JYP tyrmäysvoittoon KalPasta – ”Kotihallimme on paha paikka vieraille”

Liigakauden toinen Järvi-Suomen derby tarjosi jyväskyläläisittäin riemukkaita ilonkiljahduksia, kun JYP nitisti lauantaina kotijäällään paikallisvastustaja KalPan tylyin 5-0 (2-0, 1-0, 2-0) –lukemin.

Pelin alku ei ollut meiltä ihan sitä mihin ollaan kotikaukalossa totuttu. Olimme kuitenkin kärsivällisiä ja tehokkaita. Se riitti tällä kertaa, kauden ensimmäisen nollapelinsä torjunut JYP-vahti Eetu Laurikainen totesi pelin jälkeen.

Kahdessa ensimmäisessä erässä KalPa pysyi vielä pelissä mukana, vaikkakin 40 minuutin jälkeen valotaululla komeilivatkin jo isäntien 3-0-johtolukemat. Avausjaksolla hurrikaanipaitojen maaleista vastasivat alivoimalla osunut Juha-Pekka Hytönen (1-0), sekä komean yksilösuorituksen päätteeksi onnistunut Julius Nättinen (2-0). Toisen kolmanneksen jälkipuoliskolla syntyneistä 3-0-lukemista vastasi toistamiseen illan aikana tolppien väliin osunut Hytönen.

Juha-Pekka Hytösen (vas.) kaksi maalia olivat johdattamassa JYPiä voittoon KalPasta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Kahdessa ensimmäisessä erässä puolustettiin hyvin ja paikoissa oltiin tehokkaita. Puolustuspelaamiseen ja asenteeseen pitää olla tyytyväinen. Blokattiin paljon vetoja ja alivoimalla saatiin tärkeitä tappoja, varsinkin pelin alussa, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kertasi kamppailun ratkettua.

– Alivoimaan ei ole tehty mitään rakenteellisia muutoksia. Tällä kertaa blokattiin hyvin kiekkoja ja pystyttiin peittämään syöttöjä. Kyse on suurelta osin pelaajien henkilökohtaisesta tasonnostosta pelin sisällä, Tirkkonen mainitsi hyvin toimineesta erikoistilannepelaamisesta.

”Viimeinen erä oli kypsää pelaamista”

Päätöserässä KalPa pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään hurrikaaniveräjää, mutta paria paikkaa lukuun ottamatta JYP-häkkäri Eetu Laurikainen sai olla tontillaan kohtuullisen rauhassa. Mittelön kaksi viimeistä jyväskyläläismaalia tilastoitiin Jarkko Immosen ja liigauran avausmaalin iskeneen Julius Hongan nimiin. JYP-puolustajan 5-0-osumassa mainiosta esityöstä vastasi pikkuveli Anttoni.

– Viimeinen erä oli joukkueelta suurilta osin kypsää pelaamista. Toivottavasti se antaa meille askelmerkkejä siihen suuntaan, että tiedetään jatkossa miten vastaavanlaisessa tilanteessa pitää pelata, Pekka Tirkkonen hykersi tyytyväisenä.

Julius Hongan liigauran avausmaali on juuri syntynyt (Kuva: Jiri Halttunen).

– Muutamassa kohdassa meinasi tulla pieni lipsuminen, mutta tärkeintä oli, että pystyttiin pelaamaan fiksusti. Päästiin hyökkäysalueelle ja pysyttiin kiekossa. Me emme antaneet KalPalle aseita siihen, että he olisivat päässeet pelaamaan meidän alueelle pitkiä myllyjä, hurrikaanikoutsi lisäsi.

Sarjassa neljättä sijaa miehittävä JYP on pelannut nyt kuusi kotikoitosta, joista hurrikaanipaitojen voittoon on päättynyt kaikkiaan viisi mittelöä. Tilastojen valossa jyväskyläläisnippu on tällä hetkellä Liigan kolmanneksi paras kotijoukkue heti Lukon ja Tapparan jälkeen.

– Olemme saaneet kotipeleihin hyvät lähdöt ja yleisön tueksemme mukaan. Kotihallimme on paha paikka vieraille, eikä täältä pisteet helposti lähde muualle. Täytyy olla iloinen siitä, että kotipelaamiseen on löytynyt juuri sellainen ilme kuin on haluttukin, JYP-käskijä päätti.

Eetu Laurikaisen kauden ensimmäinen nollapeli syntyi 19 torjunnan myötä (Kuva: Jiri Halttunen).

JYPin liigamittelöt jatkuvat seuraavan kerran ensi keskiviikkona, kun Mikkelissä käytävässä kamppailussa asettuu vastaan toistamiseen tällä kaudella kohdattava Jukurit.

 

Antti Hokkanen