Kärpät päätti JYPin voittomarssin – ”Vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta”

Kärpät ja JYP kiekkoilivat Oulun tiistai-illassa liigakierroksen kärkiväännön, jossa maalit olivat kortilla. Kotijoukkue oli tasaisessa ottelussa lopulta vahvempi, minkä seurauksena voittolukemat kirjattiin Kärpille lopulta maalein 3-1 (1-0, 0-1, 2-0).

– Vastakkain oli kaksi tasaista joukkuetta, jotka pelasivat puolin ja toisin tarkkaa peliä. Tällä kertaa peli kääntyi Kärpille, JYPin päävalmentaja Pekka Tirkkonen tiivisti taiston tauottua.

Kärpät oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli ja kertaalleen isännät myös onnistuivat maalinteossa. JYP-vahti Eetu Laurikainen joutui kaapimaan kiekkoa maalistaan ajassa 12:54, jolloin Jakub Krejčík latasi siniviivan tuntumasta isännät 1-0-johtoon.

JYP-vahti Eetu Laurikainen torjui Oulun tiistai-illassa 36 kärppälaukausta (Kuva: Jiri Halttunen).

– Meilläkin oli omat hetkemme. Keskityttiin otteluun ja pystyttiin pelaamaan hyvin joukkueena. Kärpillä oli laatupaikkoja kenties jokunen enemmän, JYP-luotsi tokaisi.

Toisella kolmanneksella pelitapahtumat tasoittuivat, minkä ansiosta myös JYP sai paremmin otetta mittelöstä. Jyväskyläläisvieraiden kaivattu 1-1-tasoitus nähtiin pelin puolivälin tienoilla, kun Samuli Ratinen sivalsi laatan vasemman b-pisteen yläkaarelta ohi Kärpät-kassari Pavol Rybárin.

”Pienet marginaalit ratkaisivat pelin”

JYPillä oli mahdollisuus siirtyä johtoon kolmannen erän alkupuoliskolla rangaistuslaukauksesta, mutta tätä tilaisuutta Julius Nättinen ei onnistunut käyttämään hyväkseen. Samalla katkesi JYP-hyökkääjän yhdentoista ottelun mittainen pisteputki.

– Toisessa ja kolmannessa erässä luotiin avauserää paremmin paikkoja. Oli rankkaria ja muuta, mutta pienet marginaalit ratkaisivat pelin vastustajalle, hurrikaanikoutsi summasi.

Tasaisessa mittelössä marginaalit muodostuivat lopulta pieniksi ja kun JYP ei onnistunut käyttämään paikkoja hyväkseen, käänsi Kärpät pelin edukseen. Tšekkipuolustaja Krejčík täydensi hattutemppunsa päätöserän kahdella maalilla, joiden myötä Kärpät katkaisi JYPin seitsemän ottelun voittoputken.

Samuli Ratinen vastasi JYPin ainoasta osumasta liigakierroksen kärkikamppailussa (Kuva: Teemu Parta / Liiga).

– Meillä oli saumat päästä 2-1-ylivoimahyökkäykseen, mutta kiekko pomppi Kärpille ja he saivat sen seurauksena tehtyä 2-1-maalin. Sellaisiin tilanteisiin tällaiset tasaiset pelit yleensä ratkeavat, Pekka Tirkkonen totesi.

– Nyt tuli tappio ja tästä täytyy vaan ryhtyä kasaamaan uutta voittoa perjantaille. Keskiviikkona levätään ja palautellaan, mutta torstaina otetaan taas kunnon harjoitukset viikonloppua kohti mentäessä, JYP-käskijä päätti.

JYPin liigaviikko jatkuu seuraavan kerran siis perjantaina. Tuolloin ohjelmassa on back-to-back –viikonlopun ensimmäinen osa, kun vierasjäällä luistelee vastaan Kuopion KalPa.

 

Antti Hokkanen