JYP veivasi TPS:n nurin – ”Peli ei ollut helppo”

Perjantai-ilta tarjosi LähiTapiola Areenalla tapahtumia jo ennen JYPin ja TPS:n välistä liigakoitosta, kun turkulaisryhmä tiedotti vain pari tuntia ennen ottelun starttia uudesta päävalmentajastaan. Hurrikaaninuttujen 6-3 (3-2, 2-0, 1-1) –voittoon päättyneessä koitoksessa vierasjoukkuetta luotsasi loppukaudeksi TPS-miehistön vaihtopenkille palkattu ex-JYP Marko Virtanen.

Saimme tiedon asiasta noin pari tuntia ennen pelin alkua, minkä jälkeen käytiin se nopeasti läpi joukkueen kanssa. ”Veltsu” on kuitenkin täällä monelle tuttu ja joukkueessamme on myös hänen vanhoja pelaajiaan, JYP-luotsi Pekka Tirkkonen taustoitti pelin jälkeen.

– Kun kuulin asiasta, niin yritin mahdollisimman nopeasti keskittyä vielä huolellisemmin omaan tekemiseen. Pyrin tavallaan sivuuttamaan sen asian ja olla miettimättä sitä sen kummemmin, JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen puolestaan selvensi tilannetta.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen ei ollut tuloksen takaa ihan niin selvä, mitä numerot antavat ymmärtää. Ensimmäisellä jaksolla molemmilla kiekkonipuilla oli omat hetkensä, josta omaa kieltänsä kertoivat myös taululle isketyt viisi täysosumaa. JYP-maalit kirjattiin Robert Rooballe, Jerry Turkulaiselle, sekä Julius Nättiselle. TPS-osumat merkattiin puolestaan Joe Piskulan ja Elias Karvosen tilastoihin.

Robert Rooban (toinen vas.) kauden neljäs osuma avasi isäntien maalihanat (Kuva: Jiri Halttunen).

– Olimme ensimmäisessä erässä tehokkaita ja saatiin paikoista maaleja. Avauserä oli molemmin puolin vähän hurlumheitä ja nyt se kääntyi meille, Pekka Tirkkonen myönsi.

– Tiedettiin, että TPS on hankalassa asemassa. Osattiin odottaa, että he tulevat kovaa ja tekevät pelistä meille vaikean. Alussa meillä oli ehkä pientä lepsuilua, mutta kasattiin hyvin itsemme ensimmäisellä erätauolla. Saimme pelirytmin takaisin ja pelattiin mielestäni ihan hyvä peli, Jani Tuppurainen vastaavasti totesi.

Kun kulkee, niin kulkee! Julius Nättinen (33) on osunut tolppien väliin nyt jo kuudessa perättäisessä ottelussa (Kuva: Jiri Halttunen).

”Pystyttiin parantamaan peliä”

Toisella kolmanneksella isäntien ote pelistä jämäköityi, jota edesauttoivat Petrus Palmun (4-2) ja Jani Tuppuraisen (5-2) nimiin kirjatut onnistumiset. Päätöserässä JYP onnistui pelaamaan kypsästi, minkä ansiosta sarjapisteet jäivät lopulta Jyväskylään. TPS-hyökkääjä Anton Holmin 3-5-kavennus ja Ossi Louhivaaran 6-3-maali paketoivat ottelun lopulta isäntien eduksi.

Petrus Palmu rokotti entistä seuraansa kolmella tehopisteellä (1+2) ollen samalla JYPin pisteahnein kiekkoilija perjantai-illan kähmyssä (Kuva: Jiri Halttunen).

– Toiseen erään pystyttiin parantamaan peliä ja kolmannessa erässä pelattiin loppujen lopuksi aika järkevästi. Onnistuttiin pitämään TPS poissa hyviltä paikoilta. Toki he saivat välillä painetta, mutta Eetu Laurikainen pelasi maalilla hyvin, JYP-koutsi Pekka Tirkkonen summasi.

– Peli ei ollut helppo. Saatiin tärkeät kolme pistettä, jotka tulivat kovan työn kautta. Viimeiset pelit ennen maaottelutaukoa ovat aina vaikeita. Tauko on tässä vaiheessa kuitenkin lähes aina takaraivossa, vaikka vielä pitäisi jaksaa puristaa, Tirkkonen päätti.

Eetu Laurikainen (41) keräsi 16 koppia ja otti ratkaisevilla hetkillä tärkeitä torjuntoja (Kuva: Jiri Halttunen).

Perjantain voitto oli samalla JYPin 1000:s voitto liigatasolla. Jyväskyläläisjoukkueella on nyt koossa 901 runkosarjavoittoa, sekä 99 playoff-voittoa. JYP pelaa vielä yhden liigaväännön ennen maaottelutaukoa, kun lauantaina vieraskaukalossa asettuu vastaan Kouvolan KooKoo.

 

Antti Hokkanen