JYP nitisti Ilveksen – ”Löysimme peliin hyvän energiatason”

Ilves ja JYP kiekkoilivat keskiviikko-iltana Tampereen Hakametsässä liigakierroksen kärkikamppailun, jossa voittoa juhlivat lopulta hurrikaanipaidat. Joukkueiden kauden toinen yhteenotto kirjattiin JYPin voittoon päätöslukemin 1-3 (1-3, 0-0, 0-0).

Tiukka vääntöpeli ja hyvä vierasottelu meiltä. Puolustettiin koko pelin ajan hyvin keskustaa, minkä ansiosta Ilveksellä ei ollut hirveästi maalipaikkoja, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen tiivisti pelin jälkeen.

– Pystyimme pitämään Ilveksen aisoissa. Pelattiin ja puolustettiin tiiviisti, minkä seurauksena nopeille hyökkäyksille ei tullut tilaa ja Ilves joutui viemään peliä laidoille, Tirkkonen lisäsi.

Pelin kaikki neljä osumaa nähtiin jo avauserässä. Ilves siirtyi 1-0-johtoon reilun kuuden peliminuutin kohdalla, jolloin Joona Ikonen sivalsi ylivoimalla laatan ohi JYP-vahti Markus Ruusun.

– Ilves pääsi alussa johtoon, mutta me noustiin pian tasoihin ja tehtiin siihen perään taas nopeat maalit. Se varmasti söi Ilveksen pelimoraalia, hurrikaanikoutsi linjasi.

JYPin tehohetki ajoittui ensimmäisen jakson puolivälin neliminuuttiselle, jolloin hurrikaaninutut sysäsivät limpun tamperelaisverkkoon peräti kolmeen otteeseen. Jyväskyläläismaalit merkattiin kymmenen ottelun pisteputkessa seilaavalle Julius Nättiselle, kauden toisen täysosumansa iskeneelle Mikko Kaltevalle, sekä kuudessa edellisessä väännössä tehomerkinnöille yltäneelle Miska Siikoselle.

– Avauserän puolivälissä meille sattui hyvä hetki. Oltiin tehokkaita heti Ilves-maalin jälkeen. Saimme osumista intoa peliin ja samaan aikaan onnistuttiin tappamaan vastustajan peli-iloa, JYP-valmentaja totesi.

Julius Nättinen kasvatti pisteputkensa jo kymmeneen perättäiseen otteluun (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

”Löysimme peliin hyvän energiatason”

Kahdessa jälkimmäisessä erässä JYP puolusti kahden maalin johtoaan tehokkaasti, eikä Ilveksellä ollut juurikaan saumoja nousta voittotaisteluun mukaan. JYP-veräjällä pelanneelle Markus Ruusulle tilastoitiin taiston tuoksinassa vain kymmenen (10) torjuntamerkintää.

– Pelattiin kahden maalin johtoasemassa fiksusti, vaikka Ilves saikin muutaman kerran tilanteen aikaiseksi meidän kiekonmenetyksen seurauksena. Ne tilanteet pystyttiin kuitenkin paikkaamaan, kun oltiin tiiviinä ja lähellä toisiamme. Kamppailu oli kovaa ja tiukkaa, jolloin yleensä pienet marginaalit ratkaisevat, Pekka Tirkkonen näki.

– Lopputulos oli meidän kannalta tietenkin hyvä. Vielä kun eletään marras-joulukuuta, jolloin ulkonakin on vähän pimeää ja synkkää. Löysimme peliin hyvän energiatason. Joukkue oli valmistautunut hyvin ja halusi pelata kurinalaisen, sekä yhtenäisen ottelun, JYP-luotsi päätti.

JYP päättää kiekkoviikkonsa perjantaina, jolloin LähiTapiola Areenalle vieraaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa.

 

Antti Hokkanen