JYP kuittasi kalavelat – ”Äärettömän kova taisteluvoitto”

Back-to-back –viikonloppu sai päätöksensä JYPin ja KalPan osalta lauantaina, kun Jyväskylässä käydyssä taistossa isännillä oli edessään revanssimahdollisuus. Hurrikaaninutut onnistuivat myös käyttämään tilaisuutensa hyväkseen, minkä seurauksena sarjapisteet jäivät Keski-Suomeen 4-1 (0-0, 2-1, 2-0) –voiton myötä.

– Hieno bounceback perjantailta. Kuopiossa emme olleet parhaimmillamme, mutta nyt parannettiin ja pelattiin hyvä matsi, JYP-vahti Markus Ruusu tiivisti päätössummerin soitua.

Markus Ruusu torjui 27 kuopiolaiskutia ja oli JYPin voiton takuumiehiä (Kuva: Jiri Halttunen).

Paikallisvastustajien viikonlopun toisen kohtaamisen avausjakso tahkottiin läpi tasaisissa merkeissä. Molemmat osapuolet onnistuivat luomaan muutamia hyviä hyökkäyspään tilanteita, mutta pelivuorossa ollut maalivahtikaksikko Markus Ruusu ja Samu Perhonen (KalPa) eivät olleet veräjillään yllätettävissä.

– Kuopiossa oli hieman vaikeampi peli ja jos viisi maalia päästää omiin, niin ei se silloin ole koskaan maalivahdille hyvä peli. Nyt sain pelattua omaa, hyvää peliä ja henkilökohtaiseen suoritukseen olen tyytyväinen, perjantaina niin ikään torjuntavuorossa ollut Ruusu totesi.

Kamppailun maalihanat aukesivat toisessa erässä, kun KalPa-hyökkääjä Kai Kantola ujutti b-pisteiden välistä viikonlopun kolmannen osumansa hurrikaanihäkkiin. JYPin vastaus saatiin jo 40 sekuntia myöhemmin, jolloin Robert Rooba iski maalinedushässäkän päätteeksi lukemat 1-1:en. Jyväskyläläismiehistön 2-1-taukolukemat läpiajon päätteeksi viimeisteli maalinteossa onnistunut Petrus Palmu.

Robert Rooba (kolmas oik.) on juuri iskenyt kiekon KalPan verkkoon (Kuva: Jiri Halttunen).

– Palattiin perusasioihin ja laadukkaaseen tekemiseen. Joukkue vastasi hyvin huutoon, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen luonnehti suojattiensa esityksiä.

”Joukkueelle kunnia ja kiitos”

Päätöskolmanneksella KalPa sai vielä mahdollisuudet laittaa peli tasoihin, mutta hurrikaanipuolustus viimeisenä lenkkinään 27 koppia kirjauttanut Markus Ruusu pitivät pintansa loppuun asti. JYP onnistui lisäämään johtoaan vielä kahdella maalilla, kun 3-1-lukemat taululle kuittasi Jarkko Immonen ja 4-1-päätöslukemat tyhjään savolaisrysään uitti puolestaan Jani Tuppurainen. ”Allun” osuma oli samalla JYPin liigahistorian 6000:s maali.

Jani Tuppurainen teki 4-1-osumallaan jyväskyläläistä liigahistoriaa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Äärettömän kova taisteluvoitto joukkueelta. Taisteltiin suurella sydämellä. Perjantaina oltiin KalPaa jäljessä, mutta tästä illasta joukkueelle kuuluu kunnia ja kiitos, hurrikaanikäskijä iloitsi pelin jälkeen.

– Olimme vastustajaa nohevampia ja muutamien yksilöiden hyvät ratkaisut tärkeissä paikoissa, sekä Ruusu (Markus) maalilla olivat voiton avaimet, Pekka Tirkkonen listasi lopuksi.

JYP jatkaa liigakamppailujaan seuraavan kerran ensi tiistaina, jolloin vieraskaukalossa tulee vastaan Kouvolan KooKoo.

 

Antti Hokkanen