JYP kuritti Tapparaa kärkikamppailussa – ”Oli upea pelata täyden kotiyleisön edessä”

Liigaviikko päättyi JYPin osalta lauantaina LähiTapiola Areenalla kierroksen kärkikamppailuun, jossa vastassa ollut Tampereen Tappara jäi vastaantulijaksi. Voitto kirjattiin hurrikaaninutuille lopulta tylyin 5-1 (0-0, 3-1, 2-0) –lukemin mittelössä, jossa tahtipuikkoa heilutti toistamiseen viikon aikana tehot 1+3 kerännyt Julius Nättinen.

Oli upea pelata hienon ja täyden kotiyleisön edessä. Parannettiin peliä koko ajan ja oltiin tehokkaita oikeilla hetkillä. Ansaittiin hieno voitto, kahden tehopisteen (1+1) iltaa viettänyt JYP-sentteri Miska Siikonen totesi taiston tauottua.

– Loppulukemat yllättivät hieman, sillä peli oli tosi tasainen. Ottelun puolivälissä voimasuhteet olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, Siikonen tunnusti.

Eetu Laurikainen torjui 22 laukausta, päästi ainoastaan yhden takaiskun ja lopusta piti huolen JYP-puolustus (Kuva: Jiri Halttunen).

Avauserässä ei maaleja tehty, mutta sitäkin vauhdikkaampaa kiekkoa ensimmäisen 20 minuuttisen aikana kaukalossa nähtiin. Molemmilla joukkueilla oli tässä vaiheessa muutamat tekopaikat, mutta maalipuiden väliin pelivälinettä ei vielä saatu osumaan.

– Ensimmäinen erä oli kovavauhtisinta peliä, mitä ollaan tässä sarjassa tällä kaudella pelattu. Vaatimustaso oli korkealla ja kaukalossa nähtiin hyvää jääkiekkoa, JYPin pääluotsi Pekka Tirkkonen linjasi pelin päätyttyä.

Miska Siikosen viimeistelemä 4-1-maali syntyi tästä tilanteesta (Kuva: Jiri Halttunen).

”Joukkue tekee töitä toistensa eteen”

Mittelön avausmaali tarjoiltiin loppuunmyydyn jyväskyläläispyhätön (4437 katsojaa) nähtäville lopulta ajassa 20:29, kun Tappara-hyökkääjä Niko Ojamäki iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon ohi JYP-vahti Eetu Laurikaisen. Isännät eivät takaiskusta kuitenkaan hätkähtäneet, sillä tovia myöhemmin JYP kuittasi reilussa kahdessa minuutissa itsensä ensin tasalukemiin (Jani Tuppurainen 1-1) ja siihen perään maalin johtoon (Jarkko Immonen 2-1). Julius Hongan 3-1-osuma keskimmäisen jakson jälkipuoliskolla vei hurrikaanimiehistön jo kahden maalin karkumatkalle.

– Tappara pääsi heti alussa johtoon, mutta onneksi saatiin kuitattua taas hyvään aikaan kaksi maalia ja niiden perään tehtiin vielä 3-1-maali. Tappara sai toisen erän lopussa muutamia ylivoimahyökkäyksiä, mutta Eetu Laurikainen piti hyvillä torjunnoilla meitä pystyssä, JYP-käskijä paalutti.

Miska Siikonen (toinen oik.) nautti suuresti pelaamisesta täyden kotiyleisön edessä (Kuva: Jiri Halttunen).

Päätöserässä JYP onnistui kasvattamaan johtoaan vielä kahdella täysosumalla, joista vastasivat Miska Siikonen (4-1) ja Julius Nättinen (5-1).

– Kolmannessa erässä pelattiin myös hyvin ja saatiin muutama vastahyökkäys, joista onnistuttiin tekemään maalit. Olimme paikoissa tehokkaita, Pekka Tirkkonen myönsi.

Julius Nättisen kauden 16. maali syntyi tähän tapaan (Kuva: Jiri Halttunen).

– Joukkue tekee koko ajan töitä toistensa eteen. Jos joku tekee virheen, niin silloin toinen tulee ja paikkaa. Hyvät suoritukset ruokkivat hyvää tekemistä ja henkeä. Arkityö joukkueessa on tällä hetkellä hyvällä tasolla, Tirkkonen päätti.

Liigaväännöt jatkuvat JYPin osalta seuraavan kerran ensi keskiviikkona, jolloin Tampereella vastaan luistelee sarjassa neljännellä sijalla keikkuva Ilves.

Antti Hokkanen