JYP nöyrtyi KalPalle – ”Tuollaisilla jäähymäärillä on mahdoton voittaa”

KalPa ja JYP pelasivat perjantaina Kuopiossa maalirikkaan mittelön, jossa tarjoiltiin peräti kymmenen täysosumaa. Kotijoukkue johti ottelua parhaimmillaan jo neljällä maalilla, mutta vierasmiehistön onnistunut takaa-ajo piti päätöslukemat jyväskyläläisittäin maltillisina. Back-to-back –viikonlopun avausosan voitto kirjattiin KalPalle lopulta maalein 6-4 (2-1, 3-0, 1-3).

Me ei oltu ihan sillä tasolla, että olisimme olleet voitossa kiinni. Tultiin katselemaan, että mitenhän tässä käy. Eihän siinä hyvin käynyt, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen manasi pelin päätyttyä.

KalPa oli ottelussa lähes koko ajan potkun edellä JYPiä, joka joutui taiston tauottua nöyrtymään toiseen perättäiseen tappioon. Isännät johtivat mittelöä kahden erän jälkeen jo 5-1-lukemin Janne Keräsen (2), Kai Kantolan, Matti Järvisen ja Alexander Ruutun osumilla. Jyväskyläläisvieraiden avausmaalista vastasi puolestaan Julius Nättinen.

Kai Kantola (81) onnistui iskemään kiekon kahdesti JYP-verkkoon (Kuva: Atte Rissanen / Liiga).

– Meiltä puuttui tehoja molemmilta maalinedustoilta. Hyökkäyspäässä ei päästy maalille ja omalla maalilla oltiin vaisuja, JYP-luotsi tunnusti.

Päätösjakson takaa-ajo oli hurrikaanilasein katsottuna koitoksen positiivisinta antia. Kolmannen erän JYP-maalit kirjattiin toistamiseen osuneelle Julius Nättiselle, sekä Robert Rooballe ja Ossi Louhivaaralle. Tyhjään hurrikaaniveräjään syntynyt KalPan 6-4-osuma oli toistamiseen illan aikana maalanneen Kai Kantolan käsialaa.

– Olihan se hieman sellaista kosmetiikkaa, vaikka muutama maali saatiinkin. Lopussa otettiin vielä maalivahti (Markus Ruusu) pois, mutta ei oltu sen aikana lähellä tasoitusta, Pekka Tirkkonen myönsi.

– Viimeiseen erään lähdettiin tavoitteena ottaa jäähyt pois ja saada erävoitto. Toinen niistä tavoitteista saavutettiin, hurrikaanikäskijä lisäsi.

Julius Nättinen osui Kuopiossa maalikehikoiden väliin kahteen otteeseen (Kuva: Mikko Kankainen / Liiga).

”Pelaamiseen on jälleen löydyttävä nöyryys”

Jyväskyläläisittäin huolestuttavaa oli runsas jäähymäärä, sillä JYP-kiekkoilijat ehtivät kuluttaa rangaistuspenkkiä peräti 51 jäähyminuutin verran.

– Tuollaisilla jäähymäärillä on mahdoton voittaa pelejä. Pitäisi pystyä olemaan henkisesti kovempi, pelata jäähyttömämmin ja pystyä sietämään pelitapahtumia. Pelaamiseen on jälleen löydyttävä se nöyryys, millä ollaan tultu tähän asti.

JYPille aukeaa revanssimahdollisuus heti lauantaina, kun joukkueet ottavat toisistaan mittaa LähiTapiola Areenalla.

– Lauantaina on uusi päivä ja uusi peli. Tämä ottelu täytyy pystyä nollaamaan ja lähteä kotikaukalossa liikkeelle nöyrästi perusasioista. Taistelua joukkueelta pitäisi löytyä.

Antti Hokkanen
Osta lippusi peliin tästä!