JYP jätti KooKoon nollille – ”Arvokas voitto hyvästä vastustajasta”

JYP siirtyi maaottelutauolle lauantaina Kouvolassa, jossa luisteli vastaan niin ikään kautensa pirteästi aloittanut KooKoo. Kahden hyvävireisen kiekkonipun yhteenotosta muodostui lopulta hurrikaaninäytös, kun voitto kirjattiin 60 minuutin päätteeksi jyväskyläläisvieraille 0-4 (0-1, 0-0, 0-3) –lukemin.

Pelin avausjakso edettiin tasaisissa merkeissä, minkä seurauksena molemmilla osapuolilla oli omat hetkensä. Kertaalleen peliväline myös löysi tiensä maaliverkkoihin, kun JYP-puolustaja Julius Honka pamautti erän päätösminuutin ylivoimalla vieraat 1-0-johtoon.

– Saatiin otteluun hyvä lähtö. Ensimmäisessä erässä luisteltiin hyvin ja kiekko liikkui hyvin. Olimme vahvempi osapuoli, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen naulasi kamppailun jälkeen.

Julius Honka iski Kouvolan lauantai-illassa liigakauden toisen osumansa (Kuva: Jiri Halttunen).

Maalittomassa toisessa erässä KooKoo puolusti omaa maaliaan sen verran tiiviisti, ettei vierasjoukkue päässyt kunnon tekopaikoille. Samaan aikaan toisessa päässä kotijoukkue haki hanakasti tasoitusmaalia, mutta tuloksetta. Taiston tuoksinassa 31 koppia kerännyt JYP-vahti Markus Ruusu pelasi Kouvolassa liigakauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Toiseen erään KooKoo sai vähän enemmän otetta, mutta onneksi pystyttiin selvittämään ne tilanteet. Markus (Ruusu) oli maalissa mahtava. Hän otti isoja torjuntoja ja piti vaikeilla hetkillä meitä pystyssä, hurrikaanikäskijä tunnusti.

Päätöskolmanneksella JYP ei tyytynyt pelkästään puolustamaan, vaan jatkoi aktiivisena myös hyökkäyspäässä. Tämä tuotti tulosta erän alkupuoliskolla, kun Jarkko Immonen (0-2) ja Petrus Palmu (0-3) kasvattivat hurrikaaninuttujen vierasjohtoa. Mittelön viimeinen silaus syntyi reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria, jolloin JYP-kippari Juuso Vainio sivalsi tyhjään kouvolalaishäkkiin vierasmiehistön 4-0-voittolukemat.

JYP-kapteeni Juuso Vainio löi viimeisen naulan KooKoon arkkuun (Kuva: Jiri Halttunen).

– Kolmannen erän alussa saatiin pari nopeaa maalia, jotka varmasti vähän lannistivat KooKoota. Ottelun loppuhetkillä tuli jäähyjä ja peli meni vähän rikkonaiseksi, mutta kestettiin nekin hetket hyvin, Pekka Tirkkonen totesi.

Joukkue löi itsensä likoon ja heittäytyi kiekkojen eteen. Loppua kohti hieno suoritus ja arvokas voitto hyvästä vastustajasta, Tirkkonen lisäsi.

”Katseet on käännettävä eteenpäin”

JYP lähti maaottelutauolle taskussaan voitot TPS:tä ja KooKoosta, minkä ansiosta jyväskyläläisryhmittymä miehittää parhaillaan Liigan kolmatta sijaa.

– Tämä oli hieman toisenlainen viikko, kun ei pelattukaan keskiviikkona ja jouduttiin odottamaan viikonlopun pelejä. Perjantain TPS-peli lähti vähän yskähdellen käyntiin, mutta loppua kohti parannettiin. Kouvolassa pelattiin kokonaisuutena hyvä peli. Kuuteen pisteeseen voi olla tosi tyytyväinen. Se oli tavoitteemme tältä viikolta.

Hurrikaaniluotsi korostaa hyvää joukkuehenkeä ja tekemisen meininkiä, sekä pelaajiston hyvää työmoraalia. Nämä asiat yhteenlaskettuna ovat tuoneet JYPin sille tasolle, millä se tällä hetkellä seilaa.

Runkosarjan ensimmäistä neljännestä voidaan pitää JYPin osalta onnistuneena (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olemme oppineet paljon alkukauden peleistä. Joukkue on toteuttanut itseään jäällä ja oppinut kääntämään maalin tappiot voitoksi. Pelaajat tekevät töitä sopivalla rentoudella, mutta tosissaan. Arkea kun eletään, niin positiivisen ilmapiirin säilyminen on ensiarvoisen tärkeä asia.

– Sijoitus (3.) on ilman muuta hyvä ja sen ansiosta ollaan tällä hetkellä hyvissä asemissa. Toki matkaa on vielä paljon jäljellä ja nyt täytyy vaan pystyä jatkamaan samanlaisia otteita. Vielä ei ole päästy mihinkään, ollaan vaan saatu hyvä alku kaudelle. Katseet on käännettävä eteenpäin ja tehtävä jatkossakin kovasti töitä yhdessä.

Seuraavan kerran JYP hyppää kaukaloon liigapelien merkeissä keskiviikkona 13. marraskuuta, jolloin Jyväskylässä vierailee yhtä sarjapykälää alempana keikkuva Rauman Lukko.

 

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!