JYP löi Jukurit – ”Tarkkaa peliä puolin ja toisin”

Mikkelin tiistai-illassa nähtiin tasaväkinen taisto sarjapisteistä Jukureiden ja JYPin välillä. Kiekkonippujen sesongin avauskohtaaminen tarjosi seitsemän täysosumaa, joiden seurauksena vääntö kirjattiin JYPille voittolaukauskilpailun jälkeen 3-4 (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, 0-1) –lukemin.

Avauserän molemmat maalit nähtiin jo viiden ensimmäisen peliminuutin aikana. Ottelun avausmaali oli JYP-hyökkääjä Jerry Turkulaisen käsialaa, joka ujutti laatan mikkeliläisreppuun jo seitsemän sekunnin pelaamisen jälkeen. Isäntien vastausta saatiin odotella muutama minuutti eteenpäin, jolloin Charles Sarault iski tarkalla ylivoimalaukauksellaan pelin 1-1-tasalukemiin.

– Tarkkaa peliä puolin ja toisin. Maalipaikkoja tai laukauksia ei hirveästi ollut. Saatiin nopea maali heti alkuun, mutta sen jälkeen pelimme hieman lamaantui. Meille tuli kamppailutappioita ja kiekonmenetyksiä, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen niputti ottelua yhteen.

– Me emme pystyneet oikein kunnolla haastamaan Jukureita, eikä sitä kautta ansaittu esimerkiksi ylivoimaa ottelussa (JYPillä ainoastaan yksi ylivoima). Alivoima sen sijaan on koko alkukauden ollut tuloksellisesti sitä mitä se on (Jukurit teki maaleistaan kaksi ylivoimalla). Koko ajan sitä yritetään käydä läpi ja petrata, mutta tällä hetkellä se vaan potkii vastaan, Tirkkonen tunnusti.

Alex Lindroosin kauden avausmaali syntyi komean soolon päätteeksi (Kuva: Jiri Halttunen).

”Kokonaisuutena peli oli nihkeä”

Toisella jaksolla Jukurit siirtyi kuskin paikalle erän alkupuoliskolla, kun Mika Partanen vei rangaistuslaukauksen päätteeksi joukkueensa 2-1-johtoon. Hurrikaanitasoitus näki päivänvalon vajaat yhdeksän minuuttia myöhemmin Alex Lindroosin taituroiman soolomaalin seurauksena. Kotijoukkueen 3-2-taukojohtoon vei illan toisellaan Mika Partanen. Kolmannessa erässä nähtiin yksi osuma, josta vastasi 3-3-lukemat taululle iskenyt Jerry Turkulainen.

– Kolmanteen erään tultiin maalin takaa-ajoasemassa ja onnistuttiin nousemaan tasoihin. Kokonaisuutena peli oli kuitenkin meidän kannalta nihkeä koko 60 minuuttia. Me ei saatu itsestämme ihan kaikkea irti, JYP-käskijä myönsi.

Jatkoajalla molemmat joukkueet hakivat aktiivisesti ratkaisua. Paras paikka avautui Jukureille lisäajan päätöshetkillä, kun kiekko oli jo matkaamassa jyväskyläläisverkkoon. Vierasjoukkueen onneksi tilanteessa oli paikalla Juha-Pekka Hytönen, joka pelasti varman maalin syntymisen sutimalla kiekon pois aivan maaliviivan tuntumasta. Kamppailun ratkaisu nähtiin lopulta voittolaukauskilpailussa, jossa pidemmän korren vei JYP. Ratkaisumaalin mikkeliläisrysään upotti Julius Nättinen.

– Voittolaukauskilpailussa nähtiin hienoja suorituksia. Tärkeät kaksi pistettä tuli plakkariin ja se on tietysti tärkeintä, Pekka Tirkkonen päätti.

Julius Nättisen maali voittolaukauskilpailussa takasi JYPille kaksi pistettä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin kiekkoviikon toinen liigataisto pelataan perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Lahden Pelicans.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!