JYP murskasi Ässät – ”Ei lähdetty leikkimään voitolla”

Porissa nähtiin lauantaina kiekkonäytelmä, jossa tahtipuikkoa heiluttivat hurrikaanisolistit. Ässistä ei ollut lainkaan vastusta JYPille, joka 60 minuutin jälkeen kirjautti pöytäkirjoihin tylyt 0-7 (0-0, 0-4, 0-3) –voittolukemat.

Joukkue oli hyvin valmistautunut ja halusi päästä takaisin voittojen tielle heti yhden tappion jälkeen, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen paalutti pelin päätyttyä.

Mittelön avausosuma – ja samalla voittomaaliksi jäänyt onnistuminen – nähtiin ajassa 31:39, jolloin Juha-Pekka Hytönen napautti kiekon rystypuolelta ensi kerran ohi Ässät-vahti Sami Aittokallion. Tästä ehti kulua reilut kaksi minuuttia, kun Anttoni Honka viimeisteli kauden avausmaalinsa napakan kudin päätteeksi. Keskimmäisen kolmanneksen hurrikaanipaukutus sai jatkoa vielä erän päätöshetkillä Jani Tuppuraisen (0-3) ja Julius Nättisen (0-4) osumien myötä.

Viiden ottelun maaliputkessa seilaava Julius Nättinen on iskenyt yhdeksän maalia lokakuun kahdeksassa pelissä (Kuva: Liiga).

– Saatiin hyvä alku pelille ja oikeastaan molemmilla joukkueilla oli pelin alussa omat paikkansa. Siinä vaiheessa Eetu Laurikaiselta nähtiin muutama hieno torjunta ja onnistuttiin pitämään maali puhtaana, Pekka Tirkkonen näki.

– Toisessa erässä tuli onnistumisia, joista saimme positiivista energiaa, JYP-luotsi myönsi.

”Pelattiin fiksusti ja järkevästi”

Päätösjaksolla JYP onnistui sysäämään pelivälineen vielä kolmesti Ässien rysään. Julius Nättinen iski 0-5, Petrus Palmu pamautti 0-6 ja Robert Rooba viimeisteli 0-7. Hurrikaaniveräjällä torjuntavuorossa ollut Eetu Laurikainen kääräisi tililleen kauden toisen nollapelinsä 24 torjunnan kera.

– Kolmannessa erässä pelattiin kypsästi, eikä annettu vastustajalle mitään saumaa päästä peliin mukaan. Pelattiin fiksusti ja järkevästi. Me ei lähdetty leikkimään voitolla, vaan pidettiin peli sopivassa tasapainossa molempiin suuntiin, hurrikaanikäskijä linjasi.

Jyväskyläläismiehistön kolmen koitoksen kiekkoviikko jäi lopulta plussan puolelle (Kuva: Liiga).

Kolmen ottelun liigaviikko toi JYPille mukanaan vierasvoitot Jukureista ja Ässistä, sekä HIFK:lle kärsityn kotitappion.

– Otettiin kaksi tärkeää vierasvoittoa. IFK oli kotonamme vahva vastus, jolle ei pärjätty. Saatiin tärkeät kuusi pistettä ja siinä mielessä ollaan hyvin matkassa mukana. Nyt otetaan vähän huilia ja suunnataan sitten kohti ensi viikonlopun tärkeitä pelejä, Pekka Tirkkonen totesi lopuksi viitaten tuleviin TPS- ja KooKoo-kamppailuihin.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!