JYP nujersi Pelicansin – ”Sentit olivat tiukassa”

JYP ja Pelicans mittelivät perjantai-iltana paremmuudestaan LähiTapiola Areenalla, jossa nähtiin viihdyttävä liigataisto kahden taistelevan joukkueen kesken. 60 minuutin ja kolmen maalin jälkeen voitto iskettiin pöytäkirjaan lopulta isäntien sarakkeeseen 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) –lukemin.

Hyvä peli ja hieno taisteluvoitto. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Sentit olivat tiukassa, mutta pystyttiin voittamaan peli, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen iloitsi kamppailun tauottua.

Pussinokat tulivat mittelöön täynnä energiaa, mikä osaltaan vaikeutti hurrikaanimiehistön peliin lähtöä. Ottelun avausmaali oli lahtelaisjoukkueen käsialaa, kun Topi Jaakola niittasi ylivoimalla siniviivakudin ohi jyväskyläläismaalilla torjuneen Eetu Laurikaisen. Erän vanhetessa JYP sai paremmin juonesta kiinni ja aivan jakson päätöshetkillä nähtiin myös kaivattu 1-1-tasoitus. Kiekko pelattiin siniviivan tuntumaan Jarkko Immoselle, joka latasi komealla laukauksella tärkeän koppimaalin 14 sekuntia ennen taukovihellystä.

Pelicans tuli alussa tosi vahvasti, emmekä me pystyneet vastaamaan siihen kunnolla. Ensimmäisen erän lopussa ”Jaken” tekemä maali oli meille henkisesti tärkeä, JYP-luotsi tunnusti.

Julius Nättisen (toinen oik.) viimeistelemä 2-1-ylivoimaosuma jäi lopulta pelin voittomaaliksi (Kuva: Jiri Halttunen).

Vääntö jatkui tasaisena myös seuraavan kahden erän ajan. Yhteenoton voittomaali näki päivänvalon toisen kolmanneksen jälkipuoliskolla, jolloin Julius Nättinen iski ylivoimalla maalintekosektorilta pelivälineen ohi Pelicans-kassari Tomi Karhusen. Päätöserässä JYP puolusti vakuuttavasti maalin johtoasemaansa, mutta muisti samaan aikaan myös hyökätä aktiivisesti. Pelicans haki kamppailun päätöshetkillä tasoitusmaalia vielä kuudella kenttäpelaajalla, mutta isäntien aktiivinen pelaaminen ei antanut vierasjoukkueelle mahdollisuuksia maalintekoon.

– Pelattiin paremmin loppua kohden. Pystyttiin kamppailemaan ja pelaamaan tasaisemmin. 5 vs. 5 –pelissä molempien joukkueiden maalipaikat olivat aika vähissä. Nyt nähtiin tarkkaa ja kovaa kamppailupelaamista, Pekka Tirkkonen luonnehti.

– Voitto oli kaikkien yhteistyön tulosta. ”Edi” (Eetu Laurikainen) pelasi maalissa loistavasti ja koko joukkue puolusti uhrautuvasti, hurrikaaniluotsi lisäsi.

”Pelaamisen kautta parhaalle tasolle”

JYP-leirin kenties seuratuin pelaaja ottelussa oli Julius Honka, jolle Pelicans-taisto oli kiekkouran ensimmäinen liigakoitos. Mikko Kaltevan ja Julius Nättisen jälkeen kolmanneksi eniten peliaikaa perjantai-iltana haalinut Honka oli taiston tauottua tyytyväinen omiin otteisiinsa.

– Oli mukava pelata pitkästä aikaa. Koko ajan tunnuin pääsevän paremmin peliin mukaan ja kolmas erä oli jo hyvää pelaamista. Pelirytmin ja pelaamisen kautta toki pääsen itsekin parhaalle mahdolliselle tasolle, liigadebytantti kertasi.

– Se on hyvä asia, että Julius sai nyt koneet auki. Hänen edellisestä pelistään on kuitenkin vierähtänyt tovi, joten tärkeintä oli saada kroppa käyntiin. Hän pelasi järkevästi ja fiksusti. Pääsi peliin sisälle ja se oli tässä vaiheessa hänelle varmasti ihan tarpeeksi, JYP-käskijä Pekka Tirkkonen puolestaan totesi.

Julius Honka (6) oli pelin jälkeen tyytyväinen liigadebyyttiinsä (Kuva: Jiri Halttunen).

Julius nähtiin pariin otteeseen ylivoimaviisikon takana puolustajaparissa, jossa toisena osapuolena hääri pikkuveli Anttoni. Pelin jälkeen veljesparin nuorempi osapuoli antoi vielä oman kommenttinsa isoveljen peliesityksistä.

– Tyydyttävä suoritus. Annan arvosanaksi 7½, Anttoni virnuili.

– Se on hyvä, mennään sillä. Siitä on hyvä jatkaa eteenpäin, Julius naurahti vieressä.

Voittonsa ansiosta sarjataulukossa neljännelle sijalle kivunnut JYP jatkaa liigavääntöjään seuraavan kerran ensi keskiviikkona. Tuolloin vieraskaukalossa on vastassa Lappeenrannan SaiPa.

  

Antti Hokkanen