JYP niukasti SaiPaa tehokkaampi – ”Seitsemän voittoa ei tule vahingossa”

LähiTapiola Areenalla kiekkoiltiin perjantai-iltana tasaväkinen taisto JYPin ja Lappeenrannan SaiPan kesken. Vierasmiehistö johti ottelua pelin puolivälissä kahdella maalilla, mutta hurrikaaninuttujen ylivoimatehokkuus ratkaisi pelin lopulta JYPille 3-2 (0-1, 2-1, 1-0) -lukemin.

– Ollaan todella iloisia kolmesta pisteestä. Vastassa oli sitkeä vastus, mutta löydettiin keinot voittaa, JYPin pääkäskijä Pekka Tirkkonen riemuitsi pelin päätyttyä.

Joukkueiden kauden toinen yhteenotto oli sekin tasaista taistoa sarjapisteistä (Kuva: Jiri Halttunen).

Kamppailun ensimmäinen puolituntinen edettiin lappeenrantalaisvieraiden merkeissä, minkä seurauksena SaiPa onnistui myös maalinteossa kahteen otteeseen. Tomáš Záborskýn ja Matias Mäntykiven osumilla vierasjoukkue oli jo valmis katkaisemaan isäntien voittoputken, mutta lopulta kohtalo puuttui peliin.

– Ensimmäisessä erässä me ei päästy oikein kunnolla edes maalipaikoille, Pekka Tirkkonen kommentoi avausjakson tapahtumia.

Ajassa 29:52 SaiPa-hyökkääjä Mikael Kuroselle tuomittiin suihkukomennus laitataklauksesta, joka nosti lopulta JYPin takaisin peliin mukaan. Reilun minuutin sisään maalinteossa onnistuneet Jani Tuppurainen (1-2) ja Julius Nättinen (2-2) kohottivat osaltaan tunnelmaa jyväskyläläisleirissä, jossa nähtiin tämän jälkeen suurehko toivonpilkahdus voittotaistelusta.

Julius Nättisen huima pisteputki jatkuu! Takana on yksitoista (11) peliä peräkkäin pisteillä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Toisessa erässä meillä oli paikkoja muutamaan lisämaaliinkin. Ylivoimamaalit antoivat meille hyvää energiaa ja toisen erän loppu oli meiltä hyvää pyöritystä, JYP-luotsi näki.

Mittelön voittomaali nähtiin päätöserän jälkipuoliskolla, jossa isäntien seitsemännen perättäisen voiton ratkaisijaksi nousi Mikko Mäenpää. JYP-puolustaja latasi kiekon kahden miehen ylivoimalla SaiPa-kassari Niclas Westerholmin polvisuojiin, josta lappeenrantalaiskiekkoilija Markus Kojo sutaisi pelivälineen lopulta epäonnekseen omaan maaliin.

– Seitsemän voittoa ei tule vahingossa. Tällä kertaa meni vähän vaikeamman kautta, mutta ansaittiin kolme pistettä. Viidellä viittä vastaan oli vähän tukkoista, mutta jos joku vähän sakkaa, niin jossain pitää paikata. Nyt pystyttiin paikkaamaan ylivoimalla, Mäenpää tiivisti taiston tauottua.

– Ylivoimapelissä kokeneet pelaajat kantoivat joukkuetta ja johdattivat meidät tärkeään kolmeen pisteeseen, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen puolestaan totesi lopuksi.

20 torjuntaa merkkauttaneen Eetu Laurikaisen mielialaan oli helppoa yhtä ottelun päätyttyä (Kuva: Jiri Halttunen).

Seuraavan kerran JYP on tositoimissa ensi viikon tiistaina, jolloin vieraskaukalossa asettuu vastaan sarjajohtaja Oulun Kärpät.

 

Antti Hokkanen