IFK voittoon ”Virpan” jäähyväispelissä – ”Tämä oli hieno matka”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin perjantai-iltana liigavääntö JYPin ja Helsingin IFK:n välillä. Kiekkonippujen sesongin toinen yhteenotto oli sekin helsinkiläisjuhlaa, kun voitto kirjattiin petopaidoille 1-4 (1-2, 0-1, 0-1) –vieraslukemin.

Vaikea peli meille, mutta olihan vahva vastustajakin vastassa, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen tunnusti ottelun jälkeen.

IFK sai peliin loistavan startin, kun jo vajaan kuuden peliminuutin tienoilla valotaululla komeilivat vierasjoukkueen 2-0-johtolukemat. Teemu Turusen ja Aleksi Laakson osumilla helsinkiläisvieraat nappasivat tukevan otteen pelistä kotiyleisön harmiksi. JYPille tarjottiin avauserässä peräti neljästi ylivoimaa, joista jälkimmäisen aikana nähtiin lopulta 1-2-kavennus Julius Nättisen onnistuessa maalinteossa neljännessä perättäisessä ottelussaan.

Markus Ruusun vartioimalla JYP-veräjällä oli ajoittain ruuhkaista (Kuva: Jiri Halttunen).

– Pelin alussa ei oltu ihan vahvimmillamme. Nähtiin löysää maalineduspelaamista, minkä seurauksena IFK pääsi lyhyessä ajassa survomaan kiekon kahdesti maaliin. Me ei oltu niillä hetkillä asialla ollenkaan ja jouduttiin takaa-ajajaksi, Pekka Tirkkonen manasi.

– Saatiin kavennus aikaiseksi ja olihan meillä senkin jälkeen vielä ylivoimaa, joiden avulla olisi voitu päästä peliin takaisin mukaan. Ei kuitenkaan löydetty tällaisen pelin vaatimaa tehokkuutta, jotta oltaisiin päästy jälleen taistelemaan pisteistä, hurrikaanikäskijä lisäsi.

Anton Stråka (vas). ja Micke-Max Åsten pitivät katseet tiukasti pelissä (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantaiväännön viimeiset onnistumiset olivat toisessa erässä osuneen Sebastian Dykin (1-3) ja päätösjaksolla maalanneen Anton Lundellin (1-4) käsialaa.

– Me ei oikein löydetty tietä vastustajan maalille. Pelin kannalta loppulukemat ovat varmasti oikeat. IFK käytti omat paikkansa ja oli tyly myös kahdessa jälkimmäisessä maalissaan, jossa meille tuli muutama virhe, JYP-luotsi myönsi.

”Tuntuu aika rauhalliselta”

Ottelun juhlakalu oli tuloksesta riippumatta pitkäaikainen JYP-huoltaja Kari Virpiö, joka siirtyi IFK-kamppailun myötä viettämään ansaittuja eläkepäiviä. Pelin päätyttyä ”Virpan” oli vielä tuoreeltaan vaikea kuvailla sanoiksi sen hetkisiä tunnelmiaan.

Juha-Pekka Hytönen (vas.) ja Juuso Vainio (oik.) olivat myös osaltaan kunnioittamassa Kari Virpiön viimeiseksi jäänyttä liigapuhdetta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Tuntuu aika rauhalliselta. Tämä oli hieno matka koko 39 vuoden ajan. Olen nähnyt paljon erilaisia pelaajia ja ihmisiä ympäri maailmaa, 35 vuotta kotimaan liigakaukaloissa työskennellyt JYP-legenda totesi.

4170-päinen LähiTapiola Areena osoitti seisaaltaan suosiota JYP-legendalle (Kuva: Jiri Halttunen).

– Uskoisin jättäväni jälkeeni ihan hyvän perinnön. Nuo (Pekka Vesamaa ja Kari Jääskeläinen) ovat olleet tuossa jo monta vuotta opissa, ”Virppa” sanoi lopuksi.

Kiitos ”Virppa” menneistä vuosista ja kaikkea hyvää jatkoon! (Kuva: Jiri Halttunen).

JYP päättää kiekkoviikkonsa lauantaina Porissa, jossa asettuu vastaan perjantaina Lahden Pelicansin 6-2-lukemin kellistänyt Ässät.

Antti Hokkanen