JYP vahvempi kärkikamppailussa – ”Peli kääntyi meille voittavilla suorituksilla”

LähiTapiola Areenalla miteltiin keskiviikko-iltana kierroksen kärkitaisto, jossa JYP sai vastaansa Rauman Lukon. Lätkänippujen kauden toisesta kohtaamisesta muodostui hurrikaaninäytös, joka kirjattiin lopulta isäntien 5-2 (2-0, 2-1, 1-1) –voittoon.

Peli kääntyi meille hyvillä ja voittavilla suorituksilla. Pelattiin kokonaisuutena hyvä peli, vaikka oltiin välillä huolimattomia kiekon kanssa. Saatiin kuitenkin jälleen pelirytmistä kiinni ja otettiin tärkeät kolme pistettä kovasta vastustajasta, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen summasi pelin päätyttyä.

Mittelön avausmaalia ei tarvinnut kauaa odottaa, kun kotiyleisö pääsi tuulettamaan Julius Nättisen kauden 15. maalia jo reilun minuutin pelaamisen jälkeen. JYP-sentteri Miska Siikonen karvasi hyökkäysalueella onnistuneesti kiekon Lukko-puolustaja Tarmo Reunasen lavasta, minkä seurauksena Nättinen pääsi lyömään pelivälineen raumalaisverkkoon. Liigan pistepörssin kärkeen noussut hurrikaanihyökkääjä paukutti maalin ohella illan aikana tilastoihin myös kolme syöttömerkintää.

Julius Nättinen (kultakypärä) muodostaa tällä hetkellä JYPin tehokkaimman hyökkäysvitjan yhdessä Petrus Palmun ja Miska Siikosen kanssa (Kuva: Jiri Halttunen).

– Onnistuminen maistui tietenkin hyvältä. Sain maalin heti tauon jälkeen, joten se ei ainakaan jää enää painamaan. Tällä kaudella ei ole paljon syöttöjä vielä tullut, mutta nyt nekin sattuivat osumaan, Julius Nättinen totesi taiston tauottua.

– Tultiin hyvin peliin. Oltiin pirteitä ja luistin liikkui. Saatiin toiseen vaihtoon heti maali, mikä varmasti jollain tavalla määritti pelin kulkua, Pekka Tirkkonen puolestaan kertasi.

”Panostettiin pelin alkuun”

JYP onnistui avauserän aikana vielä kertaalleen maalinteossa, kun Samuli Ratinen iski alivoimalla isännät kahden maalin karkumatkalle. Kerrassaan loistokkaan esityön osumaan teki 1-0-maalista vastannut Nättinen.

– Panostettiin pelin alkuun, mutta ei ihan saatu sellaista lähtöä mitä haettiin. Maajoukkuetauon jälkeen voi joskus olla vaikea saada peliä käyntiin, mutta tällä kertaa pelaamisemme oli perushyvää. Joissain paikoissa olisi voitu olla parempia, mutta tämä oli suurin piirtein ihan ok suoritus, JYPin pörssikärki luonnehti joukkueensa otteita.

Toisella jaksolla Lukko onnistui nousemaan maalin päähän Robin Pressin ylivoimaosumalla, mutta JYP palasi takaisin kahden maalin johtoon muutamaa minuuttia myöhemmin Petrus Palmun 3-1-onnistumisen myötä. Jyväskyläläisjoukkueen 4-1-taukolukemat ylivoimapelin päätteeksi viimeisteli Jarkko Immonen.

Jarkko Immosen (vas.) 4-1-maali vei JYPin päätöserään turvallisessa kolmen maalin johdossa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Saatiin onnistumisia hyvillä hetkillä”

Päätöskolmanneksella nähtiin vielä kaksi maalia, kun JYP-hyökkääjä Juha-Pekka Hytönen ja Lukko-laituri Kristian Pospisil onnistuivat kumpainenkin kertaalleen maalinteossa. Liigakauden yhdeksännen kotikoitoksensa pelannut JYP nappasi keskiviikon voiton myötä tililleen sesongin seitsemännen kotivoittonsa.

– Lukko pääsi kaventamaan pelin toisessa erässä, mutta päästiin heti kuittaamaan se kavennus. Saatiin onnistumisia hyvillä hetkillä ja lopun kolme maalia antoivat meille uskoa omaan tekemiseen, Pekka Tirkkonen lausahti.

– Peli olisi voinut saada tietyillä hetkillä toisenlaisia käänteitä, mutta Eetu Laurikainen teki varsinkin toisessa erässä hyviä torjuntoja, hurrikaanikäskijä lisäsi.

JYP-kassari Eetu Laurikainen merkkautti tililleen 21 torjuntamerkintää (Kuva: Jiri Halttunen).

”Joukkueessa on tosi hyvä draivi päällä”

Julius Nättisen neljän tehopisteen ilta nosti hurrikaanikiekkoilijan samalla koko Liigan pistepörssin ykköspaikalle. 18 ottelussa tehot 15+9 kerännyt JYP-laituri on parhaillaan kahdeksan pelin pisteputkessa (9+4).

– Julius on pelaaja, joka pystyy omalla nopeudellaan ja maalivainullaan ratkaisemaan pelejä. Hän pystyy tekemään ratkaisevia suorituksia hyvällä itseluottamuksella ja on ilman muuta iso pelaaja meille, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen kuvaili suojattiaan.

Liigamittelöt jatkuvat JYPin osalta seuraavan kerran lauantaina, jolloin LähiTapiola Areenalla nähdään jälleen kierroksen kärkikamppailu. Tuolloin kolmatta sijaansa Lukko-voitolla vahvistanut JYP saa vastaansa sarjajohtaja Tampereen Tapparan.

– Joukkueessa on tosi hyvä draivi päällä. Tiedetään, että pystytään haastamaan kuka vaan tässä sarjassa. Töitä pitää tehdä kovasti ja pelata joukkueena. Se on meidän vahvuus, hurrikaanilaituri Julius Nättinen linjasi lopuksi.

 

Antti Hokkanen  
Osta lippusi peliin tästä!