JYP kepitti Jukurit – ”Löydettiin tehokkuus oikeaan aikaan”

Mikkelissä kiekkoiltiin keskiviikko-iltana odotetusti tasainen taisto, kun Jukurit ja JYP kilvoittelivat paremmuudestaan. Kiekkonippujen sesongin toinen kohtaaminen tilastoitiin väkevän päätöserän ansiosta lopulta hurrikaanimiehistölle 2-5 (0-1, 1-0, 1-4) –lukemin.

JYP oli läpi mittelön painostavampi osapuoli, mutta vielä kahden erän jälkeen valotaululla komeilivat kuitenkin 1-1-tasalukemat. Illan avausmaali kirjattiin Samuli Ratiselle, joka ohjasi maalilta kiekon Jukurit-kassari Sami Rajaniemen taakse. Hyvän esityön JYP-hyökkääjän kauden avausonnistumiseen tehtaili Oskari Kalajanniska.

– Saatiin tosi hyvä lähtö peliin ja oltaisiin voitu johtaa ottelua ensimmäisen erän jälkeen jopa parilla maalilla. Hallittiin peliä ja meillä oli paikkoja tehdä maaleja, mutta ei siinä kuitenkaan onnistuttu, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen paketoi pelin päätyttyä.

Samuli Ratisen kauden avausmaali oli siivittämässä JYPiä vierasvoittoon (Kuva: Liiga).

Isännät nousivat pelissä tasoihin toisen erän alkupuoliskolla, jolloin Mika Partanen ujutti läpiajonsa päätteeksi laatan ohi JYP-häkkäri Eetu Laurikaisen. Jyväskyläläisittäin erän onnistuneinta antia oli kahden alivoiman onnistunut tappaminen.

– Peli tasoittui toisessa erässä. Jukurit onnistui maalinteossa ja pääsi peliin mukaan, hurrikaanikoutsi totesi yksiselitteisesti.

”Uskoa tekemiseen ja kärsivällisyyttä pelaamiseen”

Jukurit siirtyi kuskin paikalle päätöserässä ajassa 51:52, kun Miika Roine vei ylivoimalla joukkueensa 2-1-johtoon. JYP ei takaiskusta kuitenkaan notkahtanut, sillä jyväskyläläissikermä rallatteli voittoon iskemällä kiekon neljästi mikkeliläisverkkoon viimeisen viisiminuuttisen aikana. Ensin Petrus Palmu löi ylivoimalla lukemat tasoihin maalilla, johon oivallisen esityön teki Anttoni Honka. Hetkeä myöhemmin oli Julius Nättisen vuoro iskeä hyvän laukauksen päätteeksi tilastoihin vieraiden 3-2-voittomaali.

– Kolmannen erän alussa Jukurit pääsi ylivoimamaalilla johtoon, mutta jaksoimme olla kärsivällisiä. Jaksettiin uskoa omaan juttuun ja saatiin onnistumisia tärkeillä hetkillä. Löydettiin tehokkuus oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa, Pekka Tirkkonen hehkutti.

Julius Nättinen nousi tälläkin kertaa ratkaisijan rooliin Mikkelissä (Kuva: Liiga).

Robert Rooban (2-4) ja toistamiseen osuneen Nättisen (2-5) tyhjään maaliin tehdyt osumat olivat pelin kannalta enää kosmetiikkaa.

– Toivottavasti tämä nousu tuo uskoa omaan tekemiseen ja kärsivällisyyttä pelaamiseen, vaikka vastustaja pääsisikin johtoon. Tarkoitus ei ole lähteä avaamaan peliä liikaa, vaan tärkeillä hetkillä pitää pystyä pelaamaan oikealla tavalla, JYP-luotsi päätti.

JYP jatkaa kiekkovääntöjään seuraavan kerran perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla nähdään Helsingin IFK.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!