SaiPa niukasti terävämpi – ”Peli lähti käsistä viime minuutilla”

SaiPa ja JYP mittelivät keskiviikkona Lappeenrannan Kisapuistossa tasaisen kiekkoväännön, joka päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen lopulta isäntien 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) –voittoon.

Kummallakaan joukkueella ei ollut hirveästi maalipaikkoja, minkä vuoksi Lappeenrannassa nähtiin pienten marginaalien peli, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen kiteytti ottelun jälkimainingeissa.

Ensimmäisen erän erikoisuus nähtiin jo vajaan yhdeksän peliminuutin tienoilla, kun joukkueet joutuivat aikaiselle erätauolle päätypleksin vaihtamisen vuoksi. Kamppailun avausmaali näki päivänvalon ennakoitua aiemman tauon taituttua, kun Elmeri Kaksonen vei ylivoimalla joukkueensa 1-0-johtoon ajassa 19:20. JYP-veräjällä pelivuorossa ollut Markus Ruusu ei ennättänyt tilanteessa vasemman puolen b-pisteeltä lähteneen kudin tielle.

– Sen suhteen pelattiin hyvin, ettei annettu vastustajalle montaa maalipaikkaa. Meillä oli pelin alussa muutama laatupaikka, joista ei kuitenkaan saatu kiekkoa sisään, JYP-luotsi totesi.

Jani Tuppuraisen kauden toinen osuma oli JYPille lopulta laiha lohtu (Kuva: Jiri Halttunen).

”Taistelu oli kovaa”

Keskimmäinen kolmannes oli JYPin hallintaa, mutta laukausten tarkkuudessa oli kuitenkin petrattavaa. Kymmenestä maalia kohti ammutusta kudista ainoastaan viisi yritystä selvisi lopulta lappeenrantalaisveräjälle.

– Toinen erä oli meidän painostusta. Puolustettiin hyvin keskustaa ja pystyttiin pitämään SaiPa omalla alueella. Laatupaikkoja ei oikein ollut kummallakaan, mutta taistelu oli kovaa puolin ja toisin.

JYPin 1-1-tasoitus syntyi päätöserän jälkipuoliskolla ajassa 54:38, jolloin Jani Tuppurainen pääsi uittamaan maalin edestä kiekon ohi SaiPa-häkkäri Niclas Westerholmin. Osuma oli seurausta Julius Hongan hyvästä esityöstä. SaiPa ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, sillä reilu minuutti ennen täyttä aikaa John Persson kuittasi b-pisteeltä taululle isäntien 2-1-voittolukemat.

– Päästiin kovan työn kautta tasoihin, mutta peli lähti käsistä viime minuutilla. Se harmittaa paljon, Pekka Tirkkonen manasi.

SaiPa-tappio oli JYPille tämän kauden kuudes vierashäviö. Hurrikaaniryhmän tilillä on toistaiseksi ainoastaan kaksi voittoa kahdeksasta reissumatsista.

– Siihen tilastoon en osaa sanoa mitään erityistä syytä. Olemme pelanneet paljon maalin pelejä ja vieraissa ottelut vaan ovat kääntyneet meitä vastaan. Ehkä olemme kotijäällä hieman virkeämpiä, minkä ansiosta saamme usein siellä myös hyvän lähdön peliin, hurrikaanikäskijä aprikoi lopuksi.

JYP jatkaa pelejään seuraavan kerran lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla käytävässä koitoksessa tulee vastaan KalPa Kuopiosta.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!