke) ja Kuopion KalPaa (pe) vastaan. Viikko huipentuu lauantain kotimittelöön, johon vieraaksi saapuu Oulun Kärpät.

– Tulossa on hyvä mittari meille. Päästään mittaamaan kaksi sarjan kärkeen ennakoitua joukkuetta, sekä paikallisvastustajana ja verivihollisena tunnettu KalPa. Varmasti siinäkin pelissä on molemmilla joukkueilla lataus ja tunnetila kohdallaan. Kova haaste on edessä.

 

Antti Hokkanen