HPK maalilla parempi – ”Pienten marginaalien peli”

Hämeenlinnassa kiekkoiltiin keskiviikkona tasaväkinen liigataisto HPK:n ja JYPin kesken. Sarja-avauksessa pidemmän korren vieneet hurrikaanisoturit joutuivat tällä kertaa nuolemaan näppejään, kun hämeenlinnalaismiehistö pokkasi voiton tililleen 2-1 (0-0, 1-0, 1-1) –lukemin.

– Pienten marginaalien peli. Molemmilla oli omat paikkansa, mutta HPK oli maalipaikoissa hieman terävämpi ja jämäkämpi, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen tunnusti ottelun päätyttyä.

Kahden erän jälkeen Pohjantähti Areenan valotaululla komeilivat kotijoukkueen 1-0-johtolukemat, jotka olivat seurausta ajassa 22.33 syntyneestä Filip Krivosikin osumasta. HPK-hyökkääjä pääsi tuikkaamaan ylivoimapelin päätteeksi maalintekosektorilta laatan ohi JYP-maalilla sesongin avausmittelön pelanneen Markus Ruusun. Vierasjoukkueella oli kahden ensimmäisen kolmanneksen aikana omat hetkensä, mutta maaliin saakka hurrikaanikudit eivät tietään löytäneet.

– Me ei ihan päästy pelin ytimeen, etenkään ottelun alussa. Olimme siinä vähän varovaisia, mutta loppua kohden päästiin kuitenkin paremmin peliin mukaan, hurrikaaniluotsi näki.

HPK:n ja JYPin keskiviikkoinen kohtaaminen oli sarja-avauksen tapaan tasainen taisto (Kuva: Jiri Halttunen).

”Maalipaikat menivät aika tasan”

HPK siirtyi kahden maalin karkumatkalle kolmannen erän alkupuoliskolla, kun Niklas Friman päätti komean syöttökuvion 2-0-osumaan.

– 1-0-tilanteessa meillä oli läpiajo, josta ei saatu maalia. HPK pääsi vastahyökkäykseen ja teki sen päätteeksi 2-0-maalin. Maalipaikat menivät mielestäni aika tasan, mutta pienet asiat ratkaisivat pelin vastustajan eduksi, Pekka Tirkkonen myönsi.

Jyväskyläläisittäin kauan kaivattu kavennusmaali näki päivänvalon lopulta ajassa 53.43, jolloin Mikko Mäenpään keskialueen roiskaisu yllätti HPK-veräjällä pelanneen Joona Voutilaisen. Syöttömerkinnät onnistumisesta tilastoitiin Roni Allénin ja Alex Lindroosin nimiin. Hurrikaanisakki haki pelin päätöshetkillä tasoitusmaalia vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta.

JYPin kiekkoviikko jatkuu seuraavan kerran lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Tampereen Ilves.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!